Nytt mål med bloggen

Kjol Bikbok // Baddräkt Scampi // Sandaler Flattered // Hatten fick jag av P på en marknad här om dagen

Såhär kan man gå klädd i Plettenberg! Nu har vi en vecka kvar här innan vi åker hem igen, och hittills har vädret varit ganska dåligt. Mer eller mindre mulet varje kväll, och sol lika ofta som det är storm. Så troligtvis kommer vi att åka till Kapstaden tidigare även fast det är magiskt här. men man vill ju ändå ha sol när man har rest i 18h hehe. Planen var att enbart vara där en natt, men nu blir det förmodligen 2-3 vilket jag ser fram emot. Jag tror att det kommer att vara en helt annan sida av Sydafrika som vi inte har fått se. Här i Plettenberg är allt väldigt europeiskt, och mycket grönska. Jag tror inte att det ser likadant ut där och jag gillar det mer inhemska.

Mina närmsta och äldsta familjevänner är utanför Kapstaden i en kåkstad nu och jobbar med välgörenhet. Alla i deras familj har spelat fotboll och vill få barnen att våga satsa på den drömmen. Jag har fått flera sms och bilder på hur de barnen bor och lever, och mitt hjärta går på riktigt i 10 000 delar. Deras hus är ihoptejpade plastväggar fyllda av smuts och lera.

Jag är så otroligt känslig när det kommer till barn som har det tufft. Det gör verkligen fysiskt ont i mig. Eventuellt kan jag åka förbi dem (hoppas) men annars vill jag verkligen hjälpa till på något sätt i alla fall. Familjen Thell kan ju verkligen hjälpa till på plats, och göra skillnad direkt. Jag smsar ju med Magnus varje dag och ser vilket hästarbete dem gör där i byn. Jag har varit lite halvskeptisk till stora hjälporganisationer då pengar ibland försvinner på vägen. Men nu skulle ju pengarna gå DIREKT till barnen.

Mål med bloggen 2018: rädda liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi