DIY – betongbord och krukor


Min målbild! Drömmen för mig är att bygga ett utekök som sitter ihop med vårt hus. Där arbetsyta och sittdel är gjorda i betong. Och resten i samma material + färg som fasaden på huset.

Igår på Instagram kom jag på den genialiska idéen att fråga er om Do It Yourself (DIY) grejer som jag kunde göra i huset. Och ni var sååå många som föreslog betongkrukor och betongmöbler. Och då slog det mig att jag ju verkligen BEHÖVER det! Ni ville gärna ta del utav vad man kunde göra själva hemma så jag tänker att jag ska dela med mig av några olika saker. (Räknar nämligen med att det kommer ta ett litet tag för mig att själv göra egna betongkrukor men vill ändå att ni ska kunna göra det innan om ni vill).

Betongkrukor 

Jag har 3st såna här nu och dom var svindyra. Så om jag använder mig utav den här guiden borde jag kunna spara massor av pengar ju! Även här fanns matnyttiga tips.


Betongbänk

Min tanke: att få upp krukorna och skapa nivåer + fler sittplatser i trädgården.

Alltså omg jag KAN INTE sluta tänka på detta. Jag har letat efter såna här ett tag att placera ut på innergården eller framför huset. Antingen bara för att det ska se trevligt ut/man ska kunna sitta men främst för att kunna ställa krukor på. Få lite nivåskillnader, att det HÄNDER NÅGOT. Men! En sån här kostar 2000kr minst på Blocket så jag har hållit i stålarna (eller okej köpt fyra krukor istället kändes rimligast). Men nu!!! Nu kan jag göra egna bänkar!!! Men lite hjälp från karln borde vi ju få klart detta rätt fort. Här hittade jag en grym guide för just betongbänkar.

Gjuten betongskiva med egna ben

Bara att välja bredd/längd/tjocklek själv!


Här är en SJUKT BRA guide och allmäna tips om betong som en tjej som heter Linda Andersson har gjort. Det känns omöjligt att misslyckas efter att man har läst den. Detta är ju absolut ett alternativ för er som bor i lägenhet. Bara att göra samma sak fast mini om man vill göra ett soffbord till balkongen tex? Eller sidobord bredvid soffan?

Jag har faktiskt kollat på ett STORT bord helt i betong för matplatsen ute ifrån Artwood. Tror att bara det bordet går loss på 12 000kr (rätta mig om jag har fel) men nu känns ju det där betongbordet inte så långt borta längre…

Soffbord i betong (behöver ej gjuta själv) 

Länk till denna billiga lösningen (kruka + egen skiva) hittar du här. 5 plättlätta steg sedan är denna din.

Sidobord/sängbord i betong 

Här fanns en väldigt lätt steg för steg guide om ni skulle vilja avancera det och tex lägga till en låda! Behöver ju inte vara i trä naturligtvis!

… Så vad tyckte ni om detta konceptet nudå? Nu ska jag bara ta tag och göra detta själv. En annan grej många sa var lampskärmar. Och när jag googlade på ”DIY Lampskärm” fick jag ca 40 000 träffar. Så jag funtar på att samla mina favoriter och sedan tipsa er? Eller? Skulle ni vilja det?

  1. Allt är så fint!! Har turen att vara gift med en betongare, och behöver bara be snällt så fixar han hehe! Just nu håller han på att förbereda halva vår trädgård för stämplad markbetong (tips!!!)

  2. Allt är så fint!! Har turen att vara gift med en betongare, och behöver bara be snällt så fixar han hehe! Just nu håller han på att förbereda halva vår trädgård för stämplad markbetong (tips!!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi