Relationen går upp och ner


Allas relationer går ju upp och ner, så även min och P’s. Sedan vi flyttade till huset har vi varit helt fast i vår lyckobubbla och lagt 100% på allt som rör vårt boende. Inne i stan var vi dåliga på att laga mat då vårt kök kändes så litet, så det hände väldigt ofta att vi tog dejter ihop. Till en början var vi bäst på att rodda dejter ute i huset också. Vi drack någon klunk vin tillsammans i princip varje kväll till middagen, njöt av solnedgången, dukade alltid fint mm. Men sen kom hösten och vi har helt gått in i vårt. Dejterna vi har är med kompisar, annars har vi fokat på jobb och hus. Jag antar att vardagen ser ut så och att livet är så för de flesta. Men det blev en sådan kontrast till hur magiskt vi jämt har haft det innan. 
Chips med löjromsdipp, ostar och marmelad samt kikärtsbollar som snacks. 

Vi har egentligen aldrig haft en dålig period. Vi har haft perioder när han har mått dåligt, och perioder när jag har mått dåligt. Men förra veckan insåg vi att vi måste lägga manken till. Vilket vi ju vill, det har bara glömts bort. Jag har ju erfarenheter av riktigt dåliga relationer sedan tidigare och vet ju hur pissigt det kan vara. Och även fast ALLA relationer går i vågor, så är jag och P inte ens nära definitionen dåligt i mina ögon vilket ändå känns skönt. Nåja sagt och gjort så bokade vi en helkväll på Nobis Hotel.

Eller ja egentligen deras nya restaurang Noi som ligger i ”källaren”. En otroligt osvensk restaurang på många sätt. Inredningen var fantastisk. Vi var där precis vid öppning för att kunna njuta hela kvällen. Vanligtvis kanske man kör en dejt senare i veckan så att det är ”okej” att bli lite smålulliga men vi hade bara onsdagen då alla andra kvällar för oss var uppbokade. Så efter jobbet hade vi båda fixat oss på varsitt håll och möttes upp. Jag hade beställt in dricka någon minut innan han kom så att det skulle stå redo… Och OJ vilken härlig kväll vi hade. Ni vet sådär BUBBLIG? Denna kvällen var verkligen precis det vi behövde.

Till förrätt rekommenderar jag ALLA att beställa pil pil’en. Den var sååååå god. Fick flashbacks från när jag och P var i Spanien tillsammans för två år sedan. Då åt vi denna rätten på stranden flera gånger.

Till varmrätt åt jag min favvo – råbiff. Istället för pommes ber jag nästan alltid om grönsallad för annars spyr jag typ efteråt av mättnad.


Inredningsinspiration.

Hahaha det är inte okej hur blek jag är just nu. Jag hoppas och tror dock att det var något med ljuset?! För mina tänder verkar ha samma kulör som min hudfärg och det hoppas jag verkligen inte stämmer!!

Jag skulle nog aldrig välja choklad som efterrätt när jag är ute och äter. KANSKE en Creme Brulee men 99% av gångerna blir det en kula sorbet. Jag rekommenderar VARMT hallonen.

Jag är verkligen villig att jobba på vår relation så länge jag lever. Som ni vet vill jag ju verkligen gifta mig en dag. Men ibland tänker jag att det kanske är bäst att inte göra det? Så man inte slutar ta varandra för givet. Vi går ändå in på 3e året nu och fortfarande varje dag, trots ups and downs så är jag så oändligt tacksam över att just Han är min. På riktigt… Om någon gift läser detta får ni gärna lämna en anonym kommentar ifall ni tror att denna fördomen stämmer eller inte… Kram goingar!

 1. Fint att du delar med dig, jag och min sambo har också haft lite av en svacka under hösten, vi har också varit tillsammans i tre år. Men som du skriver, upp och nedgångar och nu är vi uppe på toppen igen 👏🏻 Skönt att det ordnat upp sig för er också ❤️

 2. Fint att du delar med dig, jag och min sambo har också haft lite av en svacka under hösten, vi har också varit tillsammans i tre år. Men som du skriver, upp och nedgångar och nu är vi uppe på toppen igen 👏🏻 Skönt att det ordnat upp sig för er också ❤️

 3. Hej Ellinor! Jag är en rätt så ny följare men du verkar som extremt härlig person. Till din fråga, jag är gift. Snart 27 år gammal (han 29) vi har varit tillsammans i snart 6 år, gifta i 2,5, barn sen 7 månader. Vi har en väldigt fin relation skulle jag säga, kommer också ifrån dåliga. Men med denna man, alltså wow. När man vet så vet man. Vi har aldrig bråkat, såklart tjaffast men knappt. Vi är väldigt ärliga och öppna i våran kommunikation och säger till när man tycker något är fel. Trots giftermål och en bebis så gör vi små saker för varandra i vardagen, försöker finna tid till egentid både med varandra och själva. Känslan sen vi gifte oss, iallafall för mig sitter fortfarande kvar än. När jag säger min man så får jag fortfarande en wow känsla. Jag tycker och känner att från vi gifte oss så blev vi mer familj på riktigt innan bebis kom. Men såklart så måste man ju jobba för sitt äktenskap, men jag tycker inte att vi tar varandra för givet. Jag blir fortfarande pirrig när jag tänker på våran bröllopsdag. Så jag är för att gifta sig!

 4. Hej Ellinor! Jag är en rätt så ny följare men du verkar som extremt härlig person. Till din fråga, jag är gift. Snart 27 år gammal (han 29) vi har varit tillsammans i snart 6 år, gifta i 2,5, barn sen 7 månader. Vi har en väldigt fin relation skulle jag säga, kommer också ifrån dåliga. Men med denna man, alltså wow. När man vet så vet man. Vi har aldrig bråkat, såklart tjaffast men knappt. Vi är väldigt ärliga och öppna i våran kommunikation och säger till när man tycker något är fel. Trots giftermål och en bebis så gör vi små saker för varandra i vardagen, försöker finna tid till egentid både med varandra och själva. Känslan sen vi gifte oss, iallafall för mig sitter fortfarande kvar än. När jag säger min man så får jag fortfarande en wow känsla. Jag tycker och känner att från vi gifte oss så blev vi mer familj på riktigt innan bebis kom. Men såklart så måste man ju jobba för sitt äktenskap, men jag tycker inte att vi tar varandra för givet. Jag blir fortfarande pirrig när jag tänker på våran bröllopsdag. Så jag är för att gifta sig!

 5. Så mysigt med sådana dejter, borde man verkligen göra oftare! Härligt att ni fick den tiden tillsammans, och verkligen vill vårda er kärlek!

  För mig har tankarna varit lite mer tvärt om, eller hur man ska säga. Jag tänker att ett giftermål verkligen knyter en samman och man verkligen vill kämpa för det. Inte sagt med att man inte gör det i en samborelation, men i ett äktenskap är det ju alltid ett längre steg till att lämna. Då ska man ju gå igenom en skilsmässa.
  Jag har levt med min kille i snart 8 år och vi planerar bröllop i augusti 2019.
  Det jag kan känna nu, då vi inleder äktenskap, är att jag verkligen känner honom på djupet. Jag vet precis vem jag gifter mig med. Vi har haft svackor i vårt förhållande men bestämde oss för att kämpa, vi har även gått igenom det mesta i livet tillsammans. Det har stärkt oss som par. Men nu, ser jag så fram emot att få bli hans fru och kommer se på våran relation precis som innan. Att inte ta något förgivet, utan ständigt kämpa och vårda kärleken.
  Gräset är sällan grönare på andra sidan, oavsett hur man lever tillsammans.

  Hoppas du får en fin dag!

 6. Så mysigt med sådana dejter, borde man verkligen göra oftare! Härligt att ni fick den tiden tillsammans, och verkligen vill vårda er kärlek!

  För mig har tankarna varit lite mer tvärt om, eller hur man ska säga. Jag tänker att ett giftermål verkligen knyter en samman och man verkligen vill kämpa för det. Inte sagt med att man inte gör det i en samborelation, men i ett äktenskap är det ju alltid ett längre steg till att lämna. Då ska man ju gå igenom en skilsmässa.
  Jag har levt med min kille i snart 8 år och vi planerar bröllop i augusti 2019.
  Det jag kan känna nu, då vi inleder äktenskap, är att jag verkligen känner honom på djupet. Jag vet precis vem jag gifter mig med. Vi har haft svackor i vårt förhållande men bestämde oss för att kämpa, vi har även gått igenom det mesta i livet tillsammans. Det har stärkt oss som par. Men nu, ser jag så fram emot att få bli hans fru och kommer se på våran relation precis som innan. Att inte ta något förgivet, utan ständigt kämpa och vårda kärleken.
  Gräset är sällan grönare på andra sidan, oavsett hur man lever tillsammans.

  Hoppas du får en fin dag!

 7. Att gifta mig gjorde mig bara ännu mer kär i honom. ÄLSKAR att snegla på våra händer och se våra ringar, att vi hör ihop. <3

 8. Att gifta mig gjorde mig bara ännu mer kär i honom. ÄLSKAR att snegla på våra händer och se våra ringar, att vi hör ihop. <3

 9. Jag tror du har rätt till viss del att giftemål kan ta udden av en relation.
  men jag tror också att det är lite upp till varje par att inte låta det påverka relationen på ett negativt sätt ! Ett förhållande kommer alltid att ha sina upp och nedgångar men man måste hitta det lilla extra som gör att man tar hand om varandra och vårdar relationen . Jag är lyckligt gift och har varit tillsammans med min man i 8 år och kunde inte vara lyckligare , kär och galen ! Att gifta mig med mannen i mitt liv är det bästa jag gjort . kram !!

 10. Jag tror du har rätt till viss del att giftemål kan ta udden av en relation.
  men jag tror också att det är lite upp till varje par att inte låta det påverka relationen på ett negativt sätt ! Ett förhållande kommer alltid att ha sina upp och nedgångar men man måste hitta det lilla extra som gör att man tar hand om varandra och vårdar relationen . Jag är lyckligt gift och har varit tillsammans med min man i 8 år och kunde inte vara lyckligare , kär och galen ! Att gifta mig med mannen i mitt liv är det bästa jag gjort . kram !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi