Hjälp oss att välja ny tv-soffa

Nu ska ni få se! Vårt hus är ju i princip färdiginrett på hela nedervåningen (mitt kontor kvar dock som kan jämföras med en brottsplats atm). Och för två veckor sedan gjorde vi ju även klart läshörnan (läs här). Så nu börjar övervåningen också bli klar. MEN det rummet vi hänger absolut mest i har vi inte riktigt påbörjat ännu. Nämligen tv-rummet. Så det tänkte jag sätta tänderna i den här hösten/vintern.

Jag har länge tänkt ta in stylinghjälp hit för att jag tycker att det är så svårt. Men först vill jag försöka själv! Och för att inte råka köpa saker som vi sedan ångrar (eeeh snarare regel än undantag att det händer när man bestämmer sig för att göra om ett helt rum i ett nafs) så vill jag ta det lugnt den här gången.
Kuddar: Zara Home | Sleepo | Royal Design | Hermes 

När vi flyttade in i huset spontanköpte jag en soffa ifrån Jotex, som sedan kom i helt fel färg (dock perfekta mått). Men färgen grämjde mig något oerhört och i stunden sprutade tårarna haha!! Jag ville bara få det klart och skulle jag ha lämnat tillbaka den skulle det dröja ytterligare veckor innan vi skulle få rätt. Så vi valde att behålla den. Men det skulle vi inte ha gjort för jag har stört mig på det PRICK varje dag sedan dess. Jag ville ju ha ett ljust, varmt, mysigt tv-rum som går i jordiga färger. 

Då blev det såhär istället. Inte alls vad jag hade i huvudet.

STYLINGTIPS:
När det kommer till inredning brukar jag tänka att de stora sakerna, såsom väggar/golv/soffa/matta ska gå i färger som smälter ihop med varandra. Tex vitt/beige/brun smälter ihop fint. Sen kan man ta in andra färger på kuddar/tavlor etc. Det blir så hårt om man väljer en kritvit vägg och svart golv, eller tvärtom. Och exakt så blev det här. Vit vägg + svart golv (då vill jag bryta av med varma färger där mittemellan såsom beige) och mörkgrå soffa + vit matta. Njaa jag var med andra ord inte helt nöjd.

När vi köpte Bruno så kissade han X antal gånger på vår vita matta som inte gick bort. Det var en skitmatta som vi hade köpt löjligt billigt och som blev supersunkig. I takt med att Bruno även bet hål i den… Så då började inredningsresan på riktigt kan man väl säga! För då beställde vi en ny, superlyxig brunskimrig matta ifrån Ruugs.com. Här ligger mattan med den ”mörka delen” framåt. Snurrar man på den (vilket jag har gjort på bilderna nedan) så ser den ljusljus beige ut.

… Poff så blev rummet mycket ”varmare”! För att matta och golv plötsligt smälte ihop mycket bättre.

Soffa ifrån Hemdesigners modell Stradford

Min kille var inte helt såld på tanken med en beige soffa, så då beställde jag hem denna ifrån HemDesigners för att han skulle få en känsla. Den är en lånesoffa för att testa på hur vi ville ha det (så smart). Jag älskar resultatet!!!! Men P ville så gärna ha en divan trots allt, så då var det tur att det var en lånesoffa.

Dessutom har vi kommit överens om att vi ska vända på mattan så att den framstår som mörkbrun igen, och ha valnötsramar istället för vita ramar som här ovan? Vad tror ni det? Så att rummet inte blir för ljust heller. Sen ska det upp gardiner, soffbord, sidolampa osv. Men man vill ju sätta grunden först!

1. Stradford (soffan vi har hemma nu på lån) fast i färgen 02 Ecru | 2. Hobo Divan | 3. Levanto Divan Bäddsoffa

P röstar för den röda soffan, och jag tycker att den skulle vara asfet. Speciellt i färgen beige. Men passar den verkligen i ett nybyggt hus? Den känns mer sekelsiftslägenhet, eller? Gött med bäddsoffa också ifall man behöver extra liggplatser någon gång. Soffa nr 3 är ju väldigt lik vår gamla soffa, och jag älskar ju den bara att jag vill ha den i beige.

4. Linnesoffa Giant | 5. Great De Lux 

Sen har jag även kollat på dessa två. Jag har börjat älska linnesoffor för att det känns så mysigt? Och denna modellen var så fin tycker jag. Men dels slits linne mycket snabbare än sammet (vilket betyder att man behöver byta soffa IGEN vilket jag verkligen inte vill). Plus att den inte har den divan… Men nr 5 tycker jag ser mullig å mysig ut? Där får man till en puff också. Vad tycker ni?

Jag röstar alltså på soffa nr 5 och P soffa nr 2. AAAAHHHHH vad svårt. I nästa vecka ska vi åka till deras showroom och kolla ut exakta tyger och kolla på modeller i alla fall. Men det vore skönt att lägga en order då. Så tar emot all hjälp vi kan få! 

  1. Den röda soffan hade jag valt.Man blir ju romantisk bara av att se den på bild.Där kommer ni att ha era mysigaste stunder.Jag tror dock att inredningen också måste gå i rött.Bygg rummet kring den röda soffan! Mitt heta tips:)!
    Jag är annars för ljusa luftiga färger men här kör jag på rött.

      1. Ahaa,färgen skall vara pearl grey.Då röstar jag på nr 2.Divanen gillar jag och Bruno måste ju också kunna få bra plats.Skall bli spännande att se vilken ni väljer!

  2. Åk till Bolia! Och titta på Noora soffan. Den är djup så grabbar får stor plats och man kan även skeda två st i den 🙂 ÄLSKAR min!
    Finns i många, många olika färger och tyger. Tips!

  3. Älskar modellen på den röda fast bra med pearl grey I färgen!! Linne soffor i all äran men för mycket ibiza/sommar känsla!

  4. Kolla om ni kan köpa till en klädsel till soffan i linne så kan ni ha säsongsmässigt och sliter inte lika mycket på sofftyget. Sammet på hösten/vintern och linne på våren/sommaren!

  5. Sofforna i kollektionen Nóre från ”Lovisa Alcén X Hemdesigners” är sååå fina, serien ”Eleonore” är ju modulsoffor som går att bygga ihop på olika sätt 😍

  6. Nummer 2!!!! Blev helt kär! SÅ jäkla tuff o snygg och tror absolut den skulle passa in hos er, fast som du säger, i en annan färg.

  7. Jag tycker att både nr 1 och 2 är jättefina men jag tror att rummet skulle kännas mycket mer luftigt om soffan stod på ben. Även om det är ljusa färger känns det lite ”klumpigt” nu. Så jag röstar nog för nr 3!

    1. Agree. Men gillar ändå klumpighetskänslan. Vi har ju det i vardagsrummet också. Hmmm asså jag ÄLSKAR ju soffan vi har, men det ar för dyrt att klä om den 🙁 <3

    1. Ruugs.com, en ”heltäcknings matta” som vi har måttsytt själva <3 Finns massa olika tyger att välja på på siten! <3

  8. Kolla decoutiqe Le grande air på rum21 som nu kommit in med divan. Jättefin linnesoffa😍

  9. Hej. Skriver igen då jag tyvärr inte fick svar tidigare och vill jättegärna veta.. Soffan som ni lånade hem, vet du vilken färg det var samt var det i sammet eller tyg?

    1. Hej fina!!!! Det var sammet och färgen på tyget stod på bilden bredvid soffan! 🙂 KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi