Färgkod i vårt sovrum i huset

Hej fina ni! Hoppas allt är bra med er. Jag får så himla mycket frågor om inredning, vart våra möbler är ifrån osv. Och det senaste har det trillat in många angående vårt sovrum. Så jag tänkte bara passa på att samla alla frågorna i det här inlägget samtidigt som ni får se det färdiga resultatet av vårt sovrum.

Sänggavel Sleepo | Brun vas H&M Home | Sängbord ByCrea (man gör färgvalen själv) | Hund Byon | Puff Jotex 

Det är faktiskt helt sjukt vilken skillnad det blev i vårt sovrum efter att vi gjorde renoveringen. En utav de vanligaste frågorna jag får är vilken färgkod vi målade om med.

Tröja Valerie | Byxor Nelly | Smycken Safira

Det är egentligen konstigt hur mycket vi har hållit på och fixa i hela huset, förutom i det rummet som vi spenderar absolut mest tid i? Sovrummet?

FÄRGKOD KULÖR 1289

Blandning:
BB 39
RO 4
YO 34

Siffrorna till blandningen är egentligen det ni behöver, för har målarkillarna det så kan dom blanda ihop exakt vår färg oavsett märke på färgen. Om jag har förstått det hela rätt. Det är en beige färg, men som fortfarande är väldigt kall. När vi provmålade med 4 andra färger hemma så såg den här grå ut i jämförelse.

Men det viktigaste tycker jag när man målar om i ett rum (speciellt sovrum/vardagsrum) är att väggfärgen ska gå ton i ton med de stora textilierna i rummet. Det vill säga SÄNGGAVELN eller SOFFAN. Så köp alltid möbeln först – sen måla! Vi har gjort det misstaget två gånger och aldrig igen. Det är ett rätt dyrt misstag att göra… Så tänk på det!


Knoppar BeslagDesign. Serie  Helix

Det blev tillslut knoppar förresten istället för handtag! Jag var ju väldigt skeptisk till det men ibland får man mötas på mitten.

Byrå IKEA | Kruka ByOn | Ljusstakar Georg Jensen | Tavelram Zara Home

En annan möbel som vi har fått så mycket frågor om är den här skänken! Och jag är sååå glad för att den äntligen är vår. För hur länge har jag inte tjatat om här på bloggen att jag vill ha den? Vi har försökt att hitta liknande byråer i valnöt, både begagnade men också nyproduktion. Men alla vi har hittat har varit för låga/bara lådor/för omoderna. Så efter 1,5år var det dags att äntligen slå till. Denna funkar ju även bra i en matsal, som tv-möbel eller i en hall.

Vi har ju beställt nya persienner till övervåningen, men i sovrummet kan vi inte komma överens om färg. Jag tycker vit mörkläggande, och P tycker svart. De kommer att gå uppifrån fönstret istället. Men jag vill ju ha nya gardiner också så jag funderar på om vi ska sätta in dem först och sen se vilken färg som blir snyggast? Vad tror ni? Alla dessa val… Oj så jobbigt mitt liv är hehe!

Skänken är ifrån serien ”Stockholm” som har massa fint. När den släpptes kostade den 5000kr, men nu ligger den på ca 4000kr. Lite över IKEAs vanliga priser alltså, men det tycker jag helt klart att den är värd! Spana in den serien vetja.

Såhär ser den ut inuti! Plats för kläder/lakan/bestick/servetter ja vad man nu vill. Vi har knöat in vårt överkast + extrakuddar på ena sidan så att dem slipper ligga på golvet när vi ska sova. Sen vet jag inte vad vi ska ha i lådorna?


Såhär såg det ut innan de nya knopparna, tomt va!

Nu till den mest frågade frågan av dem alla: vartifrån vår ”Stockholmer tavla” är ifrån. Och rätt svar är:

Denna konstnären! Så nu är det bara att googla er fram ifall ni vill köpa en likadan. Jag har ett litografi över i samma size på vår ”The New Yorker tavla” som går i mer blåa toner. Så bor ni i Skåne och orkar ta er till Smygehamn så får ni gärna köpa den. Kan säkert posta också men då blir det inte först vi är nere nästa gång i så fall. Den kostade 2000kr så högst bud får den.


Nya tofflor ifrån Hums som alltid står nedanför sängen. Som ni vet är jag ju Sveriges härskarinna av just tofflor. Jag har det ALLTID på mig.

Överkast Hemtex | Sängkläder i linne H&M Home | Sänglampor Oscar & Clothilde 

Hahaha denna bilden symboliserar mitt liv med valp ungefär. Allt jag piffar och fixar vill han såklart åt oavsett om det gäller att jag har planterat en ny blomma eller om jag bäddar till en säng. Bruno har aldrig varit valpen som biter sönder saker, men denna veckan är det som att han har kommit på hur man gör?

Precis efter detta tog han ett BETT mitt på överkastet där han ligger. Så nu är det ett litet hål mitt på överkastet från hans under och överkäke….

Sådär! Nu tror jag att jag har svarat på alla era frågor om vårt sovrum! Hojta om ni har några fler så svarar jag på dem i kommentarsfältet <3

 1. Hej!
  Har du någonsin funderat på att starta business med inredningsrådgivning? Tycker du är så himla duktig, tänk om en som inte är så duktig som du (t ex jag) hade kunnat anlita dig för tips och rådgivning, för en överkomlig summa. Att man som kund hade fått skicka bilder till dig på sin befintliga lägenhet och fått råd om styling och vad som hade passat. Tror verkligen att det hade varit ett vinnande koncept! Jag hade i alla fall älskat en sådan idé och tror att det finns en marknad för det, då nuvarande inredningsexperter är suuuperdyra som vanligt folk inte har råd att lägga pengar på fastän man hade velat ha hjälp. Tänk om du med din talang, hade kunnat ta ett mer humant pris och samtidigt hjälpt folk att göra det du älskar – inreda! Älskar din stil, gamla lägenheten och huset är skitsnyggt.

  Många kramar

  1. Hej fina du!! Alltså inte stylingen i sig, utan typ ”du borde ha ett svart soffbord/beige soffa/orangea kuddar”? 🙂 Varför det är dyrt är för att det är så sjuuukt tidskrävande att sitta och leta leta leta, åka och göra konsultation, hitta olika förslag osv 🙂 <3 Men vore ju absolut guld om jag hade kunnat programmera en algoritm som läste av en bild någon skickar in och sedan gav ungefärliga förslag hahaha <3 Men absolut! Rent generellt sätt tycker jag ju att själva BYGGET är mycket roligare än inredning. Tycker själv att jag behöver inredningshjälp ju! Men tack tack tack <3 Blir superglad <333

 2. Hej! Jobbar på ikea och vill bara varna för att valnötsfaneren gulnar med tiden och går ganska fort om den utsätts för solljus. Så ha gärna något för just vid fönstret😘

 3. Vilken färg är det på överkastet haha sorry men vill verkligen ha det och kan inte bestämma om jag ska ha vitt eller beige:// puss på dig

  1. det är beige finaste! vet inte vilka färger du har hemma, (jag har ju tex vit sänggavel, vitt golv + snart vita gardiner) så för mig blev beige snyggast. Och det tycker jag nog generellt sätt att det är faktiskt! Beige eller grått överkast alltså hehe. KRAAAM <3

  1. Oj jag vet tyvärr inte! Vi brukar köra Jotun, men jag tror att byggarna köpte all färg denna gången. Så jag är inte helt säker. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi