Alla borde träffa en psykolog – appen Mindler

I stolt samarbete med Mindler – appen där du kan träffa psykologer via videosamtal!

Det är så sjukt egentligen, hur långa väntetider det är för att få prata med en psykolog. Och hur sjukt det är med alla fördomar kring att träffa en psykolog. Jag tänker att det borde vara lika normalt som att man går till tandläkaren för rutinkontroller. För många tror ju att det bara är väldigt deprimerade människor som ”behöver” prata med en psykolog. Men man kan ju bara behöva få ur sig gammal besvikelse, ilska och sorg som ligger därinne och ruttnar. Som min prestationsångest till exempel eller att jag har svårt att släppa in människor.

Emellanåt handlar jag hem mat ifrån telefonen, och när jag blir sjuk så går jag inte till en doktor utan kör ett videosamtal. För att det helt enkelt är smidigare och för att jag får hjälp snabbare. Jag behöver inte stå i kön i mataffären eller vänta på en tid och sedan vänta på min doktor i väntrummet. Och att prata med en psykolog online via Mindler kommer helt klart vara det vanligaste sättet framöver tror jag. För att fler människor får hjälp, för att man kan befinna sig vart som helst i världen man är (perfekt för dig som bor utomlands och vill prata med en svensk psykolog) eller för att du helt enkelt är för sjuk för att gå ut.

 

Idag beror 44% av all sjukskrivning i Sverige, på psykisk ohälsa. Och den varar i snitt 70% längre än ALL ANNAN sjukskrivning. Och svensk sjukvård hinner tyvärr inte med. Väntetiderna ÄR för långa, och privat sjukvård kan kosta uppemot 2500 kr/timme.

Med Mindler får du träffa en psykolog IDAG eller senast imorgon. Det har blivit en av Sveriges största uppdragsgivare för psykologer trots att de har funnits mindre än ett år. Vilket är fantastiskt tycker jag! Trodde man innan att det var ”konstigt” att prata med en psykolog via videosamtal så förstår man nog nu hur vanligt det faktiskt är redan!

VAD KOSTAR DET?

Det är gratis att ladda ner appen, men när du väl har bokat tid med en psykolog så betalar man 100 kr för 25 minuter. Har du frikort är det gratis. 25 minuter tycker jag är helt perfekt för ett samtal, speciellt första gången man testar. Som att ta en drink med någon på första dejten istället för att hoppa på en trerätters direkt. Det är liksom en så lätt och enkel sak att göra, istället för att vända sig till sin vårdcentral och inte hamna rätt någon gång.

HUR FUNKAR DET?

Klicka här för att ladda ner appen Mindler och för att komma igång och Mindla 😉 Skämt å sido så är det plättlätt. Man väljer i appen vem man vill prata med (se bild ovan). Sedan bokar man in en tid och plötsligt var samtalet avslutat. Psykologerna arbetar med KBT (kognitiv beteendeterapi) vilket är en vetenskapligt beprövad metod som är effektiv mot bl a depression, ångest, stress och sömnproblem. Den är fokuserad på att hjälpa dig med dina problem i din vardag genom att lära dig nya förhållningssätt.

 

En hel behandling är mellan 5-15 sessioner beroende på och då kan man själv lägga upp hur ofta man ska prata med varandra. Och kom ihåg! Var inte rädd för att prata med en psykolog, det är ju DU som bestämmer vad ni ska prata om.

LADDA NER MINDLER-APPEN HÄR för android och HÄR för IOS (iphone) så att ni verkligen har den i telefonen. Det är många av er som har frågat mig i efterhand om vad ”den där psykologappen heter” så det är lika bra att ni laddar ner Mindler nu. Ni är även flera som har testat den och skrivit TACK för att vården helt plötsligt blev så tillgänglig, lätt och prisvärd <3 Det värmer mitt hjärta otroligt <3 Lycka till nu och ta för Guds skull hand om er. Om inte annat i förebyggande syfte. Vi ska ju leva många år till ni och jag <3 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi