Saker jag äter och inte – del 2

 • Dricker minst ett glas mjölk om dagen. Finns inte Arla blir det Skånemejerier eller liknande. ALDRIG Garant på några mejeriprodukter trots att det är samma vara då den enda som förlorar på prisskillnaden är den svenska bonden. Jag blir fly förbannad om en ICA butik, Hemköp, Coop etc bara har sina egna produkter så att man inte ens kan välja vilken mjölk, kyckling eller konserver man ska köpa. Så då frågar jag alltid personalen efter det. Ju fler som frågar desto större är chansen att butiken tar in varan! Tycker såklart inte om när det finns 35 olika pastasorter eller saftsorter att välja på heller, men att BARA sälja sina egna produkter. Herregud kan inte prata om det blir arg av bara tanken.
 • Jag gillar bara vit choklad till efterrätten Gino, aldrig annars.
 • Jag gillar beska eller salta drinkar som Aperol Spritz och Margarita och ogillar tex en söt Mojito bläää.
 • Jag är en riktig periodare, tex har jag ätit Hallonkefir med granatäpplen + frön varje morgon sedan nyår. Innan det har jag haft perioder med enbart smoothies, knäckemacka med smör, Finn Crisp med leverpaster och saltgurka osv…
 • Lukten av kaviar gör mig illamående men löjrom älskar jag.

 • Jag tycker verkligen att linschips är godare än vanliga chips. Chips överlag är inte min grej, mer popcorn som ni vet…
 • Jag hatar ”nyttiga” efterrätter. Ge mig en RIKTIG semla inte en raw food boll med sojagrädde och någon substitut för mandelmassa. Blir irriterad av bara tanken. Det är väldigt få ”nyttiga” saker jag tycker är gott.
 • Grönkål har jag också snöat in mig på och ätit i princip varje dag i 1,5år. Okej grönkålschips är ett ”nyttigt” snacks som jag älskar!!!
 • När jag är bakfull så är mjölk med isbitar i: det ENDA jag är sugen på.

 • Jag skulle aldrig hälla i mjölk mitt te. Eller honung heller om jag inte är sjuk. Borde iofs göra det då svensk honung är superbra.
 • När jag är ute håller jag alltid en hand över min drink och köper hellre en ny än att chansa på att någon lagt droger i den.
 • Jag och potatismos har aldrig varit bästisar. Tycker det är så geggigt.
 • Jag åt bea första gången i somras och nu kan jag äta det då och då men det är ingen favorit.

 • Jag åt järntabletter i höstas och mitt mående blev så mycket bättre. Den där konstanta ”pms:en” försvann.
 • Minst två söndagar i månaden äter vi köttfärsås och spagetti. Och varje gång tävlar vi om vem som gör den godast. Testat med vego alternativ men tycker inte alls att det är gott.
 • Sesambiffar är dock supergott och jag äter det ofta till lunch!

 • Ofta tycker jag att det är obekvämt att dela mat på restauranger. Det beror helt och hållet på vilka jag ska äta med. Har ju rätt hög integritet och att dela mat med främlingar gör mig lätt obekväm.
 • Jag har nog aldrig beställt något med choklad till efterrätt på restaurang. Väljer alltid Creme Brulee eller en sorbetkula. Gärna hallon, mango, jordgubb, citron, rabarber eller fläder haha. Älskar sorbet! Åt en mörk chokladsorbet i Kroatien för 5år sedan som jag fortfarande kan tänka på ibland – så god var den!
 • Bara tanken av att hålla i en ostbåge som gör mig kladdig om fingrarna gör att jag ryser över armarna… Fy…

 • Jag har förätit mig på stekt ägg då jag åt så satans mycket ägg under flera år när jag tränade mycket.
 • Och mina kokta ägg vill jag ha geggiga men absolut inte rinnande. När jag var liten ville jag ha dom så hårdkokta att dom blev gröna.
 • På sommaren föredrar jag att äta kall mat och på vintern varm.
 1. Heeej!
  Så roligt inlägg!!! Men jag har en idé, du borde fixa en ”gilla knapp” på bloggen, om det går? Vet andra bloggar som har ett hjärta längst ner man kan klicka gilla i. Enkelt och snabbt sett att visa dig vad vi gillar, för att kommentera är lite bökigt ibland liksom när man bara vill visa snabbt ”Nice Ellinor! Roligt inlägg”. Kram! Älskar er podd förresten, så vettig och inte så babblig som många andra!

 2. Heeej!
  Så roligt inlägg!!! Men jag har en idé, du borde fixa en ”gilla knapp” på bloggen, om det går? Vet andra bloggar som har ett hjärta längst ner man kan klicka gilla i. Enkelt och snabbt sett att visa dig vad vi gillar, för att kommentera är lite bökigt ibland liksom när man bara vill visa snabbt ”Nice Ellinor! Roligt inlägg”. Kram! Älskar er podd förresten, så vettig och inte så babblig som många andra!

 3. Kul inlägg! Säger det igen – älskar listor! Har lyssnat ikapp på några av poddavsnitten som jag missat idag. Blir så himla inspirerad av er två! Tack! 😊

 4. Kul inlägg! Säger det igen – älskar listor! Har lyssnat ikapp på några av poddavsnitten som jag missat idag. Blir så himla inspirerad av er två! Tack! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi