Outfitbild och svar på frågor om ADHDn

Tröja Mango // Kjol Twist & Tango // Skor Zara

Som ni vet började jag i höstas äta medicin för min ADHD. De första tabletter funkade inte och jag sov i princip dygnet runt och hjärnan funkade i slow motion. Men det är först dagar som dessa, när jag har glömt det där lilla pillret på morgonen, som jag inser vilken fantastisk skillnad dem gör för mig.

Jag började äta medicin för att:

1. Kunna fokusera på något längre än 2 sekunder. Kunna skriva klart ett sms eller blogginlägg. Bara när jag skriver detta har jag blivit avbruten flera gånger och har behövt gå in i appen på nytt och fortsätta. Jag får ingenting gjort utan min medicin och har många dagar svårt att kunna hålla en hel konversation innan jag zoomar ut. Nu har jag mer ordning på saker också eftersom att jag kommer ihåg att jag lägger ifrån mig något tex. Innan tänkte jag på något annat samtidigt och kom verkligen inte ihåg NÅGONTING som någon berättade, som jag berättade eller vart jag gjorde av presentationer/saker osv.

2. Lugna mitt temperament. Jag är en sjukt hetsig människa som ofta kan kasta ur mig förhastade saker. Både bra och dåliga. Med medicinen hinner jag tänka 0,5 sekunder längre och kanske svälja den där mungrodan. Om jag tycker att någon är trög nu säger jag det inte rätt ut. Jag hinner svälja det hahaha… Innan fanns det INGA filter. Men också för att sluta hetsa hetsa hetsa framåt framåt framåt.

3. För att orka gå upp på morgonen. Utan medicinen snoozar jag i TIMMAR. Med medicinen kan jag gå upp efter en halvtimme och faktiskt vara KLAR i huvudet innan lunchtid. Jag är så JÄVLA BRA i möten med medicinen. Helt borta i huvudet under möten utan medicinen.

4. Men den främsta anledningen som jag känner idag, som jag inte hade en blekaste aning om var ett problem innan: KUNNA PORTIONERA UT MIN ENERGI PÅ EN JÄMN NIVÅ HELA DAGEN. Detta är ju synonymt för en person med ADHD. Man kan inte kontrollera sitt energiflöde. Man är superpigg när man minst vill det och astrött när man absolut inte får. Utan tabletterna går det upp ner upp ner varje kvart. High on life till att jag nu i skrivandets stund somnar till på Pressbyrån för att jag inte kan hålla mig vaken. Jag blir dödstrött av att socialisera mig vilket jag gjort den här morgonen. Med tabletterna kan jag vara social en hel dag, och vara sådär perfekt pigg jämt för att sedan bli tröttare och tröttare efter 19. Som det ska vara liksom!

5. För att bli KLAR i huvudet. Om man tänker att en tanke ser ut som en lång rak tidslinje… Så gick istället alltid mina tankar kors och tvärs upp och ner tusen gånger om innan jag kom fram till slutet. Det var ansträngande att prata, tänka och fokusera. Nu kan jag ta en tanke i taget och komma fram till poängen. Eller göra en sak i taget och bli färdig med uppgiften.

… Nej alltså det här är SJUKT. Jag hann somna på Pressbryån innan jag skrev klart detta vilket hörde till vardagen innan jag började med tabletterna. Hade glömt hur jävligt jag mår utan medicin. Nu har det hållit på i 1,5h så nu åker jag hem och tar en nap. Fast då kommer jag vara superpigg ikväll… Fan haha.

  1. Älskar din blogg och jag älskar din stil! Jag undrar om du kan göra ett inlägg med tips på olika vårskor i olika stilar och prisklasser nu när våren verkar vara påväg?

    1. Hej!!! SJÄLVKLART!! Jag la upp ett inlägg nu precis. Dock är det inte olika stilar utan MIN stil. Jag kan ingen annan stil hehehe <3333

  2. Älskar din blogg och jag älskar din stil! Jag undrar om du kan göra ett inlägg med tips på olika vårskor i olika stilar och prisklasser nu när våren verkar vara påväg?

    1. Hej!!! SJÄLVKLART!! Jag la upp ett inlägg nu precis. Dock är det inte olika stilar utan MIN stil. Jag kan ingen annan stil hehehe <3333

  3. Hej!! Får man fråga vilken medicin du testade men som gjorde dig trött? Samt vilken du har nu? Min man fick sin diagnos för några månader sedan, och ska just börja med medicinering. Vi har två små barn och livet är för tillfället KAOS! Det sista vi behöver är en ännu tröttare pappa här hemma ! Vet att medicinerna fungerar olika på olika personer men vore ändå intressant att få höra! Hans läkare har föreslagit strattera som första medicin.. Kram!

  4. Hej!! Får man fråga vilken medicin du testade men som gjorde dig trött? Samt vilken du har nu? Min man fick sin diagnos för några månader sedan, och ska just börja med medicinering. Vi har två små barn och livet är för tillfället KAOS! Det sista vi behöver är en ännu tröttare pappa här hemma ! Vet att medicinerna fungerar olika på olika personer men vore ändå intressant att få höra! Hans läkare har föreslagit strattera som första medicin.. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi