Sista dagen i Alperna


Igår hade vi vår sista dag i Zermatt. Vilken fantastisk resa det har varit! Men igår var den extra fantastisk för då kikade solen fram ordentligt. Här står jag i mitt 8848-ställ plus en mössa som jag fick utav Lovisa Wallin när vi hade en bloppis ihop för två månader sen. Jag älskar den! Ifrån Gina Tricot tror jag.
Jag kan varmt rekommendera den här uteserveringen! Vi hade tur som fick en loungedel hela dagen, för det kryllade av människor. Stället hette Blue Lounge. Vi åkte typ fyra åk sedan la mig jag och P här i flera timmar. P är en soldyrkare, och jag tyckte att det var skönt att bara ANDAS UT. De andra åkte en stund till, och under tiden hann vi prata mycket om huset. Mest lånen, om vi ska binda räntan och hur vi gör när jag vill köpa in mig ännu mer. Vi kom fram till att vi ska prata med vår nya bankman samt en opartisk rådgivare. Vi båda gillar att ha papper på saker och ting, så det behövs fixas!

Sedan kom de andra tillbaka och då beställde vi in en sån här ”pizza”. Jag minns inte vad dem kallas, men dem är mycket tunnare och utan tomatsås. Alla fick väldigt god mat, så jag rekommenderar er att stanna på en lunch!

Ponken och Erik! Killarna lärde känna varandra via Ebba, som är tillsammans med Erik idag. Och nu hänger vi alla fyra superofta hemma i Stockholm.

Efter några timmar på Blue Lounge åkte vi tre åk till och sedan orkade inte benen mer efter 5 dagar i backen.

Så då åkte vi ner till Gula Änkans Champagnebar. Vilket jäkla ställe! Otroligt intimt, låg mitt i backen väldigt skyddat och personalen var outstanding. Man kunde bara betala med kontanter vilket inte vi hade, så servitrisen föreslog att vi kunde ta ut pengar och lägga i receptionen på hotellet som hon kunde hämta när hon hade slutat sitt skift (!!!). Då fick man ju hopp om mänskligheten hehe!!!

Skål min kärlek! Hahaha alltså hans hand är dubbelt så stor som mitt ansikte <3

Jag älskar champagne så orimligt mycket.

Sedan bar det av ner mot byn igen (vid 18) och då sken solen!!! Det hade inte hänt på hela veckan. Moln moln moln… Så lämnade vi in våra skidor, och tog en mini-after-ski på balkongen med drinkar och plock som blivit över ifrån veckan.

Jag höll fötterna varma i mina älskade Inuikii tweed boots! Jag tokälskar dem. Men jag har inte velat använda dem när det har regnat i byn. Så jag njöööt av att äntligen få ha dem på mina fötter. Har ju bloggat om de beiga och gråa i samma modell typ 5 gånger. Och äntligen är dem mina!
Sedan åt vi en lugn middag på Brown Cow som ligger mitt i byn. En härlig pub med goda hamburgare. Jag åt en som hette ”mexican” med guacamole. Bilderna blev dessvärre superfula. Jag tog ju med min stora systemkamera under resan, men tyvärr var batteriet dött, så jag hann ta SJU bilder. Helt orimligt. Nåja.

Imose klev vi upp tidigt och åkte tåget till vår bil (Zermatt är en bilfri stad så man får parkera i närmaste grannby). Sedan flyget ifrån Milano hem till Sverige som tog 2,5h. Snabb men ändå lång resa. Men det är såå skönt att vara tillbaka i Sverige! Imorgon kliver jag upp extra tidigt för att vara på jobbet lite tidigare än vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi