7 saker jag lärde mig på ölprovningen i Prag

Mera ölprovning åt folket! Som jag kort nämnde gjorde vi det i Prag sista dagen. Och jag och P gjorde det en gång i höstas på Svartklubben i Stockholm. Jag har ju alltid gillat öl. Alltid varit ”tjejen som gillar öl”, men jag har egentligen aldrig kunnat speciellt mycket. Mer än att jag gillar Lager. Ogillar Ipa och Ale, men egentligen aldrig vetat varför.

Vi fick testa 12 sorter. Blandade öler, smaker och alkoholhalter. Den sista vi fick smaka på (längst ut till höger) var VÄRLDENS starkaste öl, som innehöll hela 10,5%. Den var OK men den där lilla smutten räckte.

Stället hette Beer Club U Kunstatu och värden hade arbetat i ölfabriker sedan han var 14år. Han kunde ALLT och var så inspirerande. Det märktes verkligen att han älskade sitt jobb.

Vi fick lite tilltugg till ölen för att vi inte skulle gå därifrån runda om fötterna. Baljorna med öl ni ser här ovanför dracks nämligen upp under introduktionen.
 Här är några saker jag lärde mig under prövningen:

– De som jobbar på ölfrabriker får dricka öl på jobbtid pga färre sjukskrivningar. Vilket gör att ölbolagen tjänar på det
– Man har hittat runstenar som visar att vi människor har druckit öl sedan 2700 år före Kristus. Hur sjukt?!
– Byggarbetarna i pyramiderna i Egypten skulle dricka 5 liter öl per dag pga det bygger muskler 
– Mörk öl är ”nyttigare” än ljus öl
– Mörk öl ger mindre baksmälla pga vattnet inte lämnar kroppen
– Man blir pigg av mörk öl 
– Det var ”higher class” att dricka öl, ”the lower class” drack vin. Nu pratar vi flera tusen år tillbaka i tiden

Delen om ölens innehåll tror jag att vi skippar. Det känns inte så intressant att läsa här.

Carro var glad också! Jag är så glad över att hon har lärt sig att dricka öl. Fun fact: Carro är en riktig finsmakare när det kommer till vin. Blir lika imponerad varje gång hon beställer vin, pratar om vin, eller frågar om viner. Det faller sig därför naturligt att jag alltid räcker över vinlistan till henne när vi är ute och äter.

  1. Är starkaste ölen i världen verkligen bara 10,5%? Är det inte typ hela 65% haha. Kan verkligen vara jag som missuppfattat. Är nyfiken bara!:)

  2. Är starkaste ölen i världen verkligen bara 10,5%? Är det inte typ hela 65% haha. Kan verkligen vara jag som missuppfattat. Är nyfiken bara!:)

  3. Världens starkaste öl? Haha har druckit en massa olika öl med högre procent än så här i USA 😄

  4. Världens starkaste öl? Haha har druckit en massa olika öl med högre procent än så här i USA 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi