30 bekännelser om vad jag äter och inte

Jag vet inte om man ska triggervarna när man lägger upp såna här inlägg, men är ni problem med maten så scrolla förbi detta. För mig är det här inte provocerande iom att jag har kommit ur skiten men jag förstår samtidigt om man är mitt i det med hjärnspöken osv. Är du det finns det massa professionell hjälp att få, och om jag kan peppa så skriv till mig i Insta DM så chattar vi. Nu kör vi i alla fall: 30 bekännelser om vad jag äter och inte.

– Varje morgon dricker jag en kropp te INNAN jag dricker kaffe. Och efter kl 17 dricker jag bara te, i mängder.

– Jag dricker väldigt väldigt sällan vitt vin. Dels pga magen som inte klarar det (för surt) men också efter en ordentlig snefylla i tonåren.

– När jag dricker kaffe fyller jag bara halva koppen. Hatar att ha kaffe hela vägen upp till kanten. Jag fyller hellre på flera gånger.

– Jag småäter sjukt mycket. Så mycket att jag fick skäll av min tandläkare senast jag var där. Mina tänder klarar inte av så mycket socker och annat skit jag äter i förbifarten.

– Jag hatar havre och mandelmjölk. Vilket alla i bloggvärlden älskar så någon råkar alltid hälla i det i min kopp. Vilket slutar i att jag artigt tackar men inte dricker upp. Btw hur sjukt att det 9/10 ggr är veganskt, glutenfritt, laktosfritt och utan socker på bloggevent medan på youtube-event så serveras det (som sig bör) croissanter, bullar, riktiga mackor, vanlig juice osv?


– Smaken av kokos gör mig illamående. Känner direkt om något bara är stekt i kokosfett. Vi ska inte ens prata om kokosmjölk omg…

– Jag HATAR att kasta mat. Jag är uppvuxen i en familj där man inte gör det och förstår inte hur vissa gör en grej av att alltid lämna mat på tallriken.

– Jag äter ett popcornpaket i veckan – minst. Med smörsmak och extra salt. Levde i princip på detta när jag träffade P.

Inflyttningspizzan i lägenheten vid Odenplan. 2 år sedan bara…

– Jag hatar Coca cola då jag alltid fick det avslaget under vintrarna när jag var magsjuk. Cola Zero är favoriten men köpte det första gången själv när jag var typ 19? Är mer för saft faktiskt! Jordgubb, fläder eller citron mmm…

– Enda fram tills att jag träffade P var jag EXTREMT kräsen i maten. Hade aldrig ätit gurka, inga skaldjur, dippat chips, ingen kryddstark mat, kebab eller smakat saker som nog är självklart för många?

– Kebab tycker jag är vidrigt men gyroskött är livet!

– Jag dubbelsaltar alltid maten. Vilket gjorde att jag fick gallsten förra året.

– Jag äter i princip alltid vego till lunch, eller okej en fisk slinker ner då och då!

–  Just nu är min favoriträtt SteamED Buns (blev tillrättavisad om stavningen nyligen) med pulled pork, köttfärsås och spagetti eller laxtartar med avokado och soya.

– Otippat nog är jag rätt bra på ölsorter! Dels för att jag ville vara cool och dricka öl istället för cider som grabbarna i gymnaiset. Men idag älskar jag det och har gått på två provningar, besökt Staropramens museum och skulle gärna lära mig ännu mer! Helst brygga egen hemma…

– Det absolut äckligaste jag vet är smält ost. Jag har aldrig gillat det… Dock har jag lärt mig äta pizza senaste åren.

– Men det innebär att jag aldrig har beställt en Cheeseburgare och skulle aldrig göra. Beställer en utan ost. Ni kan ju gissa om jag gillar P’s favoriträtt Raclette…

– Jag äter oftast efter konsistens och gillar allt som är knaprigt (knäckebröd, nötter osv) medan slemmigare saker såsom Brie, musslor, svamp osv går bort.

– Jag har haft en egen drink på en bar på ön Ios i Grekland. Den hette ”Elli drink” och innehöll Fanta Lemon, vodka och någon likör. Såklart lifegoal när man är 18år.

– Jag dricker i princip aldrig shots när jag är ute men skulle jag göra det blir det en tequila eller hot shot. Håller mig till drinkarna.

– Jag är en av dom som ÄLSKAR koriander, ber alltid om extra.

Påsken 2012 och jag blev skogstokig för att mamma hade köpt ett påskägg fyllt av godis åt mig. Hur kunde hon tro att jag skulle äta det? Världens bästa snällaste mamma kom några timmar senare hem till idot-mig med jordgubbar istället. Har man problem med kosten upplever i alla fall jag att man lätt blir arg när man känner sig tvingad till att äta socker etc.

– I många många år var jag LIVRÄDD för att gå upp i vikt. Minns en gång på en parmiddag när vi skulle äta tacos och någon la på ett mjukt bröd på min tallrik av ren reflex. Så jag fick artigt äta upp men sprang en extra lång runda morgonen efter… Så jävla hemskt. Ett TACOBRÖD?!

– Idag har jag en sjukt avslappnad inställning till mat och äter det jag känner för. Men det krävdes jävligt mycket vilja för att nå hit. Långt bak i bakhuvudet vet jag exakt innehållet av det där tacobrödet fortfarande men jag tränger undan det och äter ofta tre bröd till bara därför i ren protest mot hjärnan. Body Positive instagramkonton samt att avfölja bikini-tjejer på IG har varit en stor räddning. Samt flera års paus ifrån gym och träning helt ärligt.

– Numera planeras resor mycket efter restaurangbesök. Och jag skulle mer än gärna åka på matresa över en helg med vänner.

– Jag dricker minst 1,5L bubbelvatten om dagen och har ALLTID en flaska bredvid mig vid sängen. Blev besatt efter vi fick en Soda Streamer i inflyttningspresent.

– Jag är tyvärr en sån som äter otrooooligt låååångsamt. Min kille är i regel klar 20 minuter innan mig hahaha usch vet ju hur frustrerade många blir på mig…

– Jag äter i princip alltid dubbelt så mycket som min kille.

– När vi är på affären börjar jag alltid äta ur påsarna redan påväg ifrån kassan eller i bilen. Jag kan liksom inte hålla mig och blir ofta mätt på småplock innan vi ens har ätit middagen.

– Jag köper enbart svenskt kött och skulle helst äta ännu mer säsongsbaserat och näroldat än vad jag gör. DET om något är bra för miljön istället för att importera besprutade tomater, soyabönor etc ifrån typ Argentina eller Sydafrika haha. Något jag ALDRIG skulle köpa är de där ”färska” små förpackningarna med jordgubbar, blåbär eller whatever som inte ens smakar frukt.

– Gud det är den enda dieten jag skulle kunna tänka mig: enbart äta närodlat ifrån Sverige.

  1. Alltså om onödigt veto om mig, listor eller tankar om mat? Så jag vet exakt vad du gillade!! Hehe KRAAAM å tack för kommentaren! <3

  1. Alltså om onödigt veto om mig, listor eller tankar om mat? Så jag vet exakt vad du gillade!! Hehe KRAAAM å tack för kommentaren! <3

 1. Älskar att du delar med dig av detta! Gärna mer om hur det varit och vad det var som gjorde att du fått ett mer avslappnat beteende till mat och kropp nu. Du är ju ovanligt smal om man jämför med majoriteten (tolka mig rätt) kan du se det själv eller håller du dig på en vikt som du känner dig trygg med av kontrollbehov? Alltså skulle du kunna gå upp i vikt och må bra av det? Läst din blogg i många år och har aldrig fattat att du haft såna tankar kring mat som du lyfter nu. Döljde du det förr eller har jag helt enkelt missat när du skrivit om det?

  Stor kram och heja dig för att du blivit mer fri och snällare mot dig själv <3

 2. Älskar att du delar med dig av detta! Gärna mer om hur det varit och vad det var som gjorde att du fått ett mer avslappnat beteende till mat och kropp nu. Du är ju ovanligt smal om man jämför med majoriteten (tolka mig rätt) kan du se det själv eller håller du dig på en vikt som du känner dig trygg med av kontrollbehov? Alltså skulle du kunna gå upp i vikt och må bra av det? Läst din blogg i många år och har aldrig fattat att du haft såna tankar kring mat som du lyfter nu. Döljde du det förr eller har jag helt enkelt missat när du skrivit om det?

  Stor kram och heja dig för att du blivit mer fri och snällare mot dig själv <3

 3. Har själv en ätstörning i bagaget och gick därför in med inställningen att läsa varsamt, men tvärtom var detta otroligt befriande!!! Att höra om din avslappnade och kloka relation till mat var väldigt lugnande. TACK!!

 4. Har själv en ätstörning i bagaget och gick därför in med inställningen att läsa varsamt, men tvärtom var detta otroligt befriande!!! Att höra om din avslappnade och kloka relation till mat var väldigt lugnande. TACK!!

 5. Håller med ovanstående om att det (för min del) inte alls var triggande utan bara kul att läsa!! Det är sjukt hur lika vi är i vårt ätande, känner igen mig i så många punkter haha

 6. Håller med ovanstående om att det (för min del) inte alls var triggande utan bara kul att läsa!! Det är sjukt hur lika vi är i vårt ätande, känner igen mig i så många punkter haha

 7. Kul lista! Tips! Titta på Dan barbers tal på Ted-talk eller hans avsnitt i chef table (säsong 1 avsnitt 2) han kan verkligen det där med NÄRodlad mat.

 8. Kul lista! Tips! Titta på Dan barbers tal på Ted-talk eller hans avsnitt i chef table (säsong 1 avsnitt 2) han kan verkligen det där med NÄRodlad mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi