Första (och bästa!) kvällen i Prag


Nu har vi varit i Prag en kväll och en hel dag. Och gårdagskvällen var på riktigt 10 poäng! Så jag tänkte att ni kunde få hänga med. Vi började med att promenera bort till båten som vi skulle äta på. För att komma dit var vi tvungna att promenera genom gamla stan – och vad glad jag är över att vi gjorde det!

 

Det var helt makalöst vackert och pittoreskt. Som i den finaste av de finaste filmer man enbart sett på tv. Min mobilkamera gör verkligen inte verkligheten rättvisa.

 

Dessutom kom vi precis i tid för att se en julshow i granen. Det var sååå fint. På vägen till restaurangen sprang vi in i två marknader till, och på den ena köpte vi med oss glüwine/mulled wine och värmde oss. Det är dock inte superkallt här. 7 grader på kvällen

 

Jag bar detta kvällen till ära. En långärmad spetsklänning med polokrage ifrån Bikbok tror jag. Samt nya  stövlar ifrån Zalando. Detta är det sista jag och ni får se utav mina älskade skinnhandskar som jag köpte i Budapest för prick ett år sedan.

 

Vi hade lite tid över innan kl 21:30 då bordet var bokat. Så vi sprang in på en bar som serverade GT’s för 25kr/st!! Det var livet på en pinne. 
Sedan kom vi fram hit, till restaurang Marina Grosseto Risturante som låg i floden. En italiensk resturang. På ovanvåningen var det mer ”chill” medan det var fine dining på undervåningen dit vi skulle.

Prags slott (som ni ser på andra sidan floden genom fönstret) är ett av världens största, och är med i Ginnies rekordbok pga sin size. Det är så vackert att det gör ont i en. Jag var väl extra fascinerad pga vi kollar på serien The Queen just nu, men ändå.

Min rätt. En risotto de mare.

P beställde en oxfilépasta

…Och maten hörreni!! Maten! Min tuna tartare till förrätt får 1/5 pga extremt tråkig och smaklös. Men alla pastarätter var grymma. Speciellt Carros tryffelrisotto. Det var den godaste tryffelrisotton jag någonsin smakat. Min rätt fick 5/5 den med!

 

Och vinerna! Haaaaaallå vad goda! Aldrig sett någon göra på detta sättet innan provsmakning vilket var kul!

 

Espresso Martinis till efterrätt som var outstanding. 20kr styck… Allt som allt gick hela middagen på 550kr per person vilket alla var väldigt glada över. Hemma hade det kostat 2000kr/pp skulle jag tro.

 

Vi kände oss inte alls färdiga efter middagen, och påväg tillbaka till gamla torget så slank vi in på en 80-tals bar. Minns tyvärr inte namnet, men det fanns flera liknande klubbar. Den här låg i ett valv nere i källaren som man fick gå ner till, och det låg ”snö” överallt. Och sedan dansade vi i säkert en timme.

 

Kvällen avslutades på en Rockbar som vi ska gå till ikväll igen. Då kollar jag upp namnet ordentligt. Det var så satans kul där även fast jag knappt kan rocklåtar. Vi drack enbart Jack Daniels och öl som riktiga locals haha… In på småtimmarna dansade vi alla på baren och skrek med i varenda låt. På vägen hem tog vi ett pit-stop på en kebab-bar utanför vårt hotell. Vi alla beställde Döner som är Tjeckiens motsvarighet till kebab. DET VAR SÅ FRUKTANSVÄRT GOTT! Där tänker jag nattkäka ikväll igen även om vi inte går ut.

Förlåt för universums sämsta bilder, men jag kunde inte släpa med mig min systemkamera ut i natten. Jag hoppas att ni tycker att det är bättre än ingenting alls. Nu måste jag börja fixa mig inför ikväll. PUSS!

 1. Jag fullkomligt älskar både dig och din blogg och läser den slaviskt varje dag. Jag älskar hur ingående du är och hur detaljerat du beskriver, samt alla bilder du lägger upp vilket gör att det känns som att man känner dig. Jag får sån otrolig inspiration till allt från kläder och inredning till livsstil och kämparglöd. Vill bara skicka lite pepp och beröm, och jag hoppas du är superstolt över det du har byggt upp! Vill följa din blogg genom hela livet, alltså upp till pensionen och vidare haha.
  Kram!

 2. Jag fullkomligt älskar både dig och din blogg och läser den slaviskt varje dag. Jag älskar hur ingående du är och hur detaljerat du beskriver, samt alla bilder du lägger upp vilket gör att det känns som att man känner dig. Jag får sån otrolig inspiration till allt från kläder och inredning till livsstil och kämparglöd. Vill bara skicka lite pepp och beröm, och jag hoppas du är superstolt över det du har byggt upp! Vill följa din blogg genom hela livet, alltså upp till pensionen och vidare haha.
  Kram!

 3. Hej!! Alla treor på vår skola ska till Prag på påsklovet. Hade varit sååå kul om du kunde göra en prag-guide med de bästa restaurangerna, barerna, uteställena och sevärdigheter/aktiviteter!!
  Kram

 4. Hej!! Alla treor på vår skola ska till Prag på påsklovet. Hade varit sååå kul om du kunde göra en prag-guide med de bästa restaurangerna, barerna, uteställena och sevärdigheter/aktiviteter!!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi