Vårt hotell på Santorini

Jag har fått såå många frågor om vårt hotell här på Santorini. Det heter Rocabella och ligger i delen Imerovigli som är ”på mitten” av ön.

PRIS PER NATT:

Vi betalade 4350kr för en natt, vilket jag inte riktigt vet hur vi fick till. Vi måste ha haft mycket tur! För vi kollade på att lägga till en natt och det kostade minst 10 000kr/natten. Men jag skulle helt seriöst inte ha några problem med att betala det för en natt här. Detta är det enda hotellet jag någonsin har bott på som får 5/5 stjärnor av mig. På riktigt! Jag rekommenderar ALLA att åka hit om man har möjligheten.

OM HOTELLET:

Har man barn så fanns det två barnpooler (nu när jag skriver det tror jag dock att det var barnförbjud?), och utöver det två vanliga pooler. Och de flesta rummen hade egna pooler också. Det är inte jättemånga rum och väldigt genuint. Men samtidigt supermodernt och fräscht.

Utsikten, rummen, servicen, frukosten, drinkarna, locationen (ville inte bo mitt i smeten men fortfarande nära till allt), lunchen ja allt får 10/10! När hände ens det senast? Eller någonsin? Vacker havsutsikt åt alla håll man kikade, vartenda ställe på hotellet var genomtänkt in i minsta detalj! De svenska hårprodukterna ifrån LA:Bruket gjorde att vi kände oss extra hemma också haha.

TÄNK PÅ DETTA INNAN DU BOKAR HOTELL:

Den kändaste delen heter Thira och det är där alla fotar sina bilder till Instagram haha. Ni vet när det kryllar av vita hus ovanför ett brant stup. Sedan ligger delen vi bor i, Imerovigli. Och längst ut ligger Oia. Dit åker alla och kollar på solnedgången, det är heeeeelt magiskt där. Så det var perfekt att bo mittemellan.

EGEN BUTLER?

Vi hade ingen egen butler som sprang runt oss vart vi än gick. Däremot hade vi numret till en kille som hjälpte oss med allt vi behövde. Han tipsade om flera olika restauranger när vi bad om råd, han bokade allt vi behövde för flygplatsen & färjan, fixade taxibilar och ja allt. Han var bäst.

BILLIGARE HOTELL? VAD ÄR SEVÄRT?

Det finns många billigare hotell på Santorini, men kom ihåg att man spenderar väldigt mycket tid där. Jag skulle inte rekommendera att bo någonstans utan pool. Visst är den svarta och den knallrosa stranden coola, men inte jättefina. Och inga nice beachclubs. Så jag skulle rekommendera att bo lite bättre just här om ni åker runt till flera öar. Vill du ha en nice seaview, kolla noga in hotellet på hemsidan ni bokar ifrån och att just DITT rum har seaview. Så att inte bara själva hotellet erbjuder det i vissa rum.

ÖVRIGA TIPS:

Santorini är i övrigt en väldigt lugn ö, dock en del barer ifall man vill skoja till det. Man kan åka ut på en dagsutflykt med en båt och besöka vulkanen, det verkar supernice men jag har själv inte testat. Vill du åka runt på ön: hyr en moppe. Ska ni äta middag: ta någon restaurang ni hittar längst vägen i Thira, de flesta är bra. Och för att slippa trängas med alla turister vid solnedgången i Oia, kolla soluppgången istället!!

Det var alla mina tips! Hoppas dem är till någon hjälp <3 Ta hand om er!!

  1. Det känns ju nästan som att man borde äga ett hotell där.Det får du fundera på när du pensionerar dig som influencer. Vi som läser din blogg förväntar oss isåfall lite rabatt på rummen:)
    Tjusigt hotell !

  2. Åh, så glad att du gjorde detta inlägg! Ska nämligen till Santorini i augusti med min kille men vi ska bo i Fira. Soluppgången i Oia får vi försöka ta oss upp till 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi