12h i Köpenhamn

Igår åkte jag ju till Köpenhamn över dagen med Boozt.com + 2nd Day (en pressresa och inte ett samarbete för att förtydliga! Sitter och filar på ett inlägg om detta så tänker att jag börjar förklara redan nu). Pga snökaoset blev vi sena till eventet, men vi hann ändå till presentationen men missade förminglet.

VARFÖR är Köpenhamn så mycket coolare än Stockholm? Typiskt danskt lunchställe (kan tänka mig att detta är bra middagstid men vet dock inte om dom har öppet då!). Beläget i en industilokal 5min ifrån centrum. 

Detta känns så New York på något vis? Danskarna är helt amazing när det kommer till detaljer, design etc. Ärad över att bli inbjuden för det var ett väldigt creddigt event med Danmarks Insta Fashion Elit (vad skrev jag precis?). Men ni förstår. Jag är ju inte alls FASHION, men det är verkligen dom snygg-jäklarna.

Jag smaskade in på buffén och blev faktiskt mätt (händer inte allt för ofta på bloggevent – menar dock ej att klaga utan det bara är så!).
Håll i hatten vilket tak!!!


Här är vi fyra svenskar som åkte över dagen. Från vänster:
Elina, jag, Filippa och Therese ifrån 2nd Day som bjöd med oss.

Det var så kul att åka med tjejer som jag aldrig hade träffat innan. Det händer nämligen inte allt för ofta. Therese sa innan avfärd ”Du och Elina är så lika varandra – du kommer tycka om henne”. Och visst hade hon rätt. Redan vid frukosten på Arlanda fnissade vi hysteriskt åt våra likheter. Fast hon är lugnare och mycket gulligare än mig. En oslipad diamant i bloggosfären som ni får se upp för.Och den här tjejen – Therese. Vilken kvinna! Hon är den mest proffsiga PR-människan jag någonsin träffat. Som hälsar på alla, är välkomnande och genuin. Hon kommer att bli något stort den där. Från första gången jag träffade henne på pressdagarna för något år sedan, så har jag bara velat veta mer om henne. Så när hon smsade mig och frågade om jag ville med på eventet blev jag så glad. Min kärlek var besvarad osv! Kul med nya vänner.

Efter lunchen var slut körde jag ett spontan-möte med Boozt.com och deras influencer ansvarige där. Hon var störtskön och struntade i sina kollegor och i sitt tåg hem till Malmö för att prata med mig. Sånt gör en ju varm i hjärtat<3

Sedan ville vi utforska Köpenhamn under våra sista timmar där. Så vi tog en snabb-visit på Glyptoteket. 50kr i inträde så ni vet ifall ni vill gå dit. 


Det var himla trevligt faktiskt. Väldigt vackra lokaler och skulpturer.

… Men sedan blev vi uttråkade och Googlade upp drinkställen.

Glyptoteket ligger intill det berömda tivolit. Så det var inte alls svårt att missa. Man blir på riktigt så jäkla livfull av att strosa runt i Köpenhamn.


Sedan tog vi en taxi bort till Nyhavns kvarter.

Där var det julmarknad och faktiskt väldigt skönt i luften. Jag köpte dock inget.

2 Day (och alla Day-märken) hade sitt kontor här tidigare, så vi valde en restaurang som låg i samma byggnad. Tanken var att vi skulle slå oss ner på ett mer fancy-ställe som låg vägg i vägg. Men detta såg så mysigt ut att vi inte kunde låta bli.

Skål för en mysig dag! Här var klockan kanske 17, hela Köpenhamn var julpyntat, vi var rosiga om kinderna och tacksamma över nya vänskaper.

Fina tjejerna! Sen satt vi här i några timmar, pratade om julklappar, karriär, relationer, ex och ännu mer jobb. Vi hade det så trevligt att vi nästan missade flyget hem. DÅ är det trevligt!

Juste! Vi alla avnjöt deras jordärtskockssoppa med bacon och tryffel. Det nybakta brödet man fick till var fortfarande varmt…

JAG ÄLSKAR KÖPENHAMN! Skulle P dumpa mig skulle jag med 99% sannolikhet flytta dit och aldrig komma tillbaka. Vill dock ej bo där nu, men kan tänka mig att jag i ren desperation och hjärtekross skulle fly landet. Aningen sjukt att jag skriver ut det här dock. Men ni förstår! (Obs allt är verkligen superbra mellan oss men ibland tänker man för mycket – människa som man är!). Vill köra fler weekends här framöver dock.

TACK Therese, 2nd Day och Boozt för den bästa tisdagen på väldigt länge!

  1. VART är kjolen ifrån som du hade på din instastory? När du skulle till julbordet alltså. Älskar din stil!! Kram

  2. VART är kjolen ifrån som du hade på din instastory? När du skulle till julbordet alltså. Älskar din stil!! Kram

  3. Hej! Vad heter den coola restaurangen som ligger i industrilokalen? Jag ska till Köpenhamn om några veckor och skulle jättegärna vilja göra ett besök där då! 🙂

  4. Hej! Vad heter den coola restaurangen som ligger i industrilokalen? Jag ska till Köpenhamn om några veckor och skulle jättegärna vilja göra ett besök där då! 🙂

  5. Gud vad kul du verkar ha haft det. Älskar när man umgås med vänner som ger en energi och när man känner sig sådär härlig efter en kväll tillsammans. Kram

  6. Gud vad kul du verkar ha haft det. Älskar när man umgås med vänner som ger en energi och när man känner sig sådär härlig efter en kväll tillsammans. Kram

  7. Hittar inte dessa byxor någonstans, var kan jag hitta dom eller några liknande? jättefina!!

  8. Hittar inte dessa byxor någonstans, var kan jag hitta dom eller några liknande? jättefina!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi