Nya tavlor i huset

Först och främst: tack alla fina för att ni frågar hur jag mår. Jag mår jättebra, men ibland har jag dippar också. Precis som alla andra. Just nu vill jag PÅ RIKTIGT bara vara med er. Hänga här inne, köra live-sändningar på Instagram och umgås med kompisar. Prata om kul saker. Som typ våra nya tavlor och hur jag tänker kring mina tavlor hemma.

I samarbete med Desenio. 

När vi flyttade in i huset för en vecka sedan var vi ganska snabba med att börja ställa ut tavlor längst golven för att få en bild av vart dem skulle passa, och för att slippa spika i väggarna såklart. Jag är ofta på jakt efter nya tavlor och blandar hejvilt hemma. Men den onlinesidan jag absolut tycker har bäst utbud är Desenio. Så nu tänkte jag visa lite vart deras prints är placerade hemma hos mig, och mina bästa tips när det kommer till just tavlor…

Många av er känner säkert till dem (jag har jobbat ihop med dem för ca ett år sen). Det är en hemsida som säljer prints, ramar mm. Och man kan söka efter både storlek och motiv. Min favoritkategori är fotokonst. Just denna tavlan ÄLSKAR jag att den är fyrkantig. Vi har så många rektangulära, och här i köket passar denna väldigt bra.

Tips nummer ett:
– Spika upp en hylla, måla den i samma färg som väggen, och placera flera tavlor på en rad där. Då slipper man hål i väggarna, plus att det är väldigt fint!! Jag vill göra det i något rum. Kanske lilla gästrummet.
I vårt sovrum beställde jag denna, en 70×100 som ser liten ut på bild men som faktiskt är ganska stor. Jag tycker om ganska hård konst, med konstiga färgglada motiv, seriefigurer och avklädda kvinnor. Först placerade jag detta printet i en ram som var precis lika stor. Men det såg så himla B ut. Så tips nummer två är: 

– Ha ALLTID en paspartu mellan print och ram. Det ser 1000 gånger lyxigare ut.

Tips nummer tre:

– Ha en kulör på ramen som någonting annat du vill lyfta i rummet. Vi har svarta sängbord + svarta persienner i detta stora gästrummet, och med denna ramen lyftes dem verkligen fram och hela rummet fick en röd tråd. Tänk om vi hade haft en vit ram, då hade tavlan försvunnit in i väggen. Svarta ramar skapar kontrast också tycker jag. När vi stylade vårt förra matrum i lägenheter hade vi ramar i samma träfärg som vårt matbord, för att framhäva matbordet. Det blev sååå bra.


Hit in ska det såklart en sänggavel, gardiner och sängbord. Men det kommer. Tavlor har vi i alla fall fått upp. Två stycken till och med! Jag funderar dock på att sätta dem bredvid varandra på samma vägg. Och sedan kanske ha en helkroppsspegel.

Jag beställde hem mycket svartvita prints denna gången. Det är kul att dem är prisvärda för då kan man byta varje år eller så. Just den här bilden är så förbannat befriande tycker jag.

Tips nummer fem:
– Tavlor med människor på gör rummet mycket varmare. Än om man hade haft mer abstrakt konst till exempel. Så more fotokonst!

Och denna vingården känner ni igen va? Den hade vi i matrummet i lägenheten. Jag blir påmind om drömmen om ett hus i Italien när jag ser den. Och ni ser! Paspartuer! Ett måste hemma hos oss.

Jag är så taggad på att visa er mer bilder ifrån huset och vad vi har köpt. Hoppas ni tyckte att detta var kul! Jag har en rabattkod också om ni blev taggade på att göra om lite hemma, så koden ”ELLINOR” ger 25% rabatt hos Desenio mellan 26-28 juni* Koden gäller ej på ramar eller handpicked-/collaboration posters. Happy shopping los amigas! Nu ska jag hälla i mig en kopp te och gosa med min kille<3

 1. Hej Ellinor!
  Har en fråga till dig. Tror du är rätt person att svara på detta –
  Jag är en tjej på 23 år som precis har blivit befordrad till chef. Vilket jag tycker är svinkul då jag alltid velat vara mer än ”bara” anställd. Och är väldigt stolt över. Allt med ekonomi, personal, marknadsföring etc är inga problem.

  Men! Något jag tycker är otrooooligt jobbigt är vissa möten. Som lunchmötena varje Tisdag där jag ska stå framför 40 affärsmän från alla möjliga bolag och berätta om vilka samarbeten jag vill inleda och etc.
  Eller månadarapporteringen där jag ska stå bland dom allra högsta cheferna och berätta om hur vi ligger till ekonomiskt.

  HUR tacklar man detta på bästa sätt? Har du någonsin tyckt detta är jobbigt och hur gjorde du då?

 2. Hej Ellinor!
  Har en fråga till dig. Tror du är rätt person att svara på detta –
  Jag är en tjej på 23 år som precis har blivit befordrad till chef. Vilket jag tycker är svinkul då jag alltid velat vara mer än ”bara” anställd. Och är väldigt stolt över. Allt med ekonomi, personal, marknadsföring etc är inga problem.

  Men! Något jag tycker är otrooooligt jobbigt är vissa möten. Som lunchmötena varje Tisdag där jag ska stå framför 40 affärsmän från alla möjliga bolag och berätta om vilka samarbeten jag vill inleda och etc.
  Eller månadarapporteringen där jag ska stå bland dom allra högsta cheferna och berätta om hur vi ligger till ekonomiskt.

  HUR tacklar man detta på bästa sätt? Har du någonsin tyckt detta är jobbigt och hur gjorde du då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi