4 tips jag använder vid en outfitplåtning till Instagram

Kavaj Mango / T-shirt Anine Bing / Shorts nakd / Skor Zara

Där satt den! Efter ca 50 bilder blev jag äntligen nöjd med både bakgrund och ljus för den här outfiten. Jag och Elin hade en liten snabb outfit-fotostund innan en dagsfest vi skulle på nämligen. Jag kände mig för första gången EVER som en rockstar i min mörka tisha… Så det fick ju såklart inte bara passera, utan jag ville ju få det på bild. Nu tänkte jag visa hur en sån här liten fotostund kan gå till:

(Obs obs! Absolut inte varje gång jag fotar men för det mesta när en bild ska upp på Instagram i alla fall)

Steg 1: reka location. Här gick vi runt på hotellet och testade oss fram. Passar färgerna med min outfit? Funkar ljuset? Behöver man testa en annan vinkel? Funkar bakgrunden med flödet?

Steg 2: Passa flödet

Jag kan hitta en asfin location att fota på, men bilden kanske ändå inte passar in i mitt flöde på Instagram. Och då lägger jag inte upp den = waste att fota.

Mitt flöde är tex ganska så ”rörigt”. Då alla bilder på mig innehåller mycket olika saker i bakgrunden. Men de här kuddarna alldeles ”för röriga” med mönstret. Och soffan var för svart.

Så då testade vi inne i trapphuset. Jag älskade ljuset där och allting så vi knäppte på några bilder.

Förlåt men varför har ingen sagt att trenden med såna här skor gör att benen ser såå långa ut?

3. Vinklar:

Olika vinklar på mina ben. När blev dom som snyggast på bild? Haha vet fortfarande inte men jag har en jäkla massa benbilder i mitt kameraalbum nu.

4. Variation:

Jag hade redan lagt upp en massa ”halvkropps bilder” på IG så jag behöver en helkroppsbild för att jag skulle kunna lägga upp den. Och här i trappen var jag tvungen att sitta ner ifall hela jag skulle synas. Vilket inte blev snyggt i flödet… Jag behövde en bild rakt upp och ner…

Så då testade vi att fota i entrén. Och där blev jag nöjd!

”Juste! Helkropp var det jag behövde ja!”

Haha ja, såhär kan det gå till. Ibland fotar jag bara rakt upp och ner också och har ren tur ifall det funkar i flödet. Men jag behöver ju lägga upp material kontinuerligt, så då är det lika bra att göra jobbet ”ordentligt” så att bilderna inte ”går till spillo”. Ni hajar. På bloggen tänker jag dock helt annorlunda.

SÅHÄR TÄNKER JAG FOTOMÄSSIGT TILL BLOGGEN:

Här vill jag helst att det hela blogginlägget estetiskt sätt ska se bra ut. Att alla bilder ska vara i samma stil/redigering. Samt bra kvalitet och helst så att hela ”flödet” av alla inlägg är snyggt på startsidan. Ibland är jag inte nöjd med det (tex Trump-inlägget jag la upp), så då går jag tillbaka och gör om redigeringen eller lägger upp en ny bild.

På bloggen är fokuset snarare på att de ska vara bra för storytelling hehe. Visste ni att jag och många andra arbetar såhär? En sjuk grej är dock att jag såklart ångrade mig i sista sekund och inte alls kände mig som någon rockstar… Så jag bytte om till en vit gulligare outfit ändå!

  1. Du lyckas verkligen med dina bilder! Man kan nästan till och med känna doften av dig:) och det är väl ett tecken på att du lyckats förmedla någonting.Dina bilder är ljusa och rena och de fokuserar på dig.Resultatet är väldigt bra.
    Benbilder kan man inte få för många av så bara upp med benen medan sommaren är här;) det är bra att du har ett litet lager av de snygga benen!
    och nog förstår man att du får jobba hårt ibland men det ger resultat.Du är en väldigt fin tjej!

  2. Men oj vad tragiskt, kunde inte föreställa mig hur tillgjort allt är. Inte undra på att ”influencers” går in i väggen och mår dåligt. Att försöka upprätthålla denna ytliga fasad kan inte vara lätt. Jag tycker ni borde fokusera på att lägga tid åt det som är viktigt i livet, det som berör genuint på djupet. Som läsare är det inte överensstämmande bilder utan ett inspirerande och äkta innehåll, jag lovar dig, ni vågar släppa tyglarna lite. Ett till ytan perfekt flöde är inget mer, än endast ett perfekt flöde. Vi följer er för den ni är och inte efter matchande färgskalor… Kram och ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi