Renovering av sovrummet

Bilder ifrån dagens besök hos Lucks By Robo & handtag ifrån Beslag Design

Då var det igång! På måndag kommer byggkillarna hem till oss och smäller ut halva master bedroom och min walk-in. Antingen går vi all-in och måttbeställer och platsbygger allt. Vilket såklart vore en dröm! Eller så kör vi ”budgetvarianten” och köper IKEA-stommar som man spacklar och målar in. Men fixar egna dörrar/luckor/stenskivor såklart. Vilket också blir asfint, men känslan blir ju heeelt annorlunda. Ni som vet ni vet.

Egentligen skulle jag behöva spara 2mån till för att få det riktigt riktigt fett. Och den vägen borde vi ju gå för värdeökningen av huset. Men också livskvalitén (såklart) i och med att jag är en person som uppskattar bra hantverk. Men jag vill ju bara få det klart nu nu nu nu. Aaaaah jag blir tokig. P röstar för IKEA-varianten (kostar 1/4 del av priset minst) och rubbar sig inte, men jag tycker såklart annorlunda… Även fast jag hör vad han säger!

Hur hade ni resonerat och tänkt?

  1. Priset avgör,jag hade också köpt stommar från IKEA.Det andra alternativet riskerar att bli hur dyrt som helst men visst kan man betala lite extra för känslan av att få arkutektritat.

  2. Jag skulle helt klart köra platsbyggt! Är en sån person som alltid tänker kvalitet över kvantitet och speciellt med hus då det ändå ska sitta där i hur länge som helst och går ju inte att byta ut hursomhelst. Då tycker jag man ska göra rätt från första början så det 1000% blir sånt man trivs med! Skulle bara bli irriterad om jag varje dag behövde gå in i ett walk in closet som ”ska” få mig inspirerad och glad men som jag istället känner frustration över för det inte är precis som jag ville ha det! Blir ju sen en extra kostnad att göra om allt igen a few years down the line (om ni väljer att stanna i huset länge)

  3. Lägg inte pengarna på stommar! Spendera hellre på härliga material som syns mer. Exempel, bänkskiva/matta/spegel/beslag osv.

    Vi köpte stommar från Ikea till vårat dressingroom och det osar lyx/kvalite trots att det är Ikea pga materialen runt omkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi