En vanlig kväll i Skärgården – Fjäderholmarna


Okej min rubrik är ju lite krydd, men det är rätt sällan jag fotar och visar er våra båtkvällar. Men så fort det blir bra väder och är i Stockholm så försöker vi att passa på.

Igår tog vi med oss Stork och Felicia (som bor i Nacka atm ingen är gladare än jag!).

Såklart drack vi alkoholfritt bubbel. Gissa vilket? Lol.

Sommarkvällar ändå<3 Satan vad jag kommer att sakna det här. Jag mår så himla bra av vatten (ååååfan eftersom att jag har valt att bo på en ö).

Det är omöjligt att inte prata om alla husen man ser när jag åker runt i skärgården. Vi passerar ju i princip alltid Skurusundet när vi ska någonstans, och det finns så DÖLÄCKRA hus. Jag faller såklart för dom splitternya svarta husen med panoramafönster. Felicia och Stork kikade mer på sekelskiftsdrömmarna. 

So far är träden gröna och fina <3 Älskade Nacka.

Storken hatar inte att kika på hus han!

Det var en så himla fin kväll igår, himlen var alldeles rosa!

Brunbjörnen hatar inte att åka båt han! Vi åkte till Fjäderholmarna för att äta på Rökeriet. Jag har aldrig varit där innan nämligen! Dock har vi varit på krogen på andra sidan Fjäderholmarna flera gånger – den ÄLSKAR jag!

Näe såhär ser inte en person ut som hatar livet direkt ni!!

Beslutsångesten var total!! Det fanns verkligen så mycket gott att välja bland. Hahaha jag skrattar bara jag tänker på det här gänget<3 Har alltid kul med dom.

En utav mina favoriträtter är råbiff, men det var så länge sen jag åt det. Det SJUKASTE var att jag fick sån extrem kramp i magen efteråt. Antar att det är för att jag inte äter kött så ofta? Jag tänker att jag gör det, men när vi räknade på det så blir det alltid kycklig eller fisk. Möjligtvis köttfärsås eller en gyrosrulle haha. Aja jag visste inte att magen kunde bli så känslig mot det.

Fellan valde rökta räkor som var supersmarriga. Stort minus till restaurangen dock för vi fick vänta i över 1h på huvudrätten, och när den  väl kom var det kolsvart ute. Och vi fick bara ett värmeljus, så jag såg inte maten vi fick in sen hahaha… Som kompensation för det fick vi en extra öl vilket var snällt. Men några fler ljus på bordet hade varit mycket bättre hehe! Varmrätten var varmrökt lax, men den var tyvärr (rentutav) äcklig då den smakade bräääänt.

Jag försöker att vara ärlig mot restauranger ifall någonting är dåligt (så att dom ska få en chans att förklara/göra om). Så jag sa snällt till, men kocken svarade i princip att jag ”inte förstod smakerna”. Herregud kan bli så less av sånt. Det är varken något personligt eller taskigt menat. Tvärtom! Dålig service är verkligen något som jag kan bli tokig på. Men vår servitör var i alla fall asgullig.

När vi åkte hem var det kolsvart ute, vilket jag aldrig har varit med om förut. Det är alltid ljust när vi kommer hem (huuu fyyy hösten är nära). Och innan hejdå-kramen sa vi att vi borde ta en barrunda i skärgården innan alla skärgårdskrogar stänger igen. Det var min tisdag det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi