Ångest och beachklänning

Hej bästa ni! Jag vill bara bolla en grej med er och få lite inputs. Ni är alltid så kloka och kan ge mig perspektiv när något skaver.

Såhär är det: alla frågar hur min semester ser ut i år, och rent krasst så kan man ju aldrig ta ”riktig” semester. En kortare paus på någon av ens sociala medier, javisst…

Klänning & hårband Boohoo 

Men för mig känns det egentligen inte som ett jobb att uppdatera mina sociala medier. Semester för mig är att sluta ha kontakt med kunder, helt. Inget mailande, inga långa förhandlingar, inga brifer, utkast eller NÅGONTING. Det är då jag kan slappa av.

Men i och med att alla kunder går på semester olika veckor så får jag mail dagligen om att dem vill ha bekräftelser på X, Y eller Z som kommer att ske när de är tillbaka på sina jobb. Och då måste jag ju svara, kolla igenom dokument och vad som är sagt. Sedan är hjärnan på högvarv och pulsen igång.

I början av sommaren hade jag massa kraft och ork, så jag tackade ja till några enskilda samarbetspartners att jobba med. Vilket fortfarande känns askul, men jag börjar bli trött liksom. Jag vill ju egentligen bara ha ”riktig semester” nu. Utan krav, måsten och jobb.
Dessutom har jag börjat få ångest över att tiden har runnit ur mina händer den här sommaren. Nu är det augusti och allt har bara swishat förbi. Vilket har lett till att jag har börjat jämföra mitt liv med alla andras på Instagram. Något jag tror att många kan känna igen sig i, speciellt under semestertider.

Så följande tankar har ekat i huvudet om och om igen sedan i början av maj:
”Vad ska jag lägga upp nu?”
”Vad vill tjejerna se nu?”
”Vad lat jag är som inte uppdaterar mer”
”Alla andra verkar ha världens bästa semester, tusen vänner, miljoner planer och asbra väder” 
”Shit jag måste ha någonting nytt att visa upp, måste åka iväg och hitta på något eller visa upp något annat i garderoben”

… Så jag får aldrig riktigt inre ro. Detta är INTE bra alls. För då känns inte bara alla kundrelaterade saker jobbiga, utan även att producera content.

Jag är själv i mitt lilla enmannabolag och får slita hårt hela året för att hålla kvalitét och hög standard i allt jag gör. Det tar ju tillslut på energin, och då MÅSTE jag vila upp mig för att hitta tillbaka till den där glöden och kreativiteten.

Så min fråga till er är helt enkelt: tycker ni att det är en bra idé att jag tar 2veckor och är helt ledig ifrån kunder och att producera content till er? Skulle ni vara OK med det? Isf kan jag eventuellt styra om litegrann i schemat i alla fall. För det vore ju fasiken en mardröm att köra slut på mig själv i sommar och sedan kastas in i en intensiv höst när det är omöjligt att gå på ledighet.

Hmmm.. Ska bolla med min revisor aka pojkvän också vad han tycker. Men nu vet ni vad som rör sig i mitt huvud atm i alla fall. Puss…

 1. Jag har i mitt stilla sinne tänkt att du borde ta en riktig ledighet och bara umgås med de allra närmaste,men vem är jag att säga något sådant utan att vara tillfrågad men NU är det ju en annan sak när du själv för det på tal så,lägg undan paddor,smartphones och datorer och bara njut av någon veckas ledighet.Nog kan vi tänka oss att det ibland kan kännas stressigt att vara online mesta av tiden,visst är det en del av ditt jobb men du måste få vara lite ledig också.Vi får försöka att klara oss själv ett litet tag:)
  Många sommarkramar till en toppentjej!
  Saknar dig redan;)!

 2. Detta är första gången jag kommenterar här och jag måste bara säga att jag älskar verkligen din blogg och din instagram. Du känns mycket mer äkta och genuin än många andra influencers + att du har en grym stil. Jag tycker absolut att du ska ta helt ledigt några veckor och bara vila upp dig. Som du säger är det absolut inte bra att köra slut på sig nu i sommar när det ändå finns viss möjlighet att vila lite. Hoppas du får en trevlig semester! 🙂

 3. Du en en grym förebild som är väl värd riktig ledighet! Har själv som mål att koppla bort mig från dagligt scrollande och koll av mailen, men det går sådär.. Kramen!

 4. Ta semester fina du! Vi kommer fortfarande vara kvar här när du kommer tillbaka. Kram

 5. Såklart du ska unna dig semester. Som någon annan sa, vi finns kvar här när du är tillbaks igen. Alla behöver vi ladda batterierna emellanåt. You go girl!

 6. Jaa ta semester! Jag känner igen mig så mycket i det du skriver och jag själv har faktiskt raderat både instagram och Facebook (appen) från mobilen. Det är klart att jag kan ladda ner dem igen, men jag har kommit undan det där tidsfördriv-scrollandet. Såååå skönt.

 7. Ta lite ledigt och ta det lugnt! Tror dock inte du behöver ha nån ångest över att sommaren swishat förbi. Du har ju varit på flera bröllop och umgåtts med massa folk. Jag skulle inte ens kunna börja jämföra mitt så kallade liv med ditt för då skulle ångesten ta över totalt. Men jag missunnar ingen något men just sayin att du har nog gjort mer denna sommaren än vad många gör på ett år. Relax!

 8. Ta semester! Försök även sluta jämföra dig med andras ”liv” på insta och bloggar, det är inte verkligheten…ingen (inte många iallafall)visar upp sitt riktiga liv. Jag själv vill läsa något ”unikt” och ärligt, inte bara massa ytligheter och reklam.
  Kram

 9. TA SEMESTER! Du är en grym förebild på många plan, och genom att ta semester visar du vikten av att du är den viktigaste i ditt liv, och många följare tar efter dig kring mycket och jag tror även värderingar smittar av sig. Så du är väl värd att ha lite ledighet, tror också du kommer lyckas bättre i samarbeten osv om du har lite time off, ladda batterierna och låta kreativiteten laddas. Kram!

 10. Ta semester! Alla behöver vi semester oavsett hur mycket vi älskar vårt jobb. Jag har precis som du jämfört mig allt för mycket med andra på instagram som har de perfekta kropparna, den perfekta relationen, åker på de perfekta resorna mm och detta har gett mig så mycket ångest att jag nästan har förstört hela semestern med ångestattacker och jakten efter det ”perfekta” tog beslutet att logga ut från socialamedier vilket har varit väldigt skönt för psyket.
  Kram!

 11. Bästa Ellinor! Det här är första gången jag kommenterar här och typ första gången någonsin jag kommenterar en blogg 😅 Självklart ska du ta semester, det är du väl värd!! Måste också passa på att säga något jag funderat på länge nu. Jag vet inte om du minns men du och Sanja gjorde ett podd-avsnitt om vad man ska tänka på för att skaffa sig sitt drömjobb, hur man ska förbereda intervjun, tips/idéer osv. Jag lyssnade på det när ni släppte det och strax efter sökte jag ett nytt (dröm)jobb. Jag blev sedan kallad på intervju (!) och under den två timmars långa bilresan lyssnade jag på avsnittet igen. Tog till mig av alla ett grymma tips och framförallt gav det mig ett helt annat självförtroende och ett så sjukt bra mind-set inför intervjun. Har aldrig varit så nöjd med en intervju som efter den och några veckor senare fick jag besked om att jag fick mitt drömjobb!!! Blev så glad att jag störtgrät i telefonen när jag fick beskedet haha! Det första jag tänkte var på poddavsnittet och hur grymt det var! Jag vill väl mest egentligen säga Tack!!!! För en grym podd, en så bra och välskriven blogg och för det jobb du gör! Du är verkligen grym och inspirerande! Keep up the good work och stort lycka till med allt du gör och tar dig för! Men först; ta lite välförtjänt semester och njut av sommaren som är kvar! ☀️💕

 12. Självklart ska du vara ledig och från en som jobbat på PR-byrå och kontaktat influencers – det är heeelt ok! Vi går ju också på semester.

  Gör som ett vanligt jobb:
  1. Bestäm i förväg vilka veckor du ska ta ”semester”/ett break.
  2. Informera företag och kunder några veckor innan du stänger av, kanske runt midsommar: ”Vecka x,x,x och x är jag på semester, vad behöver vi göra/följa upp innan?”.
  3. Och sen sätter du ett autosvar på mejlen och stänger av den helt under dina semesterveckor, PUNKT. ”Tack för ditt mejl! Jag är på semester från x/x till x/x. Jag svarar på alla mejl och samarbetsförfrågningar när jag är tillbaka. Trevlig sommar! Ellinor”

  Det är verkligen inte konstigare än så. Var tydlig, informativ och konsekvent. Så funkar det på alla andra jobb och så ska det funka för dig som egenföretagare 🙂

  Smygsvara inte på mejl under dina veckor. Du gör dig själv en otjänst och ingen klappar dig på axeln för det <3

  1. OCH ps: vi följare klarar oss. Samma sak här – var tydlig och konsekvent. Gör ett härligt ”nu går jag på semester – tillbaka x/x”-inlägg så att alla vet. Kanske tidsinställ några inlägg under tiden om du vill att det ska rulla på content här inne. Och sen är du ledig på riktigt några veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi