VI HAR KÖPT HUS!!!!! Nu flyttar vi ifrån stan!

VI HAR KÖPT HUS!!!!! Gud jag kan inte fatta det!!!!! Det här är den hittills största dagen i mitt liv!!!! Jag är så lycklig och euforisk att jag omöjligt kan få ner det i skrift.

Efter vi hade fått lägenheten såld, hittat detta huset och blivit totalt nerkärade, signat alla papper och bestämt inflytt så bara brast det totalt för mig. När jag och P klev ut ifrån Eklund Stockholm New York-kontoret så hoppade vi båda två säkert en meter över luften. Sedan bara kramades vi och grät. Sedan dess har jag typ gråtit hela tiden. Jag kan inte förstå det. Vår j*vla dröm har gått i uppfyllelse!!!! Vi har köpt ett hus!!!!

Och det känns så sjukt för det är verkligen precis vad vi har drömt om. Arkitektritat, 300 kvm i Nacka (15minuter till city om det inte är köer)! Vi har en pool, bastu, fyra sovrum, tre toaletter, solläge hela dagen, 7m i takhöjd där det är öppet från golv upp till nock, 5min till sjön samt 10min till havet. Jag behöver nypa mig själv i armen både 1, 2 och 3 gånger för att förstå att det är sant. Som ni ser är det ett nybygge ifrån 2012, vilket kändes perfekt som förstahus. Vi har pratat om våra husdrömmar sedan första dagen vi blev ett par, precis i den här stilen.

Huset utifrån gatan

Som ni ser är det inte speciellt mycket insyn vilket jag tycker är så så skönt. Jag är nämligen ganska rädd av mig (av tusen anledningar men sociala medie-troll är en av dem), så oavsett kommer vi att utrusta hela huset med larm. Precis som vi har i lägenheten idag också. Det kommer nog vara läskigt för mig i början, men man vänjer sig ju!
Huset utifrån gatan 

Jag har hela mitt liv kämpat för att få vara lycklig, för att leva ett stabilt liv och att ha min TRYGGA PUNKT. Och jag kan verkligen inte komma på något som är mer tryggt för mig än detta ni tittar på just nu. Det här kommer att vara min borg, mitt näste. Och det är bara vårt, hans och mitt. Jag är så ofattbart glad över att få göra denna resan ihop med min P. Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre livskamrat. För många ligger hus väldigt långt bort, men för oss har det alltid varit en självklarhet. Vi ville bo större, och antingen var det en våning inne i stan eller detta. Och då vann det här lätt. Vi är båda uppväxta på gård och älskar huslivet. Och just ett sådant här hus kräver inte speciellt mycket underhållning, vilket är perfekt att börja med. Jag hoppas och tror att vi kommer att trivas fantastiskt bra, och bo här i flera flera år.

Det enorma garaget (rymmer tre båtar, mopeder etc idag) och sedan en carport. 

Det kommer såklart att bli en omställning (och en spark i baken för mig att ta körkort hehe!). Jag var först orolig för vad alla skulle säga. Att jag är för ung, förhastar mig, inte lever i nuet och ditten och datten. Men sedan kände jag bara att DET ÄR JU DET HÄR JAG VILL. Drömmen var att bo såhär senare i livet, när familjelivet knackade på dörren. Men nu blev det såhär istället. Och jag är så jävla glad och tacksam för det. Så jag ber er att respektera vårt val. Vi tycker att livet är kort, och att vi ska lyssna på vad vi själva vill och ingen annan. Och för att vi ÄLSKAR hus. Jag och P är riktiga livsnjutare, och det är precis det jag vill göra de närmsta åren… Njuta. Bo här. Ha långa middagar. Bara vara vi två. Hänga med vår familj och våra vänner. Bada i badkaret en dag i veckan. Dricka vin vid köksön. Titta på film i tv-rummet på vardagskvällarna.

 Det enda jag tänker på under min vakna tid är det här huset. Allt vi ska göra här. Hur vi ska inreda. Vilka jag vill bjuda in på middagar. Hur många veckor om året våra familjer numera kan bo hos oss. Vänner och familj har alltid varit prio ett. Så ett krav när vi började smygtitta på hus var många sovrum så att alla får plats när de hälsar på. Nu kommer vi trots allt få ett längre avstånd till kompisar (15min istället för 2 hehe), och våra familjer bor i Södermanland och Östergötland. När dem har hälsat på tidigare har dem fått bo på hotell eller sova på soffan.

 

Huset är färdigt att flytta in i, men med tiden kommer vi att göra en del småsaker både ut- och invändigt. Vi vill ta bort det sterila och bla måla om hela huset invändigt. Bort med det vita, och in med färg! Ni vet hur ju hur mycket jag förespråkar det hehe… Äsch det är oväsentligt! Det viktigaste är att VI SKA FLYTTA TILL HUS!!!!!! JAG KAN TA MIG FAN INTE GREPPA DET!!!!!!! Och vi får hela sommaren här också!!!!! TACK livet! Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna detta. Tack tack tack. Det är så stort för mig. Ogreppbart. Tack. Nu börjar en ny period i livet. Och en ny kategori på bloggen: hus!

Läs också:
– Vår lägenhet är till salu. Se alla bilder här.
– Lägenheten är såld innan visning! Läs om budgivningen här.
– Färgkoder i vårt hem och tips när ni ska måla om. 

 1. Wow! Stort grattis till er, blir så glad för eran skull. Din genuina lycka strålar rakt igenom! <3

 2. Wow! Stort grattis till er, blir så glad för eran skull. Din genuina lycka strålar rakt igenom! <3

 3. Men WOOOOOW! Jag är så genuint-förbaskat-STÖRT-jävla glad för din (eran!) skull. Jag har följt dig så jävla länge och alltid förundrats över ditt skrivande, din karriärsutveckling, din målvetenhet och hela dig. Jag tvekar inte en sekund på att du kommer vara lycklig här, med honom. Och du förtjänar det. Så frukansvärt mycket. Alla kramar till dig världens finaste Ellinor! (PS! Jag vill fika med dig!)

 4. Men WOOOOOW! Jag är så genuint-förbaskat-STÖRT-jävla glad för din (eran!) skull. Jag har följt dig så jävla länge och alltid förundrats över ditt skrivande, din karriärsutveckling, din målvetenhet och hela dig. Jag tvekar inte en sekund på att du kommer vara lycklig här, med honom. Och du förtjänar det. Så frukansvärt mycket. Alla kramar till dig världens finaste Ellinor! (PS! Jag vill fika med dig!)

 5. Näe vad glad jag är för er skull. Du ger mig hopp om framtiden, man måste inte alltid gå sakta men säkert fram. Jag själv har gått ”fort fram” med min pojkvän och det känns som att det inte är ok i dagens samhälle. Men allt känns helt rätt, vi båda tycker verkligen det.
  Åh när jag läser om dig och din ”P” blir jag sååå glad. Ni visar att allt går om man vill. Ni är grymma. Grattis till er!

 6. Näe vad glad jag är för er skull. Du ger mig hopp om framtiden, man måste inte alltid gå sakta men säkert fram. Jag själv har gått ”fort fram” med min pojkvän och det känns som att det inte är ok i dagens samhälle. Men allt känns helt rätt, vi båda tycker verkligen det.
  Åh när jag läser om dig och din ”P” blir jag sååå glad. Ni visar att allt går om man vill. Ni är grymma. Grattis till er!

 7. SÅ JÄVLA HÄFTIGT! Stort grattis till er båda!! Du rockar som kör för det som faller dig in. Att ni gör eran grej och gör det ni vill fullt ut är beundransvärt.

 8. SÅ JÄVLA HÄFTIGT! Stort grattis till er båda!! Du rockar som kör för det som faller dig in. Att ni gör eran grej och gör det ni vill fullt ut är beundransvärt.

 9. Men herregud, känner mig nästan ledsen över att du ens behöver fundera om att någon kanske ska säga något elakt ang något såhär jävla fantastiskt!!!! Finns ju inget annat än positivt med detta. Grattis så in åt helvete, det ser verkligen ut som ett drömhus!!!! Längtar till att se bilder inuti 🙂 åh så glad jag är för din skull!!!!!

 10. Men herregud, känner mig nästan ledsen över att du ens behöver fundera om att någon kanske ska säga något elakt ang något såhär jävla fantastiskt!!!! Finns ju inget annat än positivt med detta. Grattis så in åt helvete, det ser verkligen ut som ett drömhus!!!! Längtar till att se bilder inuti 🙂 åh så glad jag är för din skull!!!!!

 11. Stort grattis! Du inspirerar! Var lycklig och fortsätt vara dig själv, älskar din blogg. Så äkta!! Lyssna inte på någon annan, kom ihåg att du skapat ditt liv själv. Och det är sådan inspo!

 12. Stort grattis! Du inspirerar! Var lycklig och fortsätt vara dig själv, älskar din blogg. Så äkta!! Lyssna inte på någon annan, kom ihåg att du skapat ditt liv själv. Och det är sådan inspo!

 13. Jag tycker inte alls att du är för ung! Jag och min sambo köpte hus för ett år sedan, och vi är bägge lika gamla som dig. I och för sig bor vi, och kommer från landet, och här är det vanligt att köpa hus i den åldern. Att få barn nu, är hellre inte ovanligt där vi bor.

  Jag tycker att ert liv tillsammans verkar vara helt fantastiskt! Jag kan inte rå för att avundas en gnutta, även om jag lever mitt egna lilla drömliv. Er relation är en stor inspiration, sådan kärlek ni har, och sådant fint liv ni har tillsammans, är något jag tycker fler borde efterlikna. Ni är väldigt fina ihop. Och du är så mogen och förståndig Ellinor, var stolt över dig själv. Kram!

  PS. Stort grattis till huset!

 14. Jag tycker inte alls att du är för ung! Jag och min sambo köpte hus för ett år sedan, och vi är bägge lika gamla som dig. I och för sig bor vi, och kommer från landet, och här är det vanligt att köpa hus i den åldern. Att få barn nu, är hellre inte ovanligt där vi bor.

  Jag tycker att ert liv tillsammans verkar vara helt fantastiskt! Jag kan inte rå för att avundas en gnutta, även om jag lever mitt egna lilla drömliv. Er relation är en stor inspiration, sådan kärlek ni har, och sådant fint liv ni har tillsammans, är något jag tycker fler borde efterlikna. Ni är väldigt fina ihop. Och du är så mogen och förståndig Ellinor, var stolt över dig själv. Kram!

  PS. Stort grattis till huset!

 15. så härligt!! jag blev helt pirrig i min kropp när jag läste detta. Att nå sina drömmar kan ju vara det bästa som finns!

 16. så härligt!! jag blev helt pirrig i min kropp när jag läste detta. Att nå sina drömmar kan ju vara det bästa som finns!

 17. Åh så glad jag blir!!! Huset är ju helt sinnessjukt snyggt och jag ser fram emot att se bilder från insidan framöver 😀 jag och min sambo vill också ha hus i framtiden men för oss lär det dröja iallafall 10 år haha! Grattis till er båda <3

 18. Åh så glad jag blir!!! Huset är ju helt sinnessjukt snyggt och jag ser fram emot att se bilder från insidan framöver 😀 jag och min sambo vill också ha hus i framtiden men för oss lär det dröja iallafall 10 år haha! Grattis till er båda <3

 19. Vad härligt! Otroligt roligt att läsa att ni har tagit ett så stort steg. Heja er och lycka till med allt.⭐️⭐️

 20. Vad härligt! Otroligt roligt att läsa att ni har tagit ett så stort steg. Heja er och lycka till med allt.⭐️⭐️

 21. Ni båda förtjänar det bästa här i livet, så njut njut njut!! Och ta vara på varandra, stort grattis till husköpet 😀

 22. Ni båda förtjänar det bästa här i livet, så njut njut njut!! Och ta vara på varandra, stort grattis till husköpet 😀

 23. Åå va roligt . Tycker ni gör rätt i att köpa nu när ni ändå vill ha hus .
  Jag och min man köpte också tidigt i förhållandet. Grattis!!!

 24. Åå va roligt . Tycker ni gör rätt i att köpa nu när ni ändå vill ha hus .
  Jag och min man köpte också tidigt i förhållandet. Grattis!!!

 25. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Så himla glad för din (er) skull! Detta förtjänar du. Ett hus är en livsinvestering och du ska endast gå på det ni vill, inte vad andra tycker! Jag har en fråga, hur har du lyckats spara för att ha råd med den livstil du kan ha idag? Jag är så himla sparsam av mig, men känner ändå mig så himla långt bort från mina mål, som också är hus, resor osv. Alltså dyra saker. Så har du lust att göra ett inlägg angående hur man lyckas spara till de större grejerna? Kanske berätta hur du gör, tänker och prioriterar? Massa kramar

 26. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Så himla glad för din (er) skull! Detta förtjänar du. Ett hus är en livsinvestering och du ska endast gå på det ni vill, inte vad andra tycker! Jag har en fråga, hur har du lyckats spara för att ha råd med den livstil du kan ha idag? Jag är så himla sparsam av mig, men känner ändå mig så himla långt bort från mina mål, som också är hus, resor osv. Alltså dyra saker. Så har du lust att göra ett inlägg angående hur man lyckas spara till de större grejerna? Kanske berätta hur du gör, tänker och prioriterar? Massa kramar

 27. Åh stort grattis!!!!! Så glad för din skull! Det är inte för tidigt. Jag är född 95 och byggde mitt drömhus år 2015 när jag var 19 år. Detta kommer bli så bra för er!!!

 28. Åh stort grattis!!!!! Så glad för din skull! Det är inte för tidigt. Jag är född 95 och byggde mitt drömhus år 2015 när jag var 19 år. Detta kommer bli så bra för er!!!

 29. Hej Ellinor!

  Först och främst – vad kul att din dröm med hus gått i uppfyllelse! Jag har dock en fråga som rör både ditt och Philips förhållande och husköpet.

  Jag har läst din blogg länge, och det är ju mycket uppenbart att det är din pojkvän som sitter på allt kapital. Jag minns när du innan ni blev ett par letade efter ett rum att hyra i Stockholm. Så, min fråga är hur ni har gjort med den ekonomiska fördelning av ert lägenhetsköp/nu husköp? Har du själv investerat pengar i era bostäder, äger du själv någon del av huset?

  Anledningen att jag undrar är för att jag befinner mig i en liknande situation där jag nyligen börjat träffa en kille med en betydligt högre ekonomisk ställning än mig. Känns det lixom inte konstigt att helt plötsligt switcha livsstil så som du gjort, endast på grund av din nya killes ekonomi?

  Hade betytt mycket om jag fick svar då jag även tolkar det som att väldigt många fler läsare är intresserade av just den här frågan!

  Kram Josefin i Skåne

  1. Hej Josefin! Skrev precis ut att jag tänkte ha en frågestund som jag svarar på i helgen, och då är ju denna frågan perfekt. Dock är ena delen av mig kluven i om jag ens ska svara på detta. Det är min privatekonomi och dessutom min partners privatekonomi som egentligen ingen annan än oss har med att göra. Jag har svårt att se att någon utav er läsare skulle skriva ut på er Facebook eller Instagram hur mycket du och er partner har betalat vardera på er nya bil, er lägenhet etc. Samtidigt vill jag bara skriva ut för hela världen hur vi har finansierat detta så jag slipper få just de här fördomsfulla kommentarerna. Det känns så trist att man ska behöva få dom bara för att man är en ung tjej. Som att P finansierar hela mitt liv haha. Men samtidigt förstår jag såklart att man undrar. Jag får prata med P om hur mycket vi vill berätta, så kan jag ta upp denna frågan i min frågestund! 🙂 <3

   1. Har en lite liknande fråga. Är absolut inte ute efter siffror eller exakta andelar, men precis som ovan är jag i en sists där min kille kommer från andra förutsättningar än jag. Jag är 24 år och han 25, för 2 år sedan flyttade vi till ett hus han fått köpa av sin morbror. Min dröm är också hus och familjeliv, men jag känner det som att jag alltid kommer vara den som ”ligger efter” ekonomiskt. Hans familj har haft helt andra ekonomiska förutsättningar än min, och han hade råd att investera i det hus vi nu bor i helt själv. Jag har ett par hundra tusen sparat, pluggar fortfarande på universitetet och vi pratar redan om att ev bygga/köpa större när jag är klar. Men jag känner mig sååå kluven inför det, då jag aldrig kommer kunna bidra med lika mycket som han (som det ser ut nu). Det kapitalet han har tar ju flera årtionden att arbeta ihop.
    Så, hur ser du på det med olika förutsättningar inför så stora inverseringar? Jag vill ju att ett framtida boende ska vara lika mycket mitt som hans, men samtidigt inte ”leva” på honom. Det är verkligen min största rädsla, att leva ett liv jag ”egentligen” inte har råd med.
    Tacksam för någon form av svar haha! Du är en sån förebild!
    Stort GRATTIS till er <3

 30. Hej Ellinor!

  Först och främst – vad kul att din dröm med hus gått i uppfyllelse! Jag har dock en fråga som rör både ditt och Philips förhållande och husköpet.

  Jag har läst din blogg länge, och det är ju mycket uppenbart att det är din pojkvän som sitter på allt kapital. Jag minns när du innan ni blev ett par letade efter ett rum att hyra i Stockholm. Så, min fråga är hur ni har gjort med den ekonomiska fördelning av ert lägenhetsköp/nu husköp? Har du själv investerat pengar i era bostäder, äger du själv någon del av huset?

  Anledningen att jag undrar är för att jag befinner mig i en liknande situation där jag nyligen börjat träffa en kille med en betydligt högre ekonomisk ställning än mig. Känns det lixom inte konstigt att helt plötsligt switcha livsstil så som du gjort, endast på grund av din nya killes ekonomi?

  Hade betytt mycket om jag fick svar då jag även tolkar det som att väldigt många fler läsare är intresserade av just den här frågan!

  Kram Josefin i Skåne

  1. Hej Josefin! Skrev precis ut att jag tänkte ha en frågestund som jag svarar på i helgen, och då är ju denna frågan perfekt. Dock är ena delen av mig kluven i om jag ens ska svara på detta. Det är min privatekonomi och dessutom min partners privatekonomi som egentligen ingen annan än oss har med att göra. Jag har svårt att se att någon utav er läsare skulle skriva ut på er Facebook eller Instagram hur mycket du och er partner har betalat vardera på er nya bil, er lägenhet etc. Samtidigt vill jag bara skriva ut för hela världen hur vi har finansierat detta så jag slipper få just de här fördomsfulla kommentarerna. Det känns så trist att man ska behöva få dom bara för att man är en ung tjej. Som att P finansierar hela mitt liv haha. Men samtidigt förstår jag såklart att man undrar. Jag får prata med P om hur mycket vi vill berätta, så kan jag ta upp denna frågan i min frågestund! 🙂 <3

   1. Har en lite liknande fråga. Är absolut inte ute efter siffror eller exakta andelar, men precis som ovan är jag i en sists där min kille kommer från andra förutsättningar än jag. Jag är 24 år och han 25, för 2 år sedan flyttade vi till ett hus han fått köpa av sin morbror. Min dröm är också hus och familjeliv, men jag känner det som att jag alltid kommer vara den som ”ligger efter” ekonomiskt. Hans familj har haft helt andra ekonomiska förutsättningar än min, och han hade råd att investera i det hus vi nu bor i helt själv. Jag har ett par hundra tusen sparat, pluggar fortfarande på universitetet och vi pratar redan om att ev bygga/köpa större när jag är klar. Men jag känner mig sååå kluven inför det, då jag aldrig kommer kunna bidra med lika mycket som han (som det ser ut nu). Det kapitalet han har tar ju flera årtionden att arbeta ihop.
    Så, hur ser du på det med olika förutsättningar inför så stora inverseringar? Jag vill ju att ett framtida boende ska vara lika mycket mitt som hans, men samtidigt inte ”leva” på honom. Det är verkligen min största rädsla, att leva ett liv jag ”egentligen” inte har råd med.
    Tacksam för någon form av svar haha! Du är en sån förebild!
    Stort GRATTIS till er <3

 31. Så kul <3 Vad sjukt! Grattis!!!!! Jag lever för tillfället i distansförhållande över halva jorden, så mitt och min pojkväns nuvarande mål är att kunna bosätta oss någonstans tillsammans! Längtar så mycket <3

 32. Så kul <3 Vad sjukt! Grattis!!!!! Jag lever för tillfället i distansförhållande över halva jorden, så mitt och min pojkväns nuvarande mål är att kunna bosätta oss någonstans tillsammans! Längtar så mycket <3

 33. Gud så kul för er, STORT GRATTIS!! Så härligt att ni vet vad ni vill och tar tag i det på en gång när chansen kommer, blir så inspirerad av sånna som ni! Ser fram emot hur ni ska inreda hemmet, jag älskar också färg vilket kommer bli så spännande att se<333

 34. Gud så kul för er, STORT GRATTIS!! Så härligt att ni vet vad ni vill och tar tag i det på en gång när chansen kommer, blir så inspirerad av sånna som ni! Ser fram emot hur ni ska inreda hemmet, jag älskar också färg vilket kommer bli så spännande att se<333

 35. Gud så kul för er, STORT GRATTIS!! Så härligt att ni vet vad ni vill och tar tag i det på en gång när chansen kommer, blir så inspirerad av sånna som ni. Ser fram emot hur ni ska inreda hemmet, jag älskar också färg vilket kommer bli så spännande att se!!

 36. Gud så kul för er, STORT GRATTIS!! Så härligt att ni vet vad ni vill och tar tag i det på en gång när chansen kommer, blir så inspirerad av sånna som ni. Ser fram emot hur ni ska inreda hemmet, jag älskar också färg vilket kommer bli så spännande att se!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi