Färgkoder och väggfärger i huset

Idag tänkte jag visa er vilka färgkoder vi har på alla väggarna här hemma i huset! Ni är så många som har frågat det, men jag har egentligen velat bli klar med alla rum först. Men äsch! Nu kör vi!

Vi har alltid använt oss utav Jotuns SUPERMATTA färger! Viktigt viktigt! Man vill inte att det ska glänsa på väggarna..

Hela vårt hus var ju Stockholmsvitt på insidan, och eftersom att vi i grund och botten är två färgstarka människor bestämde vi oss snabbt för att måla om. Det kluriga är bara att huset är öppet mellan tex kök/vardagrum/tvrum/matdel osv så skulle vi måla det behöver vi köra allt i samma färg. Så vi började med alla tre sovrummen plus kontoret.


Jotun 1024 TIDLÖS SI002-Y

Det stora gästrummet var lätt att välja färg till. Auran är så varm så vi bestämde snabbt att det skulle bli en ljusbeige. Den fick inte bli FÖR varm bara. I läggan hade vi ”Washed Linen” som väldigt många av våra vänner också har valt i efterhand. För att den är så jäääkla fin. Vi tänkte ta den först men valde sedan en ljusare variant. Nämligen ”Tidlös”. ALLA som har varit på besök i huset har berömt denna färgen. Ååååå vad jag älskar den. Det ser nästan ut som att det är litelite grönt i vilket gör att den beiga färgen upplevs kallare. Vilket jag gillar jättemycket! Vårt kontor glömde jag att fota med det fick färgen ”Sommarsnö” vilket blev så fint till det mörkbruna golvet.

Tofflor från Hums. Sänggavel Jotex. Sängbord IKEA. Lampskärm Watt & Veke, lampa Markslöjd. Ljushållare Georg Jensen.

Jotun 9915 MORGONDIS S1-500N 

Lilla gästrummet fick bli en kall grå. Som ni ser är sänggaveln också grå, men den ser nästan beige ut i jämförelse. Våra väggar är typ silvriga härinne, precis som överkastet. Tips från mig är att ALLTID måla om EFTER att ni har köpt en sänggavel hehe. Gjort det misstaget typ 3(?) gånger nu. Men vi är väldigt väldigt nöjda med färgen <3


4618 KVÄLLSHIMMEL S5101-R90B

Vårt sovrum! Härinne är vi SÅ NÖJDA med färgen meeeeeen… Jag vet inte om ni är som jag, för jag kan känna ”energier”. Det låter flummigare än vad det är. Men om ett rum känns ”varmt och harmoniskt” eller ”kallt” och ibland nästan lite obehagligt. Svårt att förklara men vårt sovrum har tyvärr inte den där harmoniska auran. Vilket vi snappade upp och målade det blått och indirekt kallt för att matcha stämningen. Vilket var dumt, vi skulle ju gjort precis tvärtom, målat det VARMT för att lyfta upp allt. När vi dessutom fick hem vår sänggavel som inte var i brun sammet vilket vi trodde så skar sig färgerna lite. Det svider i mig men därför har vi tänkt att måla om här inne.

Sänggaveln är typ som ”vallmofrö”, därför tänker jag mig att ”Antikgrå” fast liiite ljusare skulle bli fint. Sedan måla om sängborden i en färg mittemellan dom två. Vad tror ni?! Vi kan inte byta sänggavel då den sitter ihop med resten av sängen. Vårt egna sovrum är det rummet som har halkat efter inredningsmässigt då gästrummen helt enkelt har känts prio. När vi hittar den perfekta färgen kommer vi nog ta samma färg och måla om i hallen också!

Vet ni vad som skulle vara ett DRÖMSAMARBETE för mig? Att producera egen väggfärg. Alltså på riktigt. Det kanske låter töntigt men jag älskar verkligen färg och blir så himla lycklig av färg…

Psst här är relaterade inlägg som ni kanske också gillar:
– Färgkoder i vår lägenhet och tips när ni ska måla om! 

 1. Hej Ellinor,
  Vi flyttar till hus i sommar och där är då några rum som ska målas,
  Vårt sovrum, jag vill måla det i Jotun Deco Blue MEN tror du det kommer bli för mörkt när säng, sängbord, vägglampor är svarta?

  1. Heeej och hmmmm. Ja jag tycker faktiskt att det blir för mörkt! Jag hade satsat på någon jordig varmare ton istället. <3

 2. Hej Ellinor,
  Vi flyttar till hus i sommar och där är då några rum som ska målas,
  Vårt sovrum, jag vill måla det i Jotun Deco Blue MEN tror du det kommer bli för mörkt när säng, sängbord, vägglampor är svarta?

  1. Heeej och hmmmm. Ja jag tycker faktiskt att det blir för mörkt! Jag hade satsat på någon jordig varmare ton istället. <3

 3. Hej Ellinor!
  Du är så grym på färg och inredning så jag måste rådfråga dig – Vi ska flytta om en månad och jag är sugen på att måla sovrummet i Washed Linen, Blek sand eller Kalk. Nu till mitt problem, jag kan inte bestämma mig för vilken färg sänggaveln ska ha. Vad tycker du? Jag såg att Elin har färgen Washed linen och en light beige färg på gaveln och det är fint men rädd att sovrummet blir för kallt. I övrigt har golvet vitt trägolv och glaspartier ut mot balkongen och innergården. Tänker om det kan spela in! 🙂

  Tack snälla för svar. Stor kram!

 4. Hej Ellinor!
  Du är så grym på färg och inredning så jag måste rådfråga dig – Vi ska flytta om en månad och jag är sugen på att måla sovrummet i Washed Linen, Blek sand eller Kalk. Nu till mitt problem, jag kan inte bestämma mig för vilken färg sänggaveln ska ha. Vad tycker du? Jag såg att Elin har färgen Washed linen och en light beige färg på gaveln och det är fint men rädd att sovrummet blir för kallt. I övrigt har golvet vitt trägolv och glaspartier ut mot balkongen och innergården. Tänker om det kan spela in! 🙂

  Tack snälla för svar. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi