La Perla Ingrosso Restaurang – recension

Herregud jag har ju glömt att visa er bilderna ifrån La Perla, en utav Emilio Ingrossos tre restauranger i Palma.

Restaurangen sticker verkligen ut ifrån mängden i jämförelse med alla andra hus i området.

Jag hade ångest över att missa det förra sommaren, och i år fick vi plats på den ”barnvänliga” restaurangen (Portals Hills) som jag har förstått det? Klockan 18:30 fick vi ett bord (lite tidigt egentligen för min smak) när vi bokade 2,5v innan, men vad gör man! Taget helt enkelt! Men se till att boka i god tid inför resan om ni vill äta där.

På menyn fanns det ett gäng olika pastarätter och annat typiskt italienskt. Nom nom nom. Priserna för er som undrar låg på ca 200kr för en pasta. Jag hade förberett mig på att utbudet skulle vara enooormt bland pastorna. Vilket det inte var (kanske fanns 6 st olika) men det var ändå rätt skönt. Jag hade lagt mig ner och dött av beslutsångest annars. Jag har hört att menyerna är enorma på de två andra La Perla restaurangerna.

Ciccan

Vi hade ett bord inomhus först men bad om att få byta till det där ute, då vädret var så härligt! Och tur var väl det för då fick vi världens panggoaste servitör. Drinkarna vi tog innan (Aperol Spritz, GT och Strawberry Daquri) var såå smaskiga. Så tips är att ta er en liten fördrink medan ni väntar på förrätten!


Burrata! Jag gillar ju inte den men alla sa att den var sååå god. Dock vet jag att min kille föredrar med tomater vid sidan av istället. Men jag vet inte om det är såhär den traditionellt sätt serveras i Italien?

Restaurangen var superfräscht och servicen var jättebra. Några av servitörerna kunde svenska!

Jag har aldrig bokat ett middagbord på ”första sittningen” innan, men vi hade 2,5h på oss att äta innan det var dags att gå. Vilket jag tyckte var för kort. Andra sittningen är ifrån 21 tills 01. Vi hann tyvärr inte äta någon efterrätt för att vi blev ombedda att röra oss. Så försök att boka sittning nummer två om det går! Jag tror inte att vi pratade ovanligt mycket och att det skulle ha dragit ut på tiden heller? Eller jag vet inte hahaha… Säkert!

Efter ostarna till förrätt var det dags för pastaaaa. Jag beställde en oxfilepasta som var magisk. Jag är ingen svampmänniska så därav får den en 9a, då det var väldigt mycket svamp. Men ååå ååå ååå så god. Jag ska nog försöka laga en likadan imorgonkväll tänker jag… Nom nom nom… Och rödvinet vi fick till var smashing!

P beställde en pasta med tomatsås och salsiccia (korv) som ska ha lite hetta. Men den var inte tillräckligt stark i min mening. Hade den bara varit liiiiite lite starkare hade den varit en 10 poängare. Men nu blev det en 7,5poängare istället.

Trots att vi varken hann dricka kaffe eller smaka någon efterrätt (menyn för dem såg så god ut!) så var Ludde pangnöjd. Vi andra också!

VÄRT ETT BESÖK?
Jag tycker helt klart att det är värt ett besök ifall ni är nere i Palma. Även om det inte hade varit det hade jag ändå tyckt att ni skulle gå dit hahaha, man ska alltid supporta svenskar utomlands (och hemma såklart). Well done Mr Ingrosso! 

Sedan gick vi proppmätta och glada hemåt igen. Sicken mysig kväll!

Påvägen hem stannade vi på den japanska restaurangen Tahini som har svingod sushi (tips tips! 10 poöng). Dock blev det ingen mat för oss utan istället efterrätt och kaffe. Inget jag egentligen rekommenderar att äta just där, men vi orkade inte gå längre haha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi