Dyraste lampan jag äger – tips kring lampor

Inlägget innehåller adlinks.

I förra veckan kom den.. Våran ÄLSKADE FLOS TARAXACUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Herregud attraktionslagen säger jag bara. Jag har drömt om denna lampan i evigheter. Alla andra har pratat om väskor, skor, klockor och bilar. Jag har bara tänkt på inredning. Och då främst den här lampan. Jag har varit nära på att köpa den såå många gånger men det har inte blivit av. MEN så såg jag att Royal Design hade en rea och då tittade jag och P på varandra och ba: ”nej fasiken, det är ett tecken!”. Så köpte vi den och två dagar senare blev den våran. Den kom hem såhär. Samt 8 kartonger innehållande 60 st (!!!) glödlampor.

Flos Taraxacum (klick!)

Vi har ju haft utrymmet över trappen helt tomt, och vi har letat och letat efter en lampa dit sen vi flyttade in. Det SJUKA är att när vi var här på visning så sa jag till P, ”…och DÄR ska vi ha vår Flos Taraxacum!” och sedan dess har ingen lampa varit tillräckligt snygg. Vi har kollat på 1000 andra men efter att vi av en slump besökte Royal Designs butik på Kungsgatan (? ligger den väl?) och pratade med personalen där så blev vi säkra.

Vi vill ha det modernt men ändå klassiskt. Den här lampan är tidlös, ingen trendlampa. Och den måste sticka ut och vara pampig, eftersom att den skulle bli husets mittpunkt.

Så nu hänger den där, mitt över trappen så att man ser den ifrån nedervåningen och hela övervåningen. Vårt hus känns helt annorlunda?! Plötsligt är de som att jag kan se det ifrån en utomståendes perspektiv? Så nu är jag inte lika självkritisk! För den där lampan gjorde det. Den var pricken över i:et. Fasiken, vi skulle bara köpt den DIREKT som första möbel när vi flyttade in istället för att köpa den typ _sist_. Jaja bättre sent än aldrig. Nu tycker jag i alla fall att vi har det så himla fint. Vårt hem blev varmt eftersom att det saknades belysning.

HUR GÖR JAG MITT HEM MYSIGT?
Jag får ofta frågan hur man gör ett hem hemtrevligare, och mitt svar är 9/10 gånger: belysningen. För den är så sjukt viktig!!

1) Det ska vara ett varmt ljus inte vitt. Man ska helst kunna dimra.
2) Belysning ifrån olika nivåer, inte bara i taket. 


TAAADAAA!!!! Nej alltså jag blir helt gråtig!!! Den är så vacker att det seriöst gör ONT i mig!!!!!!!!!!!! Jag vill ha den ÄNNU MER i fokus dock för den är så satans fet när det är mörkt ute. Så jag funderar på att flytta på tavlan där bakom och måla hela den väggen mörkgrå. Så kommer våran älskade Flos poppa ännu mer.

INREDNING HÅLLER ÖVER TID – DET GÖR INTE EN VÄSKA

Jag har ingen målbild och inget sparkonto heller för den delen när det kommer till väskor eller skor som jag vet att många har. När jag tänker på mig själv som 35åring och visualiserar min målbild så ser jag mig själv arbeta hemifrån (medan kidsen är i skolan) i mitt drömkontor, med den där tavlan jag drömmer om, med den där fåtöljen/skrivbordet/skrivbordslampan, hur det är möblerat och hur stämningen känns. Så prio ett för mina sparpengar är inredning. Designklassiker är ju dyra just för att dem är lika vackra idag som när jag är gammal för att kvalitén och de handgjorda detaljerna är håller i all evighet. Köper jag min dröm skrivbordslampa imorgon ifrån Louis Poulsen och använder den i 20år så är den lika fin då som nu. En väska eller ett par skor kan jag ALDRIG använda varje dag i ens 5år utan att sömmar går upp/det blir repor/färgen på kedjorna släpper osv.

TÄNK OM ROLEX SKULLE HA RABATT PÅ SINA TIDLÖSA KLOCKOR… 

Så inredningsklassiker OM NÅGOT är värt att lägga pengar på eftersom att de inte ens slits trots att barnen är där och pillar, växer upp och har hemmafester, själva flyttar hemifrån och blir gamla. Det kallar jag valuta för pengarna och miljövänligt! Slit och släng är aldrig miljövänligt. Trots att jag köper det också för att man inte har råd att bara ha designmöbler. I alla fall. Snygga lampor gör ett helt rum. Har du en tråkig hall så räcker det med en cool taklampa eller snygga vägglampor. Det är inte svårare än så.

Så nu tänker jag att vi ska kika på några av mina favoriter ifrån Royal Designs lamprea. Man får mellan 10-15% rabatt på ALL belysning!! Dom har 2500st att välja på så det finns helt klart många godbitar… För er som fortfarande inte hänger med hur bra detta är… Det är typ som om Rolex skulle ha -15% rabatt på sina mest klassiska klockor. Eller att Apple skulle ha det på sina dyraste och bästa datorer. Det händer liksom inte just pga att det är så dyra märken med så bra kvalitét. Dom har inte reor. Nu lät det som att Royal Design enbart har svindyra lampor, det stämmer ju inte heller. Dom har ju alla prisklasser!


1. Louis Poulsen 2. Louis Poulsen 3. Kartell 4. Tom Dixon 5. Flos.
6. Kartell 7. Louis Poulsen 8. Herstal 9. Seletti 10. Flos.

Kartell lamporna har jag tänkt på i 3år nu och hade vi inte köpt Flos lampan hade vi med 100% säkerhet köpt en Kartell bordslampa (nr 3). Alla dagar i veckan. Jag har t.o.m. haft bevakning på dessa på Blocket under en längre tid men inte ens där har dom sålts så billigt som dom gör hos Royal Design nu. När jag pratade om min målbild när jag är 35år så var det lampa nr 2 jag menade. Den finns även i XL, golvlampa och taklampa. Det är typ den mest tidlösa lampan jag vet? Nr 8 är en väldigt fin lampa och prisvärd. Märket är Herstal och jag tycker att dom har mycket prisvärda fina lampor. Den där är lika fin i ett fönster, som på ett sideboard som ett skrivbord ju.

Bananlampan (nr 9) är ju inte tidlös men är en sån där lampa jag bara vill ha som en cool detalj hemma. I en bokhylla eller i kommande barnrum. Det märket, Seletti har lampor formade som apor, möss osv (klick!). Dom är såååå fina!!


Bara andra glödlampor kan ju ändra utseendet på din lampa helt också. Vi köpte till sotade gråa LED-lampor som drar mycket mindre el.

Såg även att lampkampanjen gäller på ord.pris och produkter i lager. Dvs om just din drömlampa säljer slut på lagret så gäller inte rabatten om det bara finns typ en kvar. Rean gäller tills sista mars sen funkar den inte längre. Hoppas ni hittar er drömlampa på rean <3 HÄÄÄÄR kommer ni till MASSA FINA LAMPOR.

OBS inget samarbete men länkarna är adlinks som ni kanske såg i början av inlägget.

 1. Håller inte riktigt med om ”Inredning håller över tid – det gör inte en väska”. Finns väskor som håller sitt värde och även ökar i värde, samt är tidlösa och funnits i tiotals år 🤷🏼‍♀️

  1. Såklart!!! Men dom slits ju ifall dom ska användas regelbundet. Sen är ju allt en smaksak också. Många läderfåtöljer tex tycker jag SKA vara lite ”nötta” tex :-D<3 vissa klockmodeller tycker jag är mycket finare vintage osv! PUSS fina

 2. Håller inte riktigt med om ”Inredning håller över tid – det gör inte en väska”. Finns väskor som håller sitt värde och även ökar i värde, samt är tidlösa och funnits i tiotals år 🤷🏼‍♀️

  1. Såklart!!! Men dom slits ju ifall dom ska användas regelbundet. Sen är ju allt en smaksak också. Många läderfåtöljer tex tycker jag SKA vara lite ”nötta” tex :-D<3 vissa klockmodeller tycker jag är mycket finare vintage osv! PUSS fina

 3. Men vänta lite va, den kostar 40 000?! Som student blir man ju mörkrädd, det är typ två års (!!) matkostnader eller motsvarande nästan ett års hyra/fasta kostnader? Wow. Blir ju sjukt nyfiken på vad din kille jobbar med, haha. Skulle vara kul att få läsa om. Tur att lampan är snygg i alla fall.

 4. Men vänta lite va, den kostar 40 000?! Som student blir man ju mörkrädd, det är typ två års (!!) matkostnader eller motsvarande nästan ett års hyra/fasta kostnader? Wow. Blir ju sjukt nyfiken på vad din kille jobbar med, haha. Skulle vara kul att få läsa om. Tur att lampan är snygg i alla fall.

 5. Jag skulle tycka det vore intressant att läsa mer om hur du tänker kring vad du lägger pengar på. Du skriver att du inte prioriterar att lägga pengar på märkesväskor, skor osv. men ändå bär du väskor från Bottega Veneta, Valentino, Céline, Louis Vuitton m.m. Blir lite dubbeltydigt, skulle vara kul med ett mer detaljerat inlägg kring det. 🙂

  1. Aaa när jag läste denna kommentaren kände jag själv att jag nog borde göra det haha!! <3 Kram <33

 6. Jag skulle tycka det vore intressant att läsa mer om hur du tänker kring vad du lägger pengar på. Du skriver att du inte prioriterar att lägga pengar på märkesväskor, skor osv. men ändå bär du väskor från Bottega Veneta, Valentino, Céline, Louis Vuitton m.m. Blir lite dubbeltydigt, skulle vara kul med ett mer detaljerat inlägg kring det. 🙂

  1. Aaa när jag läste denna kommentaren kände jag själv att jag nog borde göra det haha!! <3 Kram <33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi