Firat mammas födelsedag

I förra veckan fyllde min mamma år, så igår bestämde vi oss för att fira det uppe i Stockholm! Tanken var att vi skulle gå och äta på restaurang Art som ligger några kvarter ifrån oss. Jag har velat gå dit såå länge och mamma också, då det är hennes gamla väninna Kattis som står för all magisk konst därinne. Jag var taggad hela veckan, men någon timme innan mamma åkte ifrån jobbet till oss så blev jag akut illamående. Jag har ju problem med illamående överlag. Men jag var orolig för vinterkräksjukan så vi ställde in besöket och firande hemma istället.

Jag och P tyckte mamma var värd en extra fin present i år, för det var hon verkligen. Så det blev en handväska och lite annat gott som hon blev så glad för. Istället för förrätt fick det bli pepparkakor, glögg och mögelost. Det kommer med största sannolikhet vara ett genomgående tema på framtida middagar haha (vi ska faktiskt ha en ikväll igen). 
Jag har fuskat och börjat plocka fram lite lite julpynt… Snart är det dags! 

Medan P började med maten uppdaterade jag och mamma varandra om vad som har hänt det senaste. Som ni kanske förstod för några veckor sedan så hände det en grej inom familjen vilket gjorde alla väldigt nedstämda. Och jag har hunnit vara ledsen både en, två och hundra gånger sedan dess. Men nu försöker vi alla att blicka framåt.

… Sedan joinade vi P i köket när han kokade ihop en svamp och tryffelrisotto. Glasen är ifrån Broste, ett danskt märke med mycket vackert prisvärt porslin.

Glas Svenskt Tenn // Adventsljusstake Markslöjd // Tomte Clas Ohlsson

När mamma tog ett varv i lägenheten så hörde jag henne vråla inifrån sovrummet. Då trodde hon att vårt tvättställ var en spjälsäng och att vi hade glada nyheter att berätta… Haha sorry mamma!

Vilt ifrån gården

Vi äter en köttbit ca 2-3 gånger i månaden under vinterhalvåret (mindre annars), och då är det alltid ifrån vår gård. Om det mot förmodan inte är det köper vi alltid närproducerat svenskt kött. Men i övrigt blir det mycket kyckling och fisk. Jag äter generellt sätt mycket mindre rött kött än vad jag har gjort tidigare, så när vi väl gör det njuter jag av varenda tugga. Dock har jag väldigt svårt att se att jag skulle välja bort det helt. Varför jag skriver detta mitt i min mammas födelsedagsinlägg var för att jag kom på att jag aldrig har skrivit om hur jag tänker kring detta haha.

Kan nog inte komma på något snyggare än en karl som lagar mat med uppkavlade ärmar och bruna armar? P’s skjorta är för övrigt ifrån hans egna skjortmärke Ernesto Morretta som skräddarsyr herrskjortor. Sjukt bra julklapp faktiskt. Man kan skriva in initialer på ärmen/bröstet, väljer tyg, krage, knappar… Ja allt själv. Sedan finns det färdiga modeller också. Dom har funnits i några år och är egentligen ett sidoprojekt, men jag tycker att han ska hoppa på heltid istället för att jag älskar konceptet så mycket. Jag är så stolt över att min kille har flera bollar i luften samtidigt och är så företagsam som han är.

Herregud sidospår!!! Men vill ni beställa en skjorta eller läsa mer kan ni göra det på Ernesto Morrettas hemsida. Ej sponsrat såklart utan jag vill ju bara att det ska gå bra för min älskling.

Svamprisotto med tryffel och dovhjorts entrecote. Släng mig i väggen vad gott!!!

Denna rätten har kommit till att bli en av P’s paradrätter. Han är helt otrolig den där. Resten av kvällen pratade vi mycket om familjetraditioner, politik och människosyner. Under hela min uppväxt har vi uppmanats till diskussion runt matbordet, och uppfostrats till att våga ha en åsikt och ifrågasätta. Vilket ledde till att jag alltid fick toppbetyg i diskussion i skolan och ville bli politiker. Nu ska till och med min yngsta lillasyster utbilda sig inom det *storasysterhjärtat slår extra hårt*. Jag har svårt för människor som aldrig har en åsikt om någonting, för att jag själv är fostrad till att man alltid har det. Gud vad många sidospår det blev idag, men det kanske är kul att läsa?

Vi drack i alla fall två flaskor gott vin och gick till sängs vid midnatt. Så trevlig kväll med mina nära och kära verkligen och mysigt att mamma sov över <3

  1. Gud, jag tycker att du är så jäkla cool. Och mysig. Och smart. Alltså, drömkvinna! Jag älskar att läsa din blogg, speciellt dina sidospår. Det gör dina inlägg så personliga.
    Jag önskar jag prioriterade bättre och kunde ägna mer tid åt bloggen. Jag har inte ett så pjåkigt liv heller (eller hur man ska säga..) men jag får liksom inte fram det genom bloggen, jag hinner inte riktigt och har inte rätt utrustning. Tycker det är så imponerande med personer som gör det så bra som du gör. Kram!

  2. Gud, jag tycker att du är så jäkla cool. Och mysig. Och smart. Alltså, drömkvinna! Jag älskar att läsa din blogg, speciellt dina sidospår. Det gör dina inlägg så personliga.
    Jag önskar jag prioriterade bättre och kunde ägna mer tid åt bloggen. Jag har inte ett så pjåkigt liv heller (eller hur man ska säga..) men jag får liksom inte fram det genom bloggen, jag hinner inte riktigt och har inte rätt utrustning. Tycker det är så imponerande med personer som gör det så bra som du gör. Kram!

  3. Tycker om dina sidospår! När du berättar om dina åsikter och tankar osv. Superspännande, och även lite annorlunda än många andra.

  4. Tycker om dina sidospår! När du berättar om dina åsikter och tankar osv. Superspännande, och även lite annorlunda än många andra.

  5. Lite konstigt att säga så då vissa tvärt emot blir uppfostrade mot sin vilja att hålla tyst och inte tycka till och därefter ovilligt präglas av det i framtiden. Så kommer sånna som du som säger att ”du har svårt för sånna” som att det var en dålig sort… alla kan inte vara likadana.. bara en tankeställare att inte döma människors beteenden speciellt inte när du inte vet deras bakgrund eller anledning.

  6. Lite konstigt att säga så då vissa tvärt emot blir uppfostrade mot sin vilja att hålla tyst och inte tycka till och därefter ovilligt präglas av det i framtiden. Så kommer sånna som du som säger att ”du har svårt för sånna” som att det var en dålig sort… alla kan inte vara likadana.. bara en tankeställare att inte döma människors beteenden speciellt inte när du inte vet deras bakgrund eller anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi