Måla om taket, hallen eller ytterdörren – behåll resten vitt

För några veckor sedan var jag inne i en sekelsiftslägenhet där hallen var helt kritvit… Men taket var målat klarblått! Det var så himla himla coolt och jag har inte kunnat sluta tänka på det. Därför tänkte jag sprida lite inspiration till er kring hur fint man faktiskt kan göra det hemma med hjälp av lite färg. Många är ju rädda för färg, men det kan verkligen förvandla HELA ens hem.

MÅLA TAKET – BEHÅLL VÄGGARNA VITA
Det är ju individuellt vad man tycker om för färger. Men skulle man våga sig på att måla såhär hemma har man verkligen SMAK tycker jag! I princip oavsett vilken färg man än väljer. Det är så otroligt kaxigt och jag tror bara att man kommer få ser mer och mer av målade tak, lister, dörrar etc. På bilderna här över inser man ju verkligen hur högt taket är just för att det är målat. Något man inte hade reflekterat över på samma sätt om det vore vitt. Vågar du inte måla såhär i ett sovrum eller vardagsrum, testa i ett mindre rum som tex hallen, ditt kontor eller varför inte i en walk-in-closet? Gud det är så läckert att jag smäller av alltså. Och det behöver inte vara någon stark eller mörk färg för att skapa effekt.

 

FÖRDOMAR OM ATT MÅLA OM HEMMA – ”RUMMET KÄNNS MINDRE!”
FEL! Detta är något jag har fått höra flera gånger när man pratar om att måla om hemma, och speciellt när det kommer till att måla taket. Men det många inte tänker på är att helvitt sällan skapar djup. Man förstår ofta inte hur stort ett rum är om allt är vitt, för ögat kan inte sätta det i perspektiv till något. I vår förra lägenhet lyfte våra färgglada väggar verkligen fram det allra vackraste ur lägenheten. Stuckaturen.. Takhöjden.. Orginalgolvet.. Takrosetterna.. Sedan gör ju färg ett hem genast mycket mer ombonat och värme. Jag skulle vilja måla om alla rum vi har i hela huset!

MÅLA OM I (HELA) HALLEN 
På tal om att måla om i hallen – hur coola blev inte de här tre hallarna med hjälp av lite färg? TÄNK dessa rummen helt vita? Supertråkiga ju!!!! Plötsligt blev tre små hallar, tre helt egna rum och inte bara något man passerar. Otroligt smakfullt att måla in tak, väggar, lister och DÖRR tycker jag! Här är det verkligen bara fantasin som sätter gränserna. Har du en lång korridor till hall? Tänk ifall du skulle måla om BARA taket där vilken effekt det skulle ge! Ville visa er att det är snyggt med färg i nybyggda lägenheter också och inte bara sekelskiftslägenheter.

MÅLA YTTERDÖRREN 
Vill man inte måla hela hallen i en färg så kan man ju faktiskt bara måla insidan av sin ytterdörr! Näääe alltså nyp mig. Hade jag ägt ett torp hade jag målat min ytterdörr i en pastellig färg DIREKT, precis som den här rosa dörren. Herregud så mysigt och fint. Men också otroligt läckert och coolt hur dem har målat dörren i en hård färg, som tex svart. Eller marinblått? Woah… Har du en tråkig ytterdörr, kom ihåg att du på ett lätt sätt kan fästa lister och sedan måla in för att få den där sekelskiftkänslan. OBS det rekommenderar jag bara er som bor i en sekelskifslägenhet att göra. Men det finns ju olika lister för olika stilar man billigt och lätt kan fästa.

Vill ni ha mer inspiration för hur man kan måla om hemma/fina färger så klicka här nedan för att komma till min mapp på Pinterest som heter:
– VÄGGFÄRGER
(den innehåller de snyggaste färgerna på marknaden)
– Måla om taket, hallen eller ytterdörren
– Dark Modern Livingroom (som är min mest besökta mapp)

Ja det här var mina förslag på hur man kan måla om ett tak, ytterdörren eller en hall. Jag hoppas att detta väckte någon tanke hos dig och att du kommer gå runt hemma, hos andra, hos dina föräldrar mm och bara se möjligheterna med hur man skulle kunna måla om! Mer färg åt folket!!!! Den här veckans tema är ju just FÄRG och hur man kan måla om hemma. Därför får ni hålla utkik efter årets ABSOLUT SNYGGASTE FÄRGER för HELA DITT HEM som inom kort kommer upp här på bloggen… Alltså jag har HELT snöat in mig på detta och jag VET att ni också kommer att ÄLSKA DET. Det är varken grått, blått, brun etc utan en färg som jag på riktigt tror att ALLA ÄLSKAR? Haha ja detta får ni faktiskt inte missa…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi