Råraka med löjrom – satsa på dejtkvällar ihop

Ni kanske har läst om ”svackan” jag och P har haft det senaste… Jag är ju en person som vill ta tag i saker DIREKT när det är dåligt. Så oftast hinner vi knappt ha det skit innan jag säger att vi måste göra något åt saken haha. På det sättet så är det jag som tar ansvaret för våran relation. Roddar saker, ser till att vi får mystid osv. Medan när det kommer till allt det praktiska så är det P som har högsta befäl.

Den senaste veckan har vi därför lagat lite lyxigare vardagsmiddagar. Råraka är min favoriträtt men framförallt med creme fresh, rödlök, citron och löjrom. Vi toppade även med gräslök, men dill går lika bra eller helt utan om man vill det. Jag lagade denna middagen och jag måste säga att de var MYCKET enklare än vad jag trodde att göra råraka. Man rev potatis, tröck ut all saft, formade små plättar som man sedan stekte. Jag ääälskar ju löjrom och har det helst på ALLT. Mina älskade små tallrikar är köpta second hand nere i Skåne och är ifrån Rörstrand för typ 100år sedan. Om någon vet exakt vad denna serien heter så får ni gärna hojta. Igår så gick vi på bio, A Star Is Born, och musiken var faaaaaaaantastisk. Men handlingen var inte 10p och jag tycker att dom kunde ha fördjupat sig mycket mer. Den blev lite seg ibland. Vill inte spoila för mycket men den får 5/5 för musiken och skådespelarna. Men 3/5 för handlingen. Jag fick bara tokmycket ångest efteråt.

Jag vill även passa på att säga att svackor i relationer inte löser sig över en natt eller över en middag. Men i vårt fall så kräves det bara att ha lite roligare ton gentemot varandra, att jag började äta järntabletter ha ha samt mer kvalitetstid tillsammans.

  1. Det är bara att googla på mitt namn + kamera! Det gäller allt man undrar över kring mig haha 🙂 Kraam <3

   1. Gjorde det innan jag skrev men hittade endast ett inlägg från 2014 ”Redigera bilder och ta bättre foton” 🙁 Använder du fortfarande Olympus PEN Lite E- PL 5?

    1. Hmmm testade nu också och hittade inte heller. Så konstigt för jag hade det som en helt egen kategori under min header förut och där stod det allt om kameran + mina objektiv. Är i Gbg nu men kan kolla när jag kommer hem. Jag vet att jag har ett 55mm fast och kanske en Canon 6D????? 5D??? Något av dem! Använder inte min Olympus längre 😀 <3

   2. Skärp dig med dina svar på kommentarer? vissa är jätteotrevliga & dryga. Du börjar sjunka i mina ögon mer & mee tyvärr, gillade dig som tusan innan

    1. Jag tror det handlar om hur man läser dom? Med vilken ton liksom? För jag har aldrig varit typ irriterad eller liknande när jag svarar på kommentarer. Blev typ chockad över denna då jag själv på riktigt blir genuint glad när jag ser en kommentar. Så trist, och tråkigt att du känner så. Men nu har du min syn på det hela <3

  1. Det är bara att googla på mitt namn + kamera! Det gäller allt man undrar över kring mig haha 🙂 Kraam <3

   1. Gjorde det innan jag skrev men hittade endast ett inlägg från 2014 ”Redigera bilder och ta bättre foton” 🙁 Använder du fortfarande Olympus PEN Lite E- PL 5?

    1. Hmmm testade nu också och hittade inte heller. Så konstigt för jag hade det som en helt egen kategori under min header förut och där stod det allt om kameran + mina objektiv. Är i Gbg nu men kan kolla när jag kommer hem. Jag vet att jag har ett 55mm fast och kanske en Canon 6D????? 5D??? Något av dem! Använder inte min Olympus längre 😀 <3

   2. Skärp dig med dina svar på kommentarer? vissa är jätteotrevliga & dryga. Du börjar sjunka i mina ögon mer & mee tyvärr, gillade dig som tusan innan

    1. Jag tror det handlar om hur man läser dom? Med vilken ton liksom? För jag har aldrig varit typ irriterad eller liknande när jag svarar på kommentarer. Blev typ chockad över denna då jag själv på riktigt blir genuint glad när jag ser en kommentar. Så trist, och tråkigt att du känner så. Men nu har du min syn på det hela <3

 1. Härlig maträtt att lyxa. till vardagen med, mums, tack för tipset <3

  Har även en fråga:
  Hade du velat göra ett inlägg med tips om lite mer kvalitetskläder? skor accessoarer etc. Hade varit guld värt.
  Jag själv blir mer och mer medveten om köphetsen vi lever i och miljöfrågor, vilket gör att jag ännu mer vill satsa på bra märken med bra kvalitet och gjorda under bra villkor, tänker att du kanske har något tips på något du tycker är mer hållbart? Tänker mer i märken som Filippa K etc, även fast det är lite dyrare, kan ju vara värt det.

  Tack <3 fantastisk blogg btw!!

 2. Härlig maträtt att lyxa. till vardagen med, mums, tack för tipset <3

  Har även en fråga:
  Hade du velat göra ett inlägg med tips om lite mer kvalitetskläder? skor accessoarer etc. Hade varit guld värt.
  Jag själv blir mer och mer medveten om köphetsen vi lever i och miljöfrågor, vilket gör att jag ännu mer vill satsa på bra märken med bra kvalitet och gjorda under bra villkor, tänker att du kanske har något tips på något du tycker är mer hållbart? Tänker mer i märken som Filippa K etc, även fast det är lite dyrare, kan ju vara värt det.

  Tack <3 fantastisk blogg btw!!

 3. Fan vad du är bra! Så ärlig men så positiv! Ni fixa detta du och P! Med din attityd så kommer ni långt. Kram xx

 4. Fan vad du är bra! Så ärlig men så positiv! Ni fixa detta du och P! Med din attityd så kommer ni långt. Kram xx

 5. Jag och min kille har också haft en liten ”svacka”, eller ja vi har väl helt enkelt inte heller prioriterat varann med allt jobb osv och så när man kommer hem efter en 12-14h dag VARJE dag utav veckan vill man ju kanske helst ba kolla i mobilen och chilla, vilket lett till att jag typ gick runt och tänkte ’men gud, har vi ens nåt att prata om i resten utav våra liv, har vi gemensamma intressen alls?? fan vad tråkigt vi kommer ha de nästa 50 åren utan konversation’. Självklart är ju inte så fallet och bara för att vi hade ”dejt” på nando’s igår så känns de mycket bättre! Man märker ju att man oroade sig för inget och man kan fortfarande ha lika roligt och mysigt tillsammans bara man satsar 🙂

 6. Jag och min kille har också haft en liten ”svacka”, eller ja vi har väl helt enkelt inte heller prioriterat varann med allt jobb osv och så när man kommer hem efter en 12-14h dag VARJE dag utav veckan vill man ju kanske helst ba kolla i mobilen och chilla, vilket lett till att jag typ gick runt och tänkte ’men gud, har vi ens nåt att prata om i resten utav våra liv, har vi gemensamma intressen alls?? fan vad tråkigt vi kommer ha de nästa 50 åren utan konversation’. Självklart är ju inte så fallet och bara för att vi hade ”dejt” på nando’s igår så känns de mycket bättre! Man märker ju att man oroade sig för inget och man kan fortfarande ha lika roligt och mysigt tillsammans bara man satsar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi