Utmanad i en challenge?! ”Ellinor testar…”

I stolt samarbete med Elgiganten. 

Hahaha skrattar för mig själv när jag läser den här rubriken – för detta är så galet kul och fett! Minns ni att jag testade en Chomebook dator, Sonoshögtalare och ett Glue-lås på ytterdörren i höstas och visade upp det på min story?  Jag älskade det konceptet och ni som lyssnar på podden vet ju att jag har som nyårslöfte att lära mig mer om teknik.

ELLINOR TESTAR TEKNIK:
Det här snappade Elgigantens huvudkontor i Norge upp, och utmanade mig i ”Ellinor Testar Teknik”!! Det är ju en perfekt kategori och jag förstår inte att jag inte har kommit på det tidigare själv. Så under våren kommer att jag få testa olika produkter ur deras sortiment. Jag är ju inte speciellt tekniskt lagd, men jag vill så gärna lära mig mer. Efter jag har utvärderat produkten kommer jag alltid att lämna tillbaka den. Konceptet är att jag ska testa flera olika för att sedan utvärdera, inte testa EN produkt och köra på den för alltid. Är ni med? Nu kör vi!!


Okej innan jag berättar om produkten måste jag bara säga att detta är en så otroligt cool grej för mig. Förstår ni att ELGIGANTEN som är Nordens största kedja för hemelektronik och utmanar mig en sån här challenge?! Jag är så otroligt stolt över detta samarbetet just för att jag själv har erfarenhet av at att deras butikspersonal har rekommenderat mig RÄTT kamera för rätt ändamål istället för den dyraste. Vilket gjorde mig till en trogen kund för flera år sen. Aja nog om mitt snyftande.. NU kör vi!!

PRODUKT:
Första produkten jag ska testa är en Microsoft Pro 6, vilket är den ABSOLUT SNYGGASTE surfplattan jag har sett! Älskar ni den danska eller skandinaviska stilen som jag gör, så kommer ni gilla den här. Det är stilren, tunn har cleana linjer och är i ett matt svart material som gör att man får ett bra grepp. Istället för att den ska glida i händerna (finns det något mer irriterande? Det är ju typ en av anledningarna till att jag ofta lämnar en surfplatta hemma). Utseendet är inte allt men det är klart det spelar in när man köper en produkt!


Istället för tydliga appar på skrivbordet ser det mer ut som flikar i sin surfplatta. Och runt om kanterna finns kortkommandon man lätt kan klicka på, precis som i en dator. Vilket jag älskar istället för att swipa mellan massa olika sidor och appar.

OM MJUKVARAN:
Mjukvaran är Windows, så använder ni det sedan innan är den här surfplattan PERFEKT för dig. Jag skulle vilja jobba mer i det då jag älskar PowerPoint, Word och Outlook. Min mail är ju Outlook så det har varit assmidigt när jag testat denna. Vet typ inte hur man använder några andra program än dom heller. Så har man en PC sedan tidigare kommer den här surfplattan vara ASLÄTT att koppla samman. Microsoft Pro 6 är supersmidig att ta med när man reser både pga designen men också för att den är parkopplad inuti. Så då kan man lämna den stora tunga datorn hemma.

PERFEKT TRAVEL SIZE!
Som ni ser är den i en perfekt size för att enkelt lägga ner i handväskan. Här la jag den lite snyggt så att jag skulle få med Windows-loggan men den sticker inte upp över huvudtaget när jag lägger ner den ordentligt.

DET BEHÖVER INTE VARA SÅ SVÅRT MED NY TEKNIK!
Många tycker ju att det är svårt att lära sig en ny produkt, och det är just därför jag ska visa er flera olika alternativ. Kanske har man arbetat med Windows i flera år på sitt jobb eller i skoldatorn? Och om man tycker att det är enkelt (vilket jag verkligen tycker att Windows är och det är därför jag ofta saknar det) så ska man ju fortsätta att köra på det. Det svåra blir ju när man ska lära sig en ny mjukvara som man tycker är ologisk.


MITT BÄSTA TIPS:
Vad använder du din dator/surfplatta/mobil till? Foto, film, programmering, göra Power Points eller redigera bilder? Ska du köpa en ny dator/surfplatta/telefon kör på det som förenklar din vardag.

VAD ANVÄNDER JAG MIN Microsoft Pro 6 TILL:
Kollar serier i sängen/på tåget/flyget, skapar prestentationer och framförallt redigerar bilder. Allt annat vill jag ta i min telefon eller min dator tex maila eller fota. Vilket betyder att jag behöver en surfplatta med stadigt grepp, som jag kan vrida på olika sätt, med lång batteritid och bra bildkvalitet. Kan man säga så? Men iom att jag klipper och klistrar och lägger på filter på mina bilder så måste bilderna få samma kvalitét och färg på alla andra mobiler som i min platta.

Och denna Microsoft Pro 6 uppfyller verkligen alla mina krav.

VIKTIGT FÖR MIG: LIGG OCH STÄLLBAR!

Detta MÅSTE en surfplatta ha tycker jag. Jag FATTAR INTE hur detta inte är en självklarhet i alla surfplattor? Det ska man ju inte behöva köpa ett skal eller stativ för! Det ska bara finnas. Och underlättar PRICK ALLT. Än att man typ ska behöva stapla böcker, sin väska och småprylar bakom för att den ska kunna stå upp. Nej fy så omodernt. Microsoft Pro 6 får verkligen 5/5 på den här punkten.

”VILKEN SURFPLATTA ÄR BÄST?!”
Detta är omöjligt för mig att svara på! Eftersom att det helt beror på vilken mjukvara man brukar jobba i/tycker är enklast/uppfyller ens krav. Och vad man vill använda sin surfplatta till.

TOTALT BETYG Microsoft Pro 6: 
Min Microsoft Pro 6 får 4/5 tummar upp i betyg. Varför den inte får en 5a var för att jag inte fattade hur man fick upp tangentbordet först hahaha. En plättlätt grej att göra egentligen, speciellt om man har jobbat i Windows innan. Vilket ju jag inte gör till vardags… Men jag googlade och sedan var problemet löst. Så det är egentligen inte surfplattans fel utan mitt. Men ändå! Klicka HÄR för att komma till Elgigantens hemsida, eller se priset på Microsoft Pro 6.

 

Hoppas ni tyckte att det här var kul för det tyckte jag! Har ni några förbättringspunkter kring konceptet med Elgiganten ”Ellinor Testar Teknik”, alternativt förslag på produkter – ge gärna era förslag i kommentarsfältet i så fall! Tack Elgiganten för en sjukt rolig challenge!! 

  1. Vart är dina snygga glasögon ifrån? Och tröjan : ) supersöt Bruno förresten!vi har med en valp 🙂 det är sååå mysigt men som sagt en utmaning med med att ”uppfostra”. Vi går på valpkurs nu och det kan jag rekommendera!

  2. Vart är dina snygga glasögon ifrån? Och tröjan : ) supersöt Bruno förresten!vi har med en valp 🙂 det är sååå mysigt men som sagt en utmaning med med att ”uppfostra”. Vi går på valpkurs nu och det kan jag rekommendera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi