Jordiga färger – det nya gråa

Ut med det gråa – in med jordiga färger! Detta är det ABSOLUT SNYGGASTE färgerna jag vet och jag rekommenderar ALLA JAG KÄNNER att välja en jordig färg när dem ska måla om. Jag kan bara tala för mig själv men jag är rätt trött på grått och jag vet att alla inte gillar beige även fast jag tycker att det är supersnyggt. Då är ju alla de andra jordiga tonerna verkligen ett alternativ! Ett mellanting mellan grått och brunt helt enkelt. Och färgerna kan skifta mellan att se lite mer gråa, gröna, röda eller lila ut tillexempel.

VAD ÄR ”JORDIGT”? HUR KAN EN JORDIG FÄRGSKALA SE UT? 
Jag vet inte ens ifall ”jordiga färger” är rätt benämnelse på en sån här färgpalett, men nu tänker jag kalla den precis det! Och då tänker jag att det skulle kunna se ut såhär om man plockade ihop alla möjliga jordiga färger. Ser ni hur mjuka de här färgerna ser ut tillskillnad från om jag hade samlat massa olika gråa färgburkar? Till och med den gråa färgen är liite varmare och gifter sig perfekt med de andra färgerna. Lite såhär skulle jag vilja inreda prick ALLA rum här hemma. Jag ska bara kika ner i min plånbok som ekar tom och försöka fylla på den lite först ha ha…

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN JORDIGA FÄRGER OCH GRÅTT? 

Det här är skillnaden. Jag tycker inte ens att det behöver vara en såå brun färg som på bilden här ovan. Men i jämförelse tycker jag att det gråa köket blir så trist helt plötsligt. På båda dessa bilderna ser man hur snyggt det är att måla in taket i samma färg som väggen. Eller måla taket i en aningens ljusare eller mörkare nyans av den du har på väggen? Omg…


TYCKER DU ATT GRÅTT ÄR FÖR HÅRT? MEN ATT BEIGE ÄR FULT?

Problem solved! Ifall man tycker att inredning är svårt, och inte riktigt vet hur man ska matcha sin inredning ifall man skulle måla om hemma så är ju jordiga färger perfekt. Just för att det är så himla lätt att matcha. Om man målar ljusgrått hemma tycker jag att ens hem lätt blir väldigt hårt. Och har man dessutom en svart stol till det blir det en sådan himla hård kontrast. Då måste man köpa en mörkgrå stol tex. Men med jordiga färger är det mycket enklare att matcha just för att de är lite varmare färger ifrån start. Och är grymt fina till beige, grått, svart, vitt och alla träslag.

”BRUNT ÄR FÖR BOHEMISKT!”
Tur att inte jordiga färger är det då! Allt beror ju på hur man stylar det. Men jag har inte alls en bohemisk stil förutom att jag tycker att vass kan vara fint i en vas. Så detta tycker jag inte alls stämmer! Älskar man tex grått så finns det ju jordiga färger som ser väldigt gråa ut. Eller bara greiche (blandning mellan grått och beige).


INRED I JORDIGA FÄRGER – TON I TON 
Är det bara jag eller finns det inget snyggare än det här?! Ut med det vita och gråa och in med mörkare, varmare färger och inred ton i ton med dina väggar.

JORDIGA FÄRGER ÄR LYXIGT!
”Vitt känns lyxigt” är något jag aldrig riktigt har hållit med om. Jordiga färger dock… Halleluja. Hade jag kommit in i en sån här lägenhet/hus som har målat väggarna i jordiga färger hade jag smällt av. Det känns så genomtänkt och man behöver inte bo på ett visst sätt för att dessa färgerna ska vara fina. Man kan bo i vilken typ av lägenhet eller hus som helst för att det ska vara snyggt! Jag tycker att genomtänkta saker är lyxiga. Att man fångar upp sitt valnötsmatbord med valnötsramar till tavlorna i rummet bredvid osv. Det finns ingen speciell smak eller stil som är lyxig i min mening, utan det är de genomtänkta detaljerna.


MATCHA MED RÖDA DETALJER!
Här ser ni Jotuns senaste färgpalett och på den högra sidan har ni just de där JORDIGA färgerna. Och till vänster har ni några varmare färger som övergår i vackra varma färger. Som mörk persika-färgen? De är så himla fiiiiiina tillsammans med jordiga färger. Bara för att man fattar tyckte för en färg, som tex de här rödare tonerna så behöver man ju faktiskt inte måla om hela lägenheten i dem. Men om man målar jordiga toner på väggarna kan man ju matcha med en peach vas, gardiner, lampskärm eller örngott?

GULD ELLER SILVER? VILKET ÄR SNYGGAST TILL? 
Ja mässing eller krom spelar ju faktiskt ingen som helst roll. Båda är sinnessjukt snyggt till såna här jooordiga hääärliga färger.

Hoppas ni gillade det här inlägget lika mycket som jag gjorde! Jag har som ni kanske förstår snöat in mig helt på dessa färgerna och jag märker att jag trivs i den här färgskalan. Vill ni få mer inspiration kring hur man kan måla om hemma?

Läs det här inlägget om hur man kan måla om taket, insidan av ytterdörren eller din hall.

Eller

kika in mitt Pinterest-konto EllinorLofgren som jag uppdaterar varje dag med hur man kan göra om hemma med små medel.

 

  1. Jag älskar mitt hem som är i brunt, beige ,ljusrosa… Fast valt mörkgrått i en varm färg i badrummet , ljus grått å ljus lila tapet i sovrummet…Låter galet… Förra hemmet var helt färgmatchat som tidigare- grått. Men ville ha lite annat. Mitt hem är varmt och ombonat, inte sterilt med två exakt lika dana saker bredvid varandra. Etc. Har svårt för när folk blandar kalla o värma färger.

  2. Fortsätter här, har ett litet problem i köket, älskar mitt köksbord i brunt lite åt det röda hållet med värmeslag å stolar som tillhör (var jättepopulärt för …10 år sedan, köksluckorna är också bruna med grå avlånga beslag ( tänker inte måla köksluckorna, det är inte rent trä …Men funderar på att slipa ner bord å stolar till ännu mer sliten look ( är naturligt slitet…men mycket blankt kvar ändå..) , måla om det är inte säkert att det blir lika hållbart…tips…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi