Min påskledighet och husfix

INNERGÅRDEN KLAR! Nästan…

Min påskledighet började med att vi i 48h slet på innergården onsdag till torsdag. Iom att vi inte har någon ”tomt” eller ja gräsmatta, så kallar vi vår tomt för innergården. Önskar såklart att vi hade en tomt, men detta är så sjukt nice då det är mindre att ta hand om. I alla fall… Herregud så vi röjde! 3 stora soppåsar med löv och skit. Och 30 krukor fylldes med lerkulor/gödning/jord och växter såklart. Dag två var vi heeelt slut. Firades såklart med rödpang. Heja oss!

Ny linneskjorta Twist & Tango (finns i butik nu!) samt gröna byxor ifrån Trendyol.

(Bar till en början detta och fick tusen frågor om i köpsställen så tänkte att jag skriver dem här).

Vattnet är såhär grönt tills man fyller poolen med klor etc. Det där sköter min kille thank God. Hans lilla hobby att hänga i poolrummet och trixa. Allt kring huset är verkligen inte min grej men som tur är har vi olika intresseområden. Jag håller mig till växterna och jorden så får min kille sköta det tekniska och bygg! Fair tycker vi båda.

VAD KOSTAR DET ATT BO I HUS?

På framsidan av vårt hus hade vi ett tomt område som vi nu har fyllt med odlingslådor etc. Så vi köpte några grejer att börja med. Chilli etc…

Jag skulle UTAN PROBLEM kunna lägga 200 000kr på att enbart fixa tomten under sommarhalvåret. Bara att fylla poolen, köpa allt till vattnet, nya pooldammsugaren etc. Hahaha alltså man blir pank. När vi var på Plantagen (omgång två av kanske 10 denna våren) lovade jag mig själv att lägga undan i alla fall två (helst tre) månadslöner för nästa år. Som enbart ska gå till växter/fix/krukor.

Hahaha jag och Frida Fahrman har ”hittat varandra” so to speak när vi började prata om växter en gång. Hon shoppade betongkrukor och jag blev avis. Sen lärde hon mig att man ju inte ska ta med sin partner när man köper växter. Ska SJÄLVKLART testa detta nästa gång så slipper vi göra slut på kuppen.

Älskade Yayas tipsade om ”Silverpäron” som är som Nordens tåliga motsvarighet till olivträd. Samt att Euqalyplusgrenar man har hemma funkar utmärkt att plantera i jorden! Tack bästa gogumman för tipsen. Och följ för bövelen Johanna ”Yayas” om ni inte redan gör det.

Resten av ledigheten spenderades i Norrköping och Linköping. Jag var sämst på att fota men åt sinnessjukt gott hela tiden. Min svärmor och svägerska är så ofantligt duktiga på att laga mat. Vi höll tummarna för att Lillen i magen skulle titta ut men inte än. Snart snart snart snart… Omg!

Åh alltså Anna är så fint gravid. Fick förövrigt en ny dille! GT med grapefrukt!!!! Jag är BESATT!!! Min killkompis Andreas (bästis Carros man) lärde mig. Kom ihåg vart ni läste det först! Jag gillar inte grape vanligtvis men detta… Jag kan inte sluta.

Det bästa med sommaren är all tilltugg! Det blev mycket sill för övriga gänget. Jag åt istället lax och räkor. Här blev det favoriten skagenrööööra.

Jag har fått kontakt med Brunos bror (Max) matte. Hon hittade mig på Instagram av en slump och nu skickar hon bilder och uppdateringar om honom lite från och till. Visst är dom lika?! Lilla kotten!

Jag bar enbart vitt/beige samt denna gröna dressen under påskhelgen. Denna ifrån H&M finns att köpa här (adlink). Jag bär strl 36. ÄLSKAR DEN!!!! Finns med kort ärm, i ljusbeige ’silke’ här (adlink). Jag har även den och är lika betuttad i den också.

Passade på att göra naglarna. 349kr för gellack och 400kr för pedikyr i Norrköping i gallerian Ingelsta (? svägerskan stämmer detta?). Var jättebra där och då men ena nageln börjar redan lossna haha. Dock är jag inte känd för att vara den försiktiga…

Jaja och i måndags em kom vi hem och sedan dess har jag bara njutit av det fantastiska vädret som är just nu!! Förjädrigt med skogsbränder (redan?!) i hela Skåne. Hoppas ändå på ett ordentligt regnväder under en tid, om inte annat för våra bönder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi