Klarade jag teoriprovet? Jädra ADHDn…

… Klarade jag dagens teoriprov för körkortet då?! Jaaaa det gjorde jag och jag är fortfarande i chock! Herregud nu är det bara uppkörningen på onsdag kvar!

Även fast jag inte har körkort än så är det en sån jävla vinst i sig för mig. I skolan har jag antingen haft lätt för ett ämne och fick höga betyg. Eller så struntade jag i det helt. Så jag har aldrig pluggat och har alltid fått höra att jag inte har ”ett läshuvud”. I många avseenden ser jag nog på mig själv som väldigt dum för att jag alltid har blivit behandlad så. Troligen pga ADHDn som jag inte kan hjälpa. Och det kunde ju inte människor runt omkring heller, dom visste ju inte bättre. Men det har påverkat min syn på mig själv väldigt mycket.

I alla fall! Jag klarade det och det är det som räknas! Nu gäller det att behålla lugnet inför uppkörningen. Det är inte hela världen om jag inte klarar det känner jag. Även fast det skulle vara skönt såklart. Uppdaterar er på onsdag em!!! PUSS

 1. Åhh grattis!! Lycka till på uppkörningen <3 kom ihåg att titta mycket i speglarna och planera körningen i förväg! Kram!

 2. Åhh grattis!! Lycka till på uppkörningen <3 kom ihåg att titta mycket i speglarna och planera körningen i förväg! Kram!

 3. Grattis!! Lycka till på uppkörningen! Körkort är det bästa jag tagit i mitt liv! 😍

 4. Grattis!! Lycka till på uppkörningen! Körkort är det bästa jag tagit i mitt liv! 😍

 5. Vad kul!! Snyggt jobbat och gratulerar. Vilket var det bästa/enklaste sättet för dig att plugga teori inför provet? Läste du mycket ur boken eller gjorde du mesta dels tester?
  Lycka till på uppkörningen imorgon, det kommer du att fixa galant! <3

  1. Vi fick frågor till boken i ett häfte som vi skulle besvara på två dagar. Då hade man läst igenom hela häftet. Men då kunde man välja att antingen bara hitta svaren till häftet och då kunde man gör allt på några timmar. Men för mig tog den biten tre (!) dagar. Så grät en del för att jag kände mig så trög i jämförelse med alla andra. Efter dag tre när jag hade läst 2/3e delar av boken började jag göra testerna. Och ganska snabbt att de frågorna jag fick fel på var de kapitälerna jag inte hade läst.
   Jag tog en sida i taget. Ritade ner allt som hade fastnat och var viktigt. Och min livsräddare var den gula markeringspennan som jag markerade ALLT viktigt i hela boken. Jag skrev i min bok med blyerts också för att lätt hitta när jag bläddrade tillbaka. Alla frågor jag hade fel på på proven i appen hade jag ALLTID egna prov på. Markerade ALLA frågor i appen jag ens ÖVERVÄGDE var svåra. För gjorde jag det satt dom ju inte helt. Jag ville lära mig PÅ RIKTIGT hur en katalysator fungerade så att jag oavsett fråga på provet om katalysatorn visste vad jag skulle svara. För det lärde jag mig! Frågorna är ställda helt bak å framvänt på provet. Bodde med två andra tjejer och vi pluggade ihop mellan 07-23 varje dag. Gav varandra tips, frågade om vi undrade över något. Bara genom att förklara för någon annan hur ngt funkar gör att man förstår det ännu bättre själv. Jag bestämde mig för att känna mig 100% redo två dagar innan provet och det gjorde jag. Och vägrade att plugga samma dag som provet (skrev upp kl 11:30) för det sätter sig ändå inte. Och jag läste allt högt som jag inte förstod. Men ritade väääldigt mycket. Det är inte antal sidor eller sekunderar som räknas. Utan den som förstår det i praktiken. När jag övningskörde så pratade jag också högt hela tiden bara för att lära mig. Typ HÄR är det högerregeln och inte utfartsregeln pga X”. Gjorde totalt 9 sluttest men mååånga provtest med det jag tyckte var svårast. Satte sig inte något kämpade jag tills jag förstod (hände 1000 ggr) och varje gång jag fattade fick jag självförtroende! Åh juste! Spelade körkortsspel och skyltmemory med mina roomies. KRAAAAM<3333 åååå tack!!!

 6. Vad kul!! Snyggt jobbat och gratulerar. Vilket var det bästa/enklaste sättet för dig att plugga teori inför provet? Läste du mycket ur boken eller gjorde du mesta dels tester?
  Lycka till på uppkörningen imorgon, det kommer du att fixa galant! <3

  1. Vi fick frågor till boken i ett häfte som vi skulle besvara på två dagar. Då hade man läst igenom hela häftet. Men då kunde man välja att antingen bara hitta svaren till häftet och då kunde man gör allt på några timmar. Men för mig tog den biten tre (!) dagar. Så grät en del för att jag kände mig så trög i jämförelse med alla andra. Efter dag tre när jag hade läst 2/3e delar av boken började jag göra testerna. Och ganska snabbt att de frågorna jag fick fel på var de kapitälerna jag inte hade läst.
   Jag tog en sida i taget. Ritade ner allt som hade fastnat och var viktigt. Och min livsräddare var den gula markeringspennan som jag markerade ALLT viktigt i hela boken. Jag skrev i min bok med blyerts också för att lätt hitta när jag bläddrade tillbaka. Alla frågor jag hade fel på på proven i appen hade jag ALLTID egna prov på. Markerade ALLA frågor i appen jag ens ÖVERVÄGDE var svåra. För gjorde jag det satt dom ju inte helt. Jag ville lära mig PÅ RIKTIGT hur en katalysator fungerade så att jag oavsett fråga på provet om katalysatorn visste vad jag skulle svara. För det lärde jag mig! Frågorna är ställda helt bak å framvänt på provet. Bodde med två andra tjejer och vi pluggade ihop mellan 07-23 varje dag. Gav varandra tips, frågade om vi undrade över något. Bara genom att förklara för någon annan hur ngt funkar gör att man förstår det ännu bättre själv. Jag bestämde mig för att känna mig 100% redo två dagar innan provet och det gjorde jag. Och vägrade att plugga samma dag som provet (skrev upp kl 11:30) för det sätter sig ändå inte. Och jag läste allt högt som jag inte förstod. Men ritade väääldigt mycket. Det är inte antal sidor eller sekunderar som räknas. Utan den som förstår det i praktiken. När jag övningskörde så pratade jag också högt hela tiden bara för att lära mig. Typ HÄR är det högerregeln och inte utfartsregeln pga X”. Gjorde totalt 9 sluttest men mååånga provtest med det jag tyckte var svårast. Satte sig inte något kämpade jag tills jag förstod (hände 1000 ggr) och varje gång jag fattade fick jag självförtroende! Åh juste! Spelade körkortsspel och skyltmemory med mina roomies. KRAAAAM<3333 åååå tack!!!

 7. Håller själv på och övningsköra och planerar att köra upp i maj, hade vart jätte-jätte uppskattat om du hade velat skriva ett inlägg med tips och saker att tänka på efter din uppkörning och efter teoriprovet. Och lycka till!!! Att läsa det här gör mig otroligt motiverad!!

 8. Håller själv på och övningsköra och planerar att köra upp i maj, hade vart jätte-jätte uppskattat om du hade velat skriva ett inlägg med tips och saker att tänka på efter din uppkörning och efter teoriprovet. Och lycka till!!! Att läsa det här gör mig otroligt motiverad!!

 9. Stort grattis! Lycka till på uppkörningen!!! VART är den gröna tröjan du har på dig på bilderna? Ser perfekt ut hehe!!

 10. Stort grattis! Lycka till på uppkörningen!!! VART är den gröna tröjan du har på dig på bilderna? Ser perfekt ut hehe!!

  1. Vad läser du för vaniljbloggar om du tycker att det här är en clickbait? Heeehee

  1. Vad läser du för vaniljbloggar om du tycker att det här är en clickbait? Heeehee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi