Färgkoder i vårt hem och tips när ni ska måla om

”Vägra våga vitt!” var min filosofi när vi köpte lägenheten. Det var bara hallen vi målade i den kulören för att ljusa upp just det området och det är vi väldigt glada för. Men jag tycker att man ska våga sig på mer färg! Jag var väldigt anti grått när vi köpte lägenheten, men så länge man inte har det i alla rum så tycker jag att det är superfint. Ingen människa är RÄTT IGENOM grå tror jag. Alla har någon färg man tycker är fin. Och tapeter ska vi inte prata om!! Herregud så vackert det kan vara!

Men nog med snacket! Här kommer inlägget många utav er har väntat på! Nämligen färgkoderna till alla färgkoder vi har här hemma. Jag har skrivit ett sådant inlägg tidigare, men istället för att försöka hänvisa alla dit så kan jag lika gärna skriva det igen. Om ni undrar över något jag äger så kan ni alltid googla på tex ”Pdotter färgkoder” så kommer dem upp, tips! Men nu kör vi:

Färgkod: LADY Pure Color Supermatt 4477 Deco Blue

Denna blev Jotuns mest populära färg förra året tror jag, ändå har jag aldrig varit hemma hos någon eller ens sett någon som har mörkblått hemma! Men jag förstår verkligen varför. Jag fastnar nästan alltid för färger med liite gult i precis som denna har. Alla färger har ju ett stänk av gult, lila, rött eller grönt tror jag att det är. Min kille fattade inte vad jag pratade om första gången jag sa det, men när man har tex 10 olika blåa färger framför sig ser man det väldigt tydligt. Jag gillar kalla, mysiga och livfulla färger!

Viktigt att tänka på när man målar om: 
Välj ALLTID en suuupermatt färg. Matta färger ger intrycket av ett rum är större då ljuset inte kan reflekteras någonstans. Plus att det blir en mycket lyxigare känsla och är vackrare att titta på.

Färgkod: LADY S 2005-Y40R

Vår beiga färg i vardagsrummet har jag tre kompisar som har kapat rakt av efter att de har varit hemma hos oss! Jag älskar den! Den blir extra fin till mörka golv också så tips tips! Denna beiga har också liite grönt i sig. Min bästis Carro har ytterligare grönt i sin beiga och det är så jäääkla snyggt. Grön/beige liksom. Jag är supersugen på att ha det i nästa hem.

LADY S 4005-G80Y

Och vår gröna färg som har spritt sig helvilt på sociala medier. Jag fullkomligt älskar den! Dessa bilderna är väldigt kalla och ger inte riktigt färgen rättvisa. Här har ni bättre bilder. Den är mer militärgrön i verkligheten. Alltså mer beige. Inte såhär grön. Nåja, den kommer absolut att få hänga med till nästa boende beroende på vad det är för stil där såklart. Är det ett sekelskifte kommer vi nog att behålla den som den är, är det ett nybygge kommer vi att ha i mer varma toner då nybyggen alltid känns mycket ”kalare”. Det är en balansgång det där med färg! Man måste räkna in hur mycket ljus som kommer in i rummet också. Mycket ljus = mörkare färger och tvärtom.

Vissa vill provmåla upp alla färger på väggarna. Men för mig räcker det med de där små papperslapparna man kan välja hos färghandeln. Generellt när det kommer till väggfärg så tror jag att man ska försöka tänka att det inte får bli för stora kontraster. En nyproduktion kanske inte passar att ha gamla pampiga tapeter i sig. Ja ni hajjar! Seså, ut och köp färg med er så kommer ni se att er lägenhet får sig ett rejält lyft! <3

  1. Hej! S2005-Y40R innebär att det är gult (y för yellow) och rött i den, så inget grönt i den! G80Y står gör grönt och gult. Alla färger kan antingen gå mot rött, gult, grönt eller blått som du säger eller vara neutrala. Kram!

  2. Hej! S2005-Y40R innebär att det är gult (y för yellow) och rött i den, så inget grönt i den! G80Y står gör grönt och gult. Alla färger kan antingen gå mot rött, gult, grönt eller blått som du säger eller vara neutrala. Kram!

    1. Hej! Jag förstår verkligen inte varför alla tycker att det måste finnas någon ”anledning”, utan vi vill verkligen bara testa hehe 🙂 <3

    1. Hej! Jag förstår verkligen inte varför alla tycker att det måste finnas någon ”anledning”, utan vi vill verkligen bara testa hehe 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi