”Är du aldrig nöjd eller tacksam för ditt hus och din inredning?”

Måndag! Och här hemma står jag och myser. Herregud vilken helg! Jag har egentligen bara tagit det lugnt, men jag lyckades också gråta både två och tre gånger på min Instagram Story när jag pratade om sociala medier och hur jag har känt det senaste. Det är svårt att vara sig själv, det är svårt att inte ha några kollegor och ofta tar min prestationsångest över. Jag bryter i princip alltid ihop efter att jag har fotat kampanjbilder för att jag inte tycker att dem håller måttet. Jag fick denna kommentaren igår på Instagram efter att jag hade publicerat bilderna på vardagsrummet: ”Känner du dig aldrig liksom lite bortskämd då du klagar så mycket? Rummet i ert hus är inte tillräckligt bra, och liksom nästan allt annat var bara negativt i detta inlägget. Är inget nånsin bra för dig?”

Och SJÄLVKLART(!) är det det. Det känns som att det enda jag tjatar om hela tiden är hur tacksam jag är. Men jag förstår såklart kommentaren, för hela inlägget lät så negativt! Så började jag fundera kring varför, och kom ganska snabbt fram till att jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tänker. Jag var så rädd (?!) för att andra skulle tro att jag VILLE ha tv-rummet sådär, fastän jag inte känner mig helt nöjd. Och att folk kanske skulle tycka att jag har dålig smak. HERREGUD rädda maj!! För såhär i efterhand, vad spelar det för roll vad folk tycker? Skitsamma om jag och min kille är klara med inredningen, jag trivs ju jättebra och älskar vårt hus. Det är förmodligen såå mycket fler saker i mitt liv där jag undermedvetet inte märker att jag är rädd för vad andra ska tycka. I’ve got something to work on!!

 1. Ellinor <3 Det är väl ändå inte konstigt att du känner så som du gör, att du måste förklara dig och ursäkta in i minsta lilla detalj – när en del bloggläsare bokstavligen LETAR efter någonting att kritisera, oavsett vad det handlar om. Folk tenderar verkligen att vräka ur sig vad som helst så fort de sitter bakom en skärm.

 2. Ellinor <3 Det är väl ändå inte konstigt att du känner så som du gör, att du måste förklara dig och ursäkta in i minsta lilla detalj – när en del bloggläsare bokstavligen LETAR efter någonting att kritisera, oavsett vad det handlar om. Folk tenderar verkligen att vräka ur sig vad som helst så fort de sitter bakom en skärm.

 3. Hej Ellinor!
  Jag har det senaste året börjat följa din blogg och Instagram. Det här är första gången som jag någonsin kommenterar men jag känner verkligen att jag vill få fram att jag uppskattar det du gör så mycket! Jag älskar hur genuin och äkta du är i dina sociala kanaler! Du ger så mycket inspiration!

  Jag har själv väldigt mycket prestationsproblem och det känns så himla himla skönt att någon äntligen tar orden i munnen och pratar om det! TACK! Det styrker en att veta att det är fler som är i samma situation och som kämpar med det där och försöker jobba på det! Jag själv lider av mycket prestationsångest. Både gällande att alltid göra ett bra intryck på folk, men även prestera bra nu på universitet. Särskilt det sistnämnda för mig.. Som gör att jag är sömnlös så många nätter.. Men jag försöker jobba på det.

  Återigen, tack för att du pratar om viktiga ämnen! Och jag älskar att du kombinerar det med inredning, kläder osv! Du och P har världens ballaste hus! You go girl! ✨👏🏻💃🏻💕

  1. MEN TACK SNÄLLA <3 Jag har typ inte fattat hur mycket detta har präglat mig som person först nu, vilket ju också är tragiskt i sig. Så insyltad är man i sitt beteende och sina tankar. Jag känner exakt samma sak. Måste vara den trevligaste, mest sociala. Måste X Y Z Å Ä Ö etc. Tro fan att man mår dåligt tillslut när man inser att det är omöjligt att vara perfekt…. TACK SJÄLV för att DU får MIG att inte känna mig ensam. Tack!!! <3

 4. Hej Ellinor!
  Jag har det senaste året börjat följa din blogg och Instagram. Det här är första gången som jag någonsin kommenterar men jag känner verkligen att jag vill få fram att jag uppskattar det du gör så mycket! Jag älskar hur genuin och äkta du är i dina sociala kanaler! Du ger så mycket inspiration!

  Jag har själv väldigt mycket prestationsproblem och det känns så himla himla skönt att någon äntligen tar orden i munnen och pratar om det! TACK! Det styrker en att veta att det är fler som är i samma situation och som kämpar med det där och försöker jobba på det! Jag själv lider av mycket prestationsångest. Både gällande att alltid göra ett bra intryck på folk, men även prestera bra nu på universitet. Särskilt det sistnämnda för mig.. Som gör att jag är sömnlös så många nätter.. Men jag försöker jobba på det.

  Återigen, tack för att du pratar om viktiga ämnen! Och jag älskar att du kombinerar det med inredning, kläder osv! Du och P har världens ballaste hus! You go girl! ✨👏🏻💃🏻💕

  1. MEN TACK SNÄLLA <3 Jag har typ inte fattat hur mycket detta har präglat mig som person först nu, vilket ju också är tragiskt i sig. Så insyltad är man i sitt beteende och sina tankar. Jag känner exakt samma sak. Måste vara den trevligaste, mest sociala. Måste X Y Z Å Ä Ö etc. Tro fan att man mår dåligt tillslut när man inser att det är omöjligt att vara perfekt…. TACK SJÄLV för att DU får MIG att inte känna mig ensam. Tack!!! <3

 5. Känner igen mig sååå mycket i det där! När folk är hemma hos oss att jag börjar kommentera typ ”här ska vi ha en tavla” eller ”vi är inte helt nöjda med det här”, så sjukt beteende nu när du säger det haha. Tack för insikten!

  1. HAHAHA så tragiskt!!! Jag MED! Jämt! Hela tiden! Folk blir typ irriterade på mig och ba MEN SNÄLLA ni har kommit jättelångt redan skärp dig…. Medan jag bara har panik för att jag tycker att vi inte ens har börjat haha… <3

 6. Känner igen mig sååå mycket i det där! När folk är hemma hos oss att jag börjar kommentera typ ”här ska vi ha en tavla” eller ”vi är inte helt nöjda med det här”, så sjukt beteende nu när du säger det haha. Tack för insikten!

  1. HAHAHA så tragiskt!!! Jag MED! Jämt! Hela tiden! Folk blir typ irriterade på mig och ba MEN SNÄLLA ni har kommit jättelångt redan skärp dig…. Medan jag bara har panik för att jag tycker att vi inte ens har börjat haha… <3

 7. Äsch, jag tycker inte att ditt inlägg var så negativt. Något känns inte helt ”rätt” och du planerar att byta kuddar och affischer. Men du är supernöjd med nya soffan och älskar rummet i sig. Det ”viktiga” och mer övergripande i inlägget var ju positivt! Ibland tycker jag att folk utgår lite väl mycket ifrån sig själva när de läser andras texter, läser in negativa känslor som egentligen konmer ifrån dem själva. Eller är jag precis likadan själv och läser in mer positiva känslor, haha.

  Rummet är jättefint och jag tycker du nästan varje dag uttrycker hur tacksam du är över huset och vad det representerar i form av hårt slit och trygga relationer!

  1. Var tvungen att göra ett tillägg, haha!
   Fenomenet med att läsa in negativitet i inlägg tror jag är extra utbrett hos influensers som ”borde” vara tacksamma, nöjda och lyckliga IOM att de, i följares ögon, har ”allt”. Då sticker minsta ord som kan tolkas ”icke-positivt” i ögonen. Du kan givetvis jobba på att inte känna behovet av att förklara dig, när du visar delar av ditt liv som inte är prefekt, om det får dig att må bättre. Men jag tycker att kommentaren var orättvis.
   Slut på hobbyanalysen!

   1. Vet du!! Vi pratade faktiskt om precis just detta i dagens poddavsnitt – MEN jag klippte bort den delen för att jag var rädd att det skulle missuppfattas helt fel. Plus att jag pratade som in i helvete i avsnittet och behövde dra ner det ett par minuter haha…. Men NÅGOT ligger det i det du skriver – absolut! <3

 8. Äsch, jag tycker inte att ditt inlägg var så negativt. Något känns inte helt ”rätt” och du planerar att byta kuddar och affischer. Men du är supernöjd med nya soffan och älskar rummet i sig. Det ”viktiga” och mer övergripande i inlägget var ju positivt! Ibland tycker jag att folk utgår lite väl mycket ifrån sig själva när de läser andras texter, läser in negativa känslor som egentligen konmer ifrån dem själva. Eller är jag precis likadan själv och läser in mer positiva känslor, haha.

  Rummet är jättefint och jag tycker du nästan varje dag uttrycker hur tacksam du är över huset och vad det representerar i form av hårt slit och trygga relationer!

  1. Var tvungen att göra ett tillägg, haha!
   Fenomenet med att läsa in negativitet i inlägg tror jag är extra utbrett hos influensers som ”borde” vara tacksamma, nöjda och lyckliga IOM att de, i följares ögon, har ”allt”. Då sticker minsta ord som kan tolkas ”icke-positivt” i ögonen. Du kan givetvis jobba på att inte känna behovet av att förklara dig, när du visar delar av ditt liv som inte är prefekt, om det får dig att må bättre. Men jag tycker att kommentaren var orättvis.
   Slut på hobbyanalysen!

   1. Vet du!! Vi pratade faktiskt om precis just detta i dagens poddavsnitt – MEN jag klippte bort den delen för att jag var rädd att det skulle missuppfattas helt fel. Plus att jag pratade som in i helvete i avsnittet och behövde dra ner det ett par minuter haha…. Men NÅGOT ligger det i det du skriver – absolut! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi