Kompismiddag i Ljunghusen


Varje gång när vi är nere i Skåne så ser vi till att försöka svänga förbi Jonna och Anders, våra älskade vänner som bor här nere i Ljunghusen (ligger precis innan Falsterbo). Dom gifte sig i somras på en gård nära vårt land (har ej bloggat om det bröllopet pga glömde helt att ta bilder buhu). Så igår passade vi på att prata ikapp. Hur kändes det? Vad var roligast? Osv osv osv i all oändlighet.

Deras hus och område är ren och skär magi.

Bästa gladaste Jonna<3 

Jo juste! Jag bloggade ju i och för sig om Jonnas möhippa till Gdansk som vi åkte på (här klick!) ifall ni vill läsa. Det var faktiskt efter den som jag kände att jag verkligen vill flytta ner hit. Skåningar är så sjukt öppna, godhjärtade, hjälpsamma, inbjudande, generösa och fina. ”Alla är en i familjen”-mentalitet vilket jag älskar.

Nybadad Hugo-knutt efter vårt poolbad. Av alla våra vänner som har barn idag, så var Hugo först ut eller hur man ska säga. Det kommer alltid vara något speciellt med det.

Jonna berättade att flera utav gästerna på bröllopet som inte kände varandra, nu har börjat umgås efteråt och blivit nära vänner. Förlåt men jag har aldrig hört att det någonsin har hänt någon annanstans?

I framförallt Stockholm kan man ju umgås med folk i flera år utan att få den viben… Jag VET att om jag skulle flytta ner hit skulle jag få 10 tjejkompisar på 10 minuter ungefär haha!

Jonnas svåger Max, och Hugis slog sig till bords.

Det blev en supergod pill pill till förrätt (gambas räkor som serveras i en stark vitlök och chilliolja). Halleluja! Jag beställer alltid det när jag är utomlands! Så det var kul att äta hemma i Sverige. Igår avnjöt jag även mitt första hela glas vitvin på flera år. Varenda sipp var god. Samma vin som serverades på deras bröllop i juni men då vågade jag inte smaka pga magen haha.

En liten twist igår var att jag och P lagade huvudrätten, det blev paella! Jag ÄLSKAR paella. Dock glömde vi musslorna, men för mig som inte äter det var det lugnt ändå hehe.

Uterummet som dom har skulle jag vilja kapa rakt av, helst igår. Det känns gotlänskt på något vis? Stora stenplattor, varma kulörer, hårda och mjuka material som möts, enorma fåtöljer med skinnplädar i samt en vacker eldstad längst inne i hörnet. Har jag ett orangeri någon gång ska det få ha exakt den här stilen.

Hugge kollade på Pippi med Bruno, och kom ut ibland för att kolla läget.

LÄGG ÄGG! Till efterrätt hade Jonna gjort de mest fantastiska marängerna jag någonsin ätit. Krispiga på utsidan och seeeega på insidan. Så smaskigt!

Och som vanligt när vi var där satt vi uppe till sent. Sista gången jag kollade på klockan var hon 03, och vid 07 vaknade jag av att blixten slog ner rätt nära oss. Sicken natt hahaha…

Tack mina fina fina vänner för att ni har släppt in oss i er Skånefamilj (Anders är här nerifrån men Jonna är ifrån Linkan) <3 Vi ses snart igen <3

  1. Ja det säger jag också,lägg ägg! Så smaskigt allt ser ut att vara.Falsterbo med omgivningar är ett måste att besöka åtminstone en gång varje sommar även för oss skåningar som inte bor där.Vill man drömma sig bort en liten stund så är det dit man åker.Fantastiskt vackert är det!

  2. Åh kan du inte dela recept på hur ni gör paellan, är så sugen på att testa göra egen!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi