Pitstop hos en keramist

Vi fick tips på det lilla pittoreska hotellet om att besöka deras lokala keramiker. När vi 6 jättar klev in genom dörren frågade ägaren om alla svenskar är lika långa som oss haha (den kortaste är 175cm). Det är tydligen många som besöker honom, och han producerar vaser, fat etc åt några av Afrikas mest kända ställen. Skulle man beställa en kruka av honom var det 6 månaders leveranstid.
Han tyckte nog att det var kul att vi kom, för han ville visa hur det gick till när han drejade. Han var helt fantastisk duktig! Och att titta på när han drejade var så tillfredsställande. Dessutom blev jag oerhört taggad på att ta tag i min kreativitet. Börja måla igen eller liknande. Jag har ju velat det länge men inte tagit tag i. I en stressig vardag lär dock målning vara det sista jag prioriterar. Menmen! Tanken är god. När jag blir äldre ska jag ha ett galleri!
Detta skulle bli handfat! Om jag hade haft en mer bohemisk stil hemma hade jag köpt såna här handfat i en mer marrokansk stil och plaecrat i ett framtida landställe. Meeen nu har jag inte sån stil… Dock är det fantastiskt fint! Jag har gärna allt annat i mitt hem i färgglad keramik. Dessa stod och torkade för att sedan färgläggas. Woaah! Ville anmäla mig som volontär/praktikant/göra det gratis till vilket pris som helst. Nu blir det mycket framtidssnack om hus här, men ser ni de där stora urnorna nere i bilden? Såna ska pryda min trädgård när jag blir gammal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi