Ovanvåningen på huset – ska vi ta stylinghjälp?

Då var det dags att visa ovanvåningen utav huset. Woah just nu är jag så stressad över inflytten att jag mest är nervös, snarare än pirrig. Jag tänker att ni ska få kika på hur det ser ut så kan jag berätta sen vad vi hade tänkt göra i ordning.
Till ovanvåning kommer du via den pampiga trappan. Jag älskar på riktigt ihjäl mig i den. Här hade vi tänkt måla väggarna i NÅGON färg framöver. Som ni vet är jag ju allergisk mot vitt. Men igår bestämde vi att vi väntar lite med det och bor in oss först. Jag hade tänkt någon ljuus varmt grå. Men som ni ser är det öppet från golv upp till nock så vi måste verkligen vara SÄKRA på färgen då typ halva huset kommer att målas om i samma veva.
När man kommer upp ifrån tappan hamnar man i tvrummet. Nu ser man tydligare med vad jag menar att man målar om halva huset om man ger sig på väggarna i vardagsrummet på nedervåningen. På ovanvåningen har vi tre sovrum, tv rum, walk-in, ett badrum och tv-rum. Jag blir illamående utav de här persiennerna men vad ska man göra då? Det är orimligt dyrt att byta ut dem.

Här ska det bli en myshörna deluxe. Mycket tyger blir det för att höja mysfaktorn! Vi har inte hittat någon tillräckligt djup soffa än. Tips? Här kan man ju måla om väggen bakom soffan + runt stora fönstret om man vill. När vi sålde lägenheten tog vi hjälp utav våra vänner på Stylingbolaget. De behövde inte byta ut några stora möbler, men bytte småpiff för att höja hela stämningen i lägenheten. Vi blev verkligen suuupernöjda, och lägenhetsannonsen spreds ju som en löpeld på flera inredningssiter och stora instagram-konton. Vi var helt chockade. Och sedan såldes ju lägenheten innan visning, för priset vi ville ha. Det händer ju verkligen inte på dagens marknad!

Det har varit så j*vla coolt att se hur mycket Stylingbolaget har växt och man blir verkligen så orimligt stolt när det går bra för ens kompisar. Jag har sett hur andra firmor arbetar, hur de inte är snabba med att varken lämna eller hämta möbler, strul med logistik och fångar inte helhetsintrycket av lägenheten när de stylar.

Brevid tv-rummet ligger gästrum nummer 1. Det här rummet är så stort med otroligt mycket ljusinsläpp. Som ni ser har ju vi lite annan stil än säljarna, men samtidigt känner vi oss lost. Jag är ju egentligen en sekelskiftstjej med stora sammetsmöbler, tunga tyger och dansk design. Men det funkar inte fullt ut i det här huset. P ansvarar för utsidan utav huset/altan och så väger min röst lite tyngre på insidan.

Men det jag ska komma till är att jag funderar på att ta hjälp utav Stylingbolaget direkt den här gången – istället för när vi flyttar. Vi fick det så j*kla fint till visningen att jag nästan ville bo kvar. Den känslan vill man ju få i huset också. Kanske att vi börjar själva och sedan rycker dem in? Alternativt att de börjar och sätter grunden och sedan gör vi vårat? AH jag vet inte. Får rådfråga dem.
Bredvid gästrum nummer 1 så ligger den enda toaletten på ovanvåningen. Den har en dörr direkt in till vårt master bedroom också. Jag älskar golvkaklet härinne. Och det djuupa badkaret såklart. Jag är ju en riktig badkarstjej snarare än bastu. Den får P ha för sig själv hehe 🙂 Det här badrummet är nog dubbelt så stolt som de på nedervåningen. På bilden ser ni kanske halva (resten fortsätter bakom kameran).

I badrummet behöver vi få in mer förvaring. Det behöver vi egentligen i alla rum på ovanvåningen. Så prio 1 att göra om är att byta ut den här kommoden till dubbelhandfat med 4 lådor som vi har i badrummet idag. Det är verkligen ett måste. Har man en gång haft ett eget handfat blir man väldigt snål med att dela också haha…
Om man vill gå in till vårt master bedroom ifrån badrummet så behöver man gå igenom en liten walk in först. Härinne tänkte vi platsbygga mer förvaring på sidan där spegeln sitter och byta ut knopparna på lådorna till vänster.


Och såhär ser det ut när man kommer in i ”stora sovrummet” aka mitt och P’s sovrum. Alla sovrummen har ljusa heltäckningsmattor. Det är längst ner på vår priolista, men något vi vill byta ut i framtiden till några mörkare. Vi har beställt en ny säng som är höj och sänkbar, i ungefär samma färg som överkastet som ni ser på bilden. Vår blåa älskade säng som vi har haft i lägenheten, passar inte riktigt in i det här huset tyvärr. Vilket är väldigt trist för jag älskar tempur-madrasserna och allting med den.

Härinne behövs det också lite kärlek. Sängbord, sänglampor, böcker, gardiner och kanske en sån där puff nedanför sängen som dom har i alla filmer. Dörrarna leder ut till en balkong mot gatan. Den tror jag inte att vi kommer att använda superofta, men den är väldigt skön att ha där.

Så kommer du upp för trappan och går höger kommer du till tv-rummet, gästrum 1 och badrum. Går du till vänster kommer du istället till vårt sovrum samt gästrum 2. Här rakt fram var tanken att dem skulle ha byggt en walk in först men struntade i det. Vi får se om vi tar upp den idén på nytt eller om vi har en läshörna därinne. Ser ni luckan till höger? Där kastar man ner sina smutskläder så hamnar dem i tvättstugan. 100% rimligt tycker jag!!!

Och slutligen – mitt favoritrum i hela huset. Jag kan inte förklara känslan härinne. Det är varmt, tryggt, med utsikt över vår altan. Ljusinsläppet är helt överväldigande fantastiskt. Solen går ner precis här utanför, så de kvällarna himlen är rosa blir hela rummet rosa. Vi lyckades vara där på visningen när det hände och jag nästan skrek utav förtjusning. Även fast det här rummet är det minsta på ovanvåningen är ja så himla himla sugen på att ha det som vårat master bedroom. P tyckte det lät som en skitbra idé och sa att jag kunde sova därinne så kunde han sova inne i det stora sovrummet. Alltså ha ha. Detta lilla rummet behöver också lite kärlek. Jag har inte ens börjat fundera på färg. Basse och Denise hos Stylingbolaget, HJÄLP?! (Obsobsobs inget samarbete jag gillar bara att stötta mina kompisar plus att dem är BÄST på styling obvioulsy).

Nu är det 2 månader kvar tills vi flyttar in. Innan dess har vi två bröllop, Valborg, midsommar, P’s 30års fest, Palma, helger på landet i Skåne etc. Herregud det kommer att gå så fort! Snart bor vi däääär.

 1. Alltså jag är helt kär i erat hus, det är absurt snyggt redan nu och mer er touch kommer det säkert bara bli ännu bättre!

 2. Alltså jag är helt kär i erat hus, det är absurt snyggt redan nu och mer er touch kommer det säkert bara bli ännu bättre!

 3. Persiennerna borde tas bort.Som de är, påminner det om en långvårdsavdelning.
  Se bara till så att det är insynsskyddat för papparazzi.Fast att bli så känd tar kanske två eller tre husbyten.Tjusig trappa!

 4. Persiennerna borde tas bort.Som de är, påminner det om en långvårdsavdelning.
  Se bara till så att det är insynsskyddat för papparazzi.Fast att bli så känd tar kanske två eller tre husbyten.Tjusig trappa!

 5. Kommer bli såå fint när ni får sätta igång och inreda. Ska bli kul att följa resan. Är det djupa soffor du är ute efter så kan jag lätt tipsa om Bolias soffor 🙂 Kram.

 6. Kommer bli såå fint när ni får sätta igång och inreda. Ska bli kul att följa resan. Är det djupa soffor du är ute efter så kan jag lätt tipsa om Bolias soffor 🙂 Kram.

 7. Tipsar om att kolla in sweef.se när det kommer till djupa soffor/fåtöljer. Såklart inte alla, men vet att vissa i sammet är helt sjukt djupa och att deras fåtöljer rymmer 2 pers typ. Vet inte vad ni vill ha för stil, men ett tips bara.
  Lycka till med huset, ska bli kul att följa!

 8. Tipsar om att kolla in sweef.se när det kommer till djupa soffor/fåtöljer. Såklart inte alla, men vet att vissa i sammet är helt sjukt djupa och att deras fåtöljer rymmer 2 pers typ. Vet inte vad ni vill ha för stil, men ett tips bara.
  Lycka till med huset, ska bli kul att följa!

 9. bara en tanke, och det är bara med all välmening, men så som du beskriver i minsta detalj ert hus, så blir jag orolig om du redan haft problem med människor som inte respekterar ditt privat liv. Du har en otroligt peppande blogg och det är fint hur du väljer att dela med dig, Det är på något sätt säkert beundras värt och min intention är inte att döma eller vara negativ alls.. Förstår nyfikenheten hos läsare och folk vill ha mer av allt och blir ju aldrig mätta.. Tror dock min skräck i allmänhet av intrång på privat liv kommit av många olika situationer men boende mässigt, för många år sedan när jag fortfarande bodde hemma i villa på vårt ena land, där hade vi så många inbrott att vi tills slut valde att flytta, ganska extremt och även andra anledningar. inte relaterat till något speciellt mer än otur och en slump och att det lång lite ensamt. Men känslan just, för att ens hem är ju bland det mest intima och privata man har, utöver alla värdefulla människor och relationer more or less.. och som du uttryckt dig någon gång i bloggen, så kanske det bara ska hållas lite mer privat. Vill verkligen inte att du ska tolka detta med dålig ton alls, verkligen bara 110% en tanke, mest för att jag själv är säkerhets freak av rang och rädd för väldigt mycket och gärna håller mig ganska off the radar och är privat. men jag önskar er all lycka, huset är så fint. Små drömmer själv om när jag hittat mr right , som på sikt måste vilja bo i hus, desto bättre på landet.
  Stor kram,heja er <3 & du rockar!

 10. bara en tanke, och det är bara med all välmening, men så som du beskriver i minsta detalj ert hus, så blir jag orolig om du redan haft problem med människor som inte respekterar ditt privat liv. Du har en otroligt peppande blogg och det är fint hur du väljer att dela med dig, Det är på något sätt säkert beundras värt och min intention är inte att döma eller vara negativ alls.. Förstår nyfikenheten hos läsare och folk vill ha mer av allt och blir ju aldrig mätta.. Tror dock min skräck i allmänhet av intrång på privat liv kommit av många olika situationer men boende mässigt, för många år sedan när jag fortfarande bodde hemma i villa på vårt ena land, där hade vi så många inbrott att vi tills slut valde att flytta, ganska extremt och även andra anledningar. inte relaterat till något speciellt mer än otur och en slump och att det lång lite ensamt. Men känslan just, för att ens hem är ju bland det mest intima och privata man har, utöver alla värdefulla människor och relationer more or less.. och som du uttryckt dig någon gång i bloggen, så kanske det bara ska hållas lite mer privat. Vill verkligen inte att du ska tolka detta med dålig ton alls, verkligen bara 110% en tanke, mest för att jag själv är säkerhets freak av rang och rädd för väldigt mycket och gärna håller mig ganska off the radar och är privat. men jag önskar er all lycka, huset är så fint. Små drömmer själv om när jag hittat mr right , som på sikt måste vilja bo i hus, desto bättre på landet.
  Stor kram,heja er <3 & du rockar!

 11. Persiennerna är ju inte jätteroliga nej, men kan ni inte byta till takskenor och sätta mörkläggningsgardiner eller tjocka rejäla gardiner i sammet etc.? Älskar takskenor, de är så himla diskreta, vi sätter sådana i hela huset nu istället ♥
  Förresten, ert hus alltså – så galet fint!! Kram!

  1. Hej! Jooo jag vill göra det! Det behövs inte ens tjocka gardiner tror jag! Men min kille är emot det utav någon anledning… Känns som en typisk kill-grej att gilla svarta gardiner??? Haha!! Kram

   1. Men nääää, han får ju bestämma utsidan av huset så du bestämmer ju gardinerna på insidan, hähähähähäh…. 😉
    Eller möts någonstans i mitten med grå gardiner typ?! ♥

 12. Persiennerna är ju inte jätteroliga nej, men kan ni inte byta till takskenor och sätta mörkläggningsgardiner eller tjocka rejäla gardiner i sammet etc.? Älskar takskenor, de är så himla diskreta, vi sätter sådana i hela huset nu istället ♥
  Förresten, ert hus alltså – så galet fint!! Kram!

  1. Hej! Jooo jag vill göra det! Det behövs inte ens tjocka gardiner tror jag! Men min kille är emot det utav någon anledning… Känns som en typisk kill-grej att gilla svarta gardiner??? Haha!! Kram

   1. Men nääää, han får ju bestämma utsidan av huset så du bestämmer ju gardinerna på insidan, hähähähähäh…. 😉
    Eller möts någonstans i mitten med grå gardiner typ?! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi