Vad är era fördomar om mig?

Godkväller på er alla fina! Klockan är 23:57 och jag kan inte låta bli att klicka mig in här och skriva lite… Selma ligger som en raklång korv över mitt ansikte och sover så jag ser knappt något – men jag ska göra mitt bästa.

Imorgon vid 16:00 spelar jag och Sanja in ”Fördomspodden”, vilket innebär att jag behöver er hjälp med att skriva era värsta fördomar om mig. Vill absolut inte att ni sparar på krutet!!! Det är bara tråkigt! Frågor till mig går också bra om ni mot all förmodan inte har någon fördom. Vi alla dömer ju varandra så REALLY vad tror du om mig egentligen? Kommentera alltså anonymt om en fördom Du har om mig så ska jag svara på den i poddy imorgon! Avsnittet släpps nu på onsdag.

  1. Hahaha alltså NÄE det här KAN INTE vara den enda fördomen du har om mig??? Jag vill ju verkligen PÅ RIKTIGT veta vad ni tror. Typ att jag aldrig har betalat för mig och P när vi är ute och äter, att jag är dryg eller vad som????

   1. Hahah då har jag en till:
    Du har aldrig lyssnat på fördomspodden med Emil Persson?? Sjukt roligt format, tips inför ert fördoms-avsnitt!!!

  1. Hahaha alltså NÄE det här KAN INTE vara den enda fördomen du har om mig??? Jag vill ju verkligen PÅ RIKTIGT veta vad ni tror. Typ att jag aldrig har betalat för mig och P när vi är ute och äter, att jag är dryg eller vad som????

   1. Hahah då har jag en till:
    Du har aldrig lyssnat på fördomspodden med Emil Persson?? Sjukt roligt format, tips inför ert fördoms-avsnitt!!!

 1. Att du är extremt självupptagen och naiv, med alldeles för dålig insikt i saker för att yttra dig. Sväljer allt med hull och hår. Exempel: politik.

  1. Vill veta mer – på vilket sätt självupptagen och naiv! I vilka situationer liksom! Tack!! <3

 2. Att du är extremt självupptagen och naiv, med alldeles för dålig insikt i saker för att yttra dig. Sväljer allt med hull och hår. Exempel: politik.

  1. Vill veta mer – på vilket sätt självupptagen och naiv! I vilka situationer liksom! Tack!! <3

 3. Att du inte bryr dig om människors arbetsvillkor i andra länder och därför överkonsumerar och inspirerar andra att göra det. Och att du inte riktigt helt förstår att din överkonsumtion bidrar till en sämre miljö. Ändå pratar du om miljö och jämställdhet men det känns som hyckleri då du inte lever som du lär isf.

  1. Okej kan ju inte skriva ”bra kommentar”/”grymt” osv men förstår verkligen kommentaren och det ska bli kul att svara på den i poddy!!!

 4. Att du inte bryr dig om människors arbetsvillkor i andra länder och därför överkonsumerar och inspirerar andra att göra det. Och att du inte riktigt helt förstår att din överkonsumtion bidrar till en sämre miljö. Ändå pratar du om miljö och jämställdhet men det känns som hyckleri då du inte lever som du lär isf.

  1. Okej kan ju inte skriva ”bra kommentar”/”grymt” osv men förstår verkligen kommentaren och det ska bli kul att svara på den i poddy!!!

 5. Du verkar tycka att du är helt fantastisk och jätteduktig. Och visst det är skitbra att tycka den men det blir väldigt mycket jag/jag/jag och att du är så bra på allt.

  Samtidigt är du ofta väldigt ”lilla jag”-ig typ? Förlåt om det är lite otydlig, men det är lite konstigt ibland när du ena sekunden tycker att du är guds gåva till jorden och nästa “tänk att detta företaget anlitar lilla mig”

 6. Du verkar tycka att du är helt fantastisk och jätteduktig. Och visst det är skitbra att tycka den men det blir väldigt mycket jag/jag/jag och att du är så bra på allt.

  Samtidigt är du ofta väldigt ”lilla jag”-ig typ? Förlåt om det är lite otydlig, men det är lite konstigt ibland när du ena sekunden tycker att du är guds gåva till jorden och nästa “tänk att detta företaget anlitar lilla mig”

 7. Att du tror att du jobbar jättemycket när du egentligen bara lallar runt litegrann och pyntar hemma.
  Att du är väldigt negativ och klagar och gräver ner dig i den minsta lilla dåliga känslan så alla ska tycka synd om dig.

  1. Tack för kommentaren 🙂 Hahaha alltså som sagt vet ej hur jag ska svara på dessa kommentarerna. Jag kanske bara ska skita i att svara och ta allt i poddy! Men jag har ju verkligen alltid undrat vad ni tänker om mig som är negativt ;D

 8. Att du tror att du jobbar jättemycket när du egentligen bara lallar runt litegrann och pyntar hemma.
  Att du är väldigt negativ och klagar och gräver ner dig i den minsta lilla dåliga känslan så alla ska tycka synd om dig.

  1. Tack för kommentaren 🙂 Hahaha alltså som sagt vet ej hur jag ska svara på dessa kommentarerna. Jag kanske bara ska skita i att svara och ta allt i poddy! Men jag har ju verkligen alltid undrat vad ni tänker om mig som är negativt ;D

 9. 1: Att du är väldigt ointelligent. Det är en fördom jag har om de flesta ”influencers”. Du verkar inte ha något intellektuellt djup utan du bryr dig mest bara om pengar och yta. Du kan försöka motbevisa denna fördom, absolut. Men du kan inte förneka att du tycker att det är väldigt viktigt att ”se bra ut” utåt. Du verkar vara helt besatt av vad folk tänker om dig helt enkelt.

  2: Du tror att du är en ”karriärskvinna” men du är egentligen bara en bortskämd hemmafru som slänger dig med klyschor som ”power woman”, för att få det att låta som om du faktiskt är driven osv.

  3: Du gillar att få unga tjejer att känna press på att köpa saker och du får dom att tro att ett fint hus/fina kläder är det viktigaste i livet.

  4: Du säger att jämställdhet är viktigt och samtidigt så pratar du aldrig om hur kvinnor i andra länder har det eller om rasism. Du är inne i din egna bubbla av ”vit feminism”. Känns som att du är en sån som kan sitta och klaga med dina vänner på riktigt värdsliga problem.

 10. 1: Att du är väldigt ointelligent. Det är en fördom jag har om de flesta ”influencers”. Du verkar inte ha något intellektuellt djup utan du bryr dig mest bara om pengar och yta. Du kan försöka motbevisa denna fördom, absolut. Men du kan inte förneka att du tycker att det är väldigt viktigt att ”se bra ut” utåt. Du verkar vara helt besatt av vad folk tänker om dig helt enkelt.

  2: Du tror att du är en ”karriärskvinna” men du är egentligen bara en bortskämd hemmafru som slänger dig med klyschor som ”power woman”, för att få det att låta som om du faktiskt är driven osv.

  3: Du gillar att få unga tjejer att känna press på att köpa saker och du får dom att tro att ett fint hus/fina kläder är det viktigaste i livet.

  4: Du säger att jämställdhet är viktigt och samtidigt så pratar du aldrig om hur kvinnor i andra länder har det eller om rasism. Du är inne i din egna bubbla av ”vit feminism”. Känns som att du är en sån som kan sitta och klaga med dina vänner på riktigt värdsliga problem.

 11. Känns som du kretsar extremt mycket runt pengar. Inte en tanke på att folk inte har lika mycket pengar som dig, utan du uttrycker dig som att det som en självklarhet att alla har så mycket pengar. Både på det sättet att du frågar oss om alternativ för lampor och de kostar ca 8000kr. Och skriver ”tkr ni jag ska ha en lampa här eller inte?”, så vi förstår att du inte måste, men sen frågar du oss sånna dyra alternativ. Det gör att man får uppfattning att du endast köper för att köpa, överkonsumerar en massa, byter ut hela tiden för att du inte är helt nöjd med hur det ser ut (i huset tex). Nu gör du kanske inte det så ofta, men om du skulle prata om svält i världen eller att man ska tänka på dom som inte har pengar till julklappar i jul osv, så känns det sjukt dubbelmoralisk för kan inte tänka mig att du har en tanke på det när du köper nya saker hela tiden, dyra, etc etc.
  Jag tycker du är underbar! Så inte min overall syn på dig, men en DEL av min ”overall-syn” på dig är att du kretsar extremt mycket runt pengar.

 12. Känns som du kretsar extremt mycket runt pengar. Inte en tanke på att folk inte har lika mycket pengar som dig, utan du uttrycker dig som att det som en självklarhet att alla har så mycket pengar. Både på det sättet att du frågar oss om alternativ för lampor och de kostar ca 8000kr. Och skriver ”tkr ni jag ska ha en lampa här eller inte?”, så vi förstår att du inte måste, men sen frågar du oss sånna dyra alternativ. Det gör att man får uppfattning att du endast köper för att köpa, överkonsumerar en massa, byter ut hela tiden för att du inte är helt nöjd med hur det ser ut (i huset tex). Nu gör du kanske inte det så ofta, men om du skulle prata om svält i världen eller att man ska tänka på dom som inte har pengar till julklappar i jul osv, så känns det sjukt dubbelmoralisk för kan inte tänka mig att du har en tanke på det när du köper nya saker hela tiden, dyra, etc etc.
  Jag tycker du är underbar! Så inte min overall syn på dig, men en DEL av min ”overall-syn” på dig är att du kretsar extremt mycket runt pengar.

 13. Oj, vad många osnälla fördomar folk delar med sig av. Jag tycker att du är grym och din blogg är den bästa jag vet. Jag kan till viss del stämma in i något av de tidigare kommentarerna men det är ju för att du är du som jag älskar att läsa din blogg!

  1. Men ååå tack <3 Har aldrig fått dessa kommentarerna innan och skulle väl EGENTLIGEN bara ha carpat all pepp å kärlek jag fått på IG och blogg senaste veckan hahaha. Men! Kände att jag ville veta de dåliga också och faktiskt bemöta det och inte bara visa upp alla fina kommentarer folk skriver. (Även fast jag skulle vilja göra det 100 gånger oftare hehe pga jag blir så glad men det känns lite väl narcissistisk). Dessa kommentarerna är ju 0.00001% av alla som läser bloggen så tar det inte alls som något ”alla tycker”. Upplever egentligen inte att någon sagt att jag ÄR på ett visst sätt, för det vet ju ingen. Det är ju det som är fördomar, att man tror något om ngn men som man inte känner till 🙂 Ska bli spännande iaf!! Vissa grejer stämmer, andra inte. Tänker att Sanja ska få säga sitt också!

   Men tack som satan för denna kommentaren! Den lättare såklart ändå upp supermycket! KRAAM<3!!

 14. Oj, vad många osnälla fördomar folk delar med sig av. Jag tycker att du är grym och din blogg är den bästa jag vet. Jag kan till viss del stämma in i något av de tidigare kommentarerna men det är ju för att du är du som jag älskar att läsa din blogg!

  1. Men ååå tack <3 Har aldrig fått dessa kommentarerna innan och skulle väl EGENTLIGEN bara ha carpat all pepp å kärlek jag fått på IG och blogg senaste veckan hahaha. Men! Kände att jag ville veta de dåliga också och faktiskt bemöta det och inte bara visa upp alla fina kommentarer folk skriver. (Även fast jag skulle vilja göra det 100 gånger oftare hehe pga jag blir så glad men det känns lite väl narcissistisk). Dessa kommentarerna är ju 0.00001% av alla som läser bloggen så tar det inte alls som något ”alla tycker”. Upplever egentligen inte att någon sagt att jag ÄR på ett visst sätt, för det vet ju ingen. Det är ju det som är fördomar, att man tror något om ngn men som man inte känner till 🙂 Ska bli spännande iaf!! Vissa grejer stämmer, andra inte. Tänker att Sanja ska få säga sitt också!

   Men tack som satan för denna kommentaren! Den lättare såklart ändå upp supermycket! KRAAM<3!!

 15. Som sagt bara chansningar men:
  Att du är personen i ett rum som hörs/syns mest och trivs i den rollen (främst i sammanhang du känner dig trygg i). Att du är lite ”lillgammal”. Att du har känslorna på utsidan, dvs är en person som har svårt att dölja om du känner något. Att du är allmänt trevlig och öppen mot alla du möter. Dvs är personen som ler lite extra åt killen i kassan på Ica eller öppnar konversation med tanten på busshållplatsen. Får även känslan av att du är en lite ”orolig” person eller kanske snarare övertänkare (dock bara chansning då jag ej lyssnat på podcasten o bara läst bloggen lite grann).

  Gillar starkt att du är så öppen för diskussion och även tar kritiken du får. Känns som det är hyfsat rare i denna bransch. Hela du känns bara genuin – som person och i allt ditt jobb. Fortsätt så!
  Kram

 16. Som sagt bara chansningar men:
  Att du är personen i ett rum som hörs/syns mest och trivs i den rollen (främst i sammanhang du känner dig trygg i). Att du är lite ”lillgammal”. Att du har känslorna på utsidan, dvs är en person som har svårt att dölja om du känner något. Att du är allmänt trevlig och öppen mot alla du möter. Dvs är personen som ler lite extra åt killen i kassan på Ica eller öppnar konversation med tanten på busshållplatsen. Får även känslan av att du är en lite ”orolig” person eller kanske snarare övertänkare (dock bara chansning då jag ej lyssnat på podcasten o bara läst bloggen lite grann).

  Gillar starkt att du är så öppen för diskussion och även tar kritiken du får. Känns som det är hyfsat rare i denna bransch. Hela du känns bara genuin – som person och i allt ditt jobb. Fortsätt så!
  Kram

 17. Skulle säga att en fördom absolut är att du fick mycket primetime bara för du umgicks med Hanna och sen helt plötsligt styrde du om skutan och har påtagliga gånger uttryckt dig som att du typ ”inte känner igen dig själv” och ”det där var inte jag” när du egentligen kanske bör vara lite mer tacksam. Känns som du utnyttjade henne

 18. Skulle säga att en fördom absolut är att du fick mycket primetime bara för du umgicks med Hanna och sen helt plötsligt styrde du om skutan och har påtagliga gånger uttryckt dig som att du typ ”inte känner igen dig själv” och ”det där var inte jag” när du egentligen kanske bör vara lite mer tacksam. Känns som du utnyttjade henne

 19. Gud vad svårt!! Har bara bra saker om dig egentligen….
  Men om det skulle vara något så kanske…:
  Att du och din sambo inte har en så stabil och trygg relation som du uttrycker. Att ni bråkar ganska ofta och tycker väldigt olika om saker och ting?
  (Har hört att om man lägger ut mycket på sin partner osv är relationen inte alltid så bra som den verkar)

 20. Gud vad svårt!! Har bara bra saker om dig egentligen….
  Men om det skulle vara något så kanske…:
  Att du och din sambo inte har en så stabil och trygg relation som du uttrycker. Att ni bråkar ganska ofta och tycker väldigt olika om saker och ting?
  (Har hört att om man lägger ut mycket på sin partner osv är relationen inte alltid så bra som den verkar)

 21. Hej!
  Typ att du vill få det att framstå som om du och P delar 50/50 på allt men att det egentligen inte är så! Känns lite som bullshit haha. Och att det känns mest som en säkerhetsrelation ungefär!!
  Obs gillar verkligen dig och din blogg, detta är bara en fördom jag har!! Influencervärlden behöver fler som dig, du känns genuin!!<3

 22. Hej!
  Typ att du vill få det att framstå som om du och P delar 50/50 på allt men att det egentligen inte är så! Känns lite som bullshit haha. Och att det känns mest som en säkerhetsrelation ungefär!!
  Obs gillar verkligen dig och din blogg, detta är bara en fördom jag har!! Influencervärlden behöver fler som dig, du känns genuin!!<3

 23. Först och främst vill jag bara klargöra att jag inte är ute efter att såra, utan tänker mer att det kan vara bra saker att tänka på i framtiden.
  * Att du är väldigt mycket ”antingen eller”. Att ingenting kan vara lite mittemellan, utan det är antingen bäst eller så är det sämst.
  * Att du ser allting ur ditt egna perspektiv istället för att ägna en tanke på hur andra lever osv. Exempelvis podden om löneförhandling uppfattade jag som enkelspårig då ni pratade om högre positioner, karriär, personalansvar osv. Förstår att ni utgår från era arbetsliv men det finns inte det minsta gnutta av ödmjukhet inför att alla inte arbetar i positioner som era. Ni säger också att allt hänger på hur du löneförhandlar och att det är ditt egna ansvar. Detta stämmer verkligen inte, tänk er själv att arbeta inom exempelvis kommun eller landsting, där finns redan grundlöner som gäller alla tex sjuksköterskor.
  * Att ditt liv numera handlar mycket om pengar.

 24. Först och främst vill jag bara klargöra att jag inte är ute efter att såra, utan tänker mer att det kan vara bra saker att tänka på i framtiden.
  * Att du är väldigt mycket ”antingen eller”. Att ingenting kan vara lite mittemellan, utan det är antingen bäst eller så är det sämst.
  * Att du ser allting ur ditt egna perspektiv istället för att ägna en tanke på hur andra lever osv. Exempelvis podden om löneförhandling uppfattade jag som enkelspårig då ni pratade om högre positioner, karriär, personalansvar osv. Förstår att ni utgår från era arbetsliv men det finns inte det minsta gnutta av ödmjukhet inför att alla inte arbetar i positioner som era. Ni säger också att allt hänger på hur du löneförhandlar och att det är ditt egna ansvar. Detta stämmer verkligen inte, tänk er själv att arbeta inom exempelvis kommun eller landsting, där finns redan grundlöner som gäller alla tex sjuksköterskor.
  * Att ditt liv numera handlar mycket om pengar.

 25. Wow vad vissa här är hårda och tar sin chans att va dryga hahah. Men iaf! För det första älskar jag din ärlighet på instastories- tycker det är uppfriskande men här kommer mina fördomar iaf!
  1, Att du övertänker hur du ser ut i andras ögon? Att du gärna dagen efter du lagt upp massa instastories t.ex går igenom det och oroar dig för hur det uppfattas!
  2. Att du är perfektionist gällande typ allt? Tänker att alla dina inköp som tidigare kommentarer pratar om inte bara handlar om ”konsumtion,konsumtion” utan också att du vill ha ett perfekt fint hem om du förstår vad jag menar.
  3. Tycker bara detta känns halvtaskigt att skriva hahahha men kanske att du är väldigt glad att du inte lever livet som andra människor i din ålder gör och att du tycker ditt liv är att föredra? Inget jag reflekterar över nu men kommer ihåg jag tänkte så som en fördom när du och Hanna slutade träffas att det lät som att du ”förkastade”(kommer inte på något annat ord) hennes liv som festade och reste mycket och kanske tyckte du var lite bättre? Förstår dock tankegångarna för alla gillar olika dessutom känns det kanske naturligt när man går in i ett seriöst förhållande med en äldre man men aa de va min fördom iaf!

 26. Wow vad vissa här är hårda och tar sin chans att va dryga hahah. Men iaf! För det första älskar jag din ärlighet på instastories- tycker det är uppfriskande men här kommer mina fördomar iaf!
  1, Att du övertänker hur du ser ut i andras ögon? Att du gärna dagen efter du lagt upp massa instastories t.ex går igenom det och oroar dig för hur det uppfattas!
  2. Att du är perfektionist gällande typ allt? Tänker att alla dina inköp som tidigare kommentarer pratar om inte bara handlar om ”konsumtion,konsumtion” utan också att du vill ha ett perfekt fint hem om du förstår vad jag menar.
  3. Tycker bara detta känns halvtaskigt att skriva hahahha men kanske att du är väldigt glad att du inte lever livet som andra människor i din ålder gör och att du tycker ditt liv är att föredra? Inget jag reflekterar över nu men kommer ihåg jag tänkte så som en fördom när du och Hanna slutade träffas att det lät som att du ”förkastade”(kommer inte på något annat ord) hennes liv som festade och reste mycket och kanske tyckte du var lite bättre? Förstår dock tankegångarna för alla gillar olika dessutom känns det kanske naturligt när man går in i ett seriöst förhållande med en äldre man men aa de va min fördom iaf!

 27. Tycker också precis som många ovan att det är riktigt kul att läsa din blogg till skillnad från andra bloggar. En varierad, ödmjuk och rolig blogg! Genuin!!
  Men här är mina fördomar:
  – Du och P har inte ett så starkt och känslomässigt band som det ibland framstår som. Du är inte överens om många utav hans grundvärderingar, men har anpassat dig efter hand för att du tror han är den rätta för dig. Ni knyter upp så många tunga saker att äga, och drömma om tillsammans för att ni är rädda att utan de sakerna kanske ni inte hållt ihop länge till. (Längtar efter att få höra dig spräcka denna kommentaren!! Vill så gärna höra mer om dig och P, hur ni egentligen är privat!!)
  – Din egen ekonomi, samt ditt eget sparande är inte så bra… trots att du har bra tips till andra om detta.
  – Du har aldrig lyckats med något långvarigt i livet (ännu), framförallt med relationer, jobb och intressen
  Du hoppar ständigt från sak till sak och har svårt för att fästa dig
  – Du är väldigt enligt normen ”tjejig” när man träffar dig privat. Ex. Kan fnissa till skämt, är gärna den som tror på traditioner om kvinnan och mannen, reagerar med åh, Ah, Wii, osv…

  Kan inte komma på fler men hoppas verkligen på roliga svar till dessa! Längtar efter nästa avsnitt 😂

 28. Tycker också precis som många ovan att det är riktigt kul att läsa din blogg till skillnad från andra bloggar. En varierad, ödmjuk och rolig blogg! Genuin!!
  Men här är mina fördomar:
  – Du och P har inte ett så starkt och känslomässigt band som det ibland framstår som. Du är inte överens om många utav hans grundvärderingar, men har anpassat dig efter hand för att du tror han är den rätta för dig. Ni knyter upp så många tunga saker att äga, och drömma om tillsammans för att ni är rädda att utan de sakerna kanske ni inte hållt ihop länge till. (Längtar efter att få höra dig spräcka denna kommentaren!! Vill så gärna höra mer om dig och P, hur ni egentligen är privat!!)
  – Din egen ekonomi, samt ditt eget sparande är inte så bra… trots att du har bra tips till andra om detta.
  – Du har aldrig lyckats med något långvarigt i livet (ännu), framförallt med relationer, jobb och intressen
  Du hoppar ständigt från sak till sak och har svårt för att fästa dig
  – Du är väldigt enligt normen ”tjejig” när man träffar dig privat. Ex. Kan fnissa till skämt, är gärna den som tror på traditioner om kvinnan och mannen, reagerar med åh, Ah, Wii, osv…

  Kan inte komma på fler men hoppas verkligen på roliga svar till dessa! Längtar efter nästa avsnitt 😂

 29. Gillar verkligen till blogg och tycker om hur resonerar/skriver. Här kommer mina fördomar!
  Du pendlar oerhört mycket i ditt humör och det kan vara skillnad i minut i hur du mår. Ena sekunden är du jätteglad och andra sekunden är du deprimerad. Under hela 2018 tyckte jag (via bloggen och dina sociala medier tex insta stories) att du verkade må så dåligt att det var dags att skriva något/kontakta dig och fråga hur du mår och om det finns något man kan göra. Men i efterhand när du summerade ”Min helg”, ”Min dag” ”Mitt år” så skrev du hela tiden hur lycklig du var/är och det kändes falskt, oäkta, som en fasad. För en lycklig människa skulle inte få ett sådant konstigt raseriutbrott och klaga på minsta lilla. Som att du egentligen vill vara lycklig och tänker att om du säger det eller skriver ut det tillräckligt många gånger så börjar du tro på det. Men sen går det en timme och sen är du olycklig igen och du måste fylla det där tomma ”hållet” konstant med något som ger dig glädje. Och ibland är det ett glas vin, en klänning, en väska, en fest eller en middag. Men sen försvinner lyckan och du måste hela tiden bekräfta den med saker utanför dig själv (istället för inifrån). Och så håller det på, i en loop.

  Min andra fördom är du förtränger vart du kommer ifrån och ser ditt liv som en ”klassresa” där du tagit dig från Gnesta till ”överklassvillan i Nacka” och tycker att det är en bedrift större än något annat/någon annan har sett i mänsklighetens historia. Min tredje fördom är att du har en stark vilja av att vara överklass. Det handlar egentligen inte enbart om pengar (även om det är väsentligt) det handlar om stil, jakt, segling, ”umgås i rätt klick”, göra ”rätt” resor. Tror att du och P har det gemensamt.

  Min fjärde fördom om dig är du är väldigt osjälvständig och kan inte göra något själv. Tex åka iväg på en resa i två dagar skulle tråka ut dig så till den grad att du skulle bli deprimerad. Du skulle stänga in dig på hotelrummet och sitta framför mobilen. Inte gå till en bar i närheten och lära känna nya människor eller säga hej till någon okänd. Du behöver vara i ”trygga” situationer där andra kan passa upp på dig och finnas där om du skulle behöva. Det är därför jag tror att du vill ha barn men verkligen inte är redo för att du inte kan ta hand om dig själv (än). Vilket leder till min femte fördom och dig och P.
  Att han tar hand om dig och hjälper dig (vilket får honom att känna sig man) men att du inte skulle klara dig en vecka utan honom vilket gör att han är ditt allt och du är i beroendeställning för resten av livet. Men vad vet jag, kanske är ett framgångsrecepet (utifrån manligt och kvinnligt) för en livslång relation utan skilsmässa/avbrott. Ni känns överlag väldigt olika men eftersom han är den självständiga och du den i beroendeställning funkar det. Det hade teoretiskt sätt i mitt perspektiv inte funkat om det hade varit tvärtom.

 30. Gillar verkligen till blogg och tycker om hur resonerar/skriver. Här kommer mina fördomar!
  Du pendlar oerhört mycket i ditt humör och det kan vara skillnad i minut i hur du mår. Ena sekunden är du jätteglad och andra sekunden är du deprimerad. Under hela 2018 tyckte jag (via bloggen och dina sociala medier tex insta stories) att du verkade må så dåligt att det var dags att skriva något/kontakta dig och fråga hur du mår och om det finns något man kan göra. Men i efterhand när du summerade ”Min helg”, ”Min dag” ”Mitt år” så skrev du hela tiden hur lycklig du var/är och det kändes falskt, oäkta, som en fasad. För en lycklig människa skulle inte få ett sådant konstigt raseriutbrott och klaga på minsta lilla. Som att du egentligen vill vara lycklig och tänker att om du säger det eller skriver ut det tillräckligt många gånger så börjar du tro på det. Men sen går det en timme och sen är du olycklig igen och du måste fylla det där tomma ”hållet” konstant med något som ger dig glädje. Och ibland är det ett glas vin, en klänning, en väska, en fest eller en middag. Men sen försvinner lyckan och du måste hela tiden bekräfta den med saker utanför dig själv (istället för inifrån). Och så håller det på, i en loop.

  Min andra fördom är du förtränger vart du kommer ifrån och ser ditt liv som en ”klassresa” där du tagit dig från Gnesta till ”överklassvillan i Nacka” och tycker att det är en bedrift större än något annat/någon annan har sett i mänsklighetens historia. Min tredje fördom är att du har en stark vilja av att vara överklass. Det handlar egentligen inte enbart om pengar (även om det är väsentligt) det handlar om stil, jakt, segling, ”umgås i rätt klick”, göra ”rätt” resor. Tror att du och P har det gemensamt.

  Min fjärde fördom om dig är du är väldigt osjälvständig och kan inte göra något själv. Tex åka iväg på en resa i två dagar skulle tråka ut dig så till den grad att du skulle bli deprimerad. Du skulle stänga in dig på hotelrummet och sitta framför mobilen. Inte gå till en bar i närheten och lära känna nya människor eller säga hej till någon okänd. Du behöver vara i ”trygga” situationer där andra kan passa upp på dig och finnas där om du skulle behöva. Det är därför jag tror att du vill ha barn men verkligen inte är redo för att du inte kan ta hand om dig själv (än). Vilket leder till min femte fördom och dig och P.
  Att han tar hand om dig och hjälper dig (vilket får honom att känna sig man) men att du inte skulle klara dig en vecka utan honom vilket gör att han är ditt allt och du är i beroendeställning för resten av livet. Men vad vet jag, kanske är ett framgångsrecepet (utifrån manligt och kvinnligt) för en livslång relation utan skilsmässa/avbrott. Ni känns överlag väldigt olika men eftersom han är den självständiga och du den i beroendeställning funkar det. Det hade teoretiskt sätt i mitt perspektiv inte funkat om det hade varit tvärtom.

 31. Hej!

  När jag läste ditt blogginlägg idag, om att dina nära och kära blivit ledsna, blev jag nyfiken på att läsa kommentarerna om fördomarna. Och nu när jag har läst kan jag inte hålla mig från att kommentera, för jag tycker att det är bedrövligt. Bedrövligt att människor kan ta sig rätten att skriva hemska saker om en människa de aldrig träffat. Precis som du skriver är det fördomar och inte sanningar – men oavsett, det är oförståeligt för mig hur man kan uttrycka sig på det sättet. Trodde ändå att vi hade kommit så långt i samhället att ”influencers” var accepterat som yrke. Att uppfattas som ”hemmakvinna” när man driver eget företag och gör omfattande samarbeten med väletablerade företag är för mig obegripligt att få ihop. Fördomar är enkla att skaffa sig men jag tänker hålla mig till att du är en jäkligt stark kvinna som vågar stå för alla dina sidor och som jobbat hårt för att vara där du är idag. Din vilja och dina mål är just dina, ingen annans <3

 32. Hej!

  När jag läste ditt blogginlägg idag, om att dina nära och kära blivit ledsna, blev jag nyfiken på att läsa kommentarerna om fördomarna. Och nu när jag har läst kan jag inte hålla mig från att kommentera, för jag tycker att det är bedrövligt. Bedrövligt att människor kan ta sig rätten att skriva hemska saker om en människa de aldrig träffat. Precis som du skriver är det fördomar och inte sanningar – men oavsett, det är oförståeligt för mig hur man kan uttrycka sig på det sättet. Trodde ändå att vi hade kommit så långt i samhället att ”influencers” var accepterat som yrke. Att uppfattas som ”hemmakvinna” när man driver eget företag och gör omfattande samarbeten med väletablerade företag är för mig obegripligt att få ihop. Fördomar är enkla att skaffa sig men jag tänker hålla mig till att du är en jäkligt stark kvinna som vågar stå för alla dina sidor och som jobbat hårt för att vara där du är idag. Din vilja och dina mål är just dina, ingen annans <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi