Restaurang och cafétips i Göteborg

Havskräftor toppat rikligt med örtsmör.

I fredagskväll vid 17 gjorde vi entré hemma hos Christofer, Emelie och lilla Stella ute i Onsala. Dem flyttade ut hit för 3år sen, och jag har känt dem i kanske 5år. Då Emelie hade en blogg på bloggportalen Nouw där jag också bloggade. Så vi sågs på en del Göteborgsevent (idag bor influencers över hela Sverige men på den tiden bodde alla i Stockholm, så vi få som fanns i Göteborg hängde ihop).

Christofer fick lära sig att dill är ett viktigt grönt pynt uppepå maten när man serverar skaldjur till en bloggare!!!!!

Löjromspizza med dill på toppen.

Vi blev serverade en magisk trerätters med govin och snittar och bara pratade ikapp. Dom är verkligen ett sånt par jag inte behöver träffa på 3år. Men när vi ses är det som att tiden har stått still. Jag och Emelie har ju alltid funkat väldigt bra ihop, och jag och Christofer också. Men det är så sjukt kul att männen även har funnit varandra. Dom är så lika ibland att det är obehagligt – men fruktansvärt kul bara såklart.

Skaldjurssoppa toppad med dill.

När Stella (på 5mån) hade somnat så satt vi uppe till halv 3 (!!) och bara tjatade och planerade för en Stockholmsweekend. Vi alla vill så gärna till restaurang Frantzen, och jag hoppas att vi får till det!

Efter en långfrukost, morgonpromenad runt Onsala och häng hos Emelies föräldrar så åkte vi in till stan. Jag unnade mig en ny kofta ifrån klädmärket Les Levres också. Jag ÄLSKAR DEN!!!! Perfekt både till byxor och t-shirt såhär. Men också över en skjorta eller till en plisserad kjol.

Sen åkte vi till en utav mina absoluta favoritbutiker i Göteborg (det kommer ett helt inlägg om det snart). Killarna vägrade följa med och gick och tog en bärs istället. Vilket jag bara tyckte va asskönt för då slapp man suckanden, stönanden och tjat. Jag och Emelie fick gå runt och pilla, känna & klämma hur mycket vi ville!

Da Matteo’s café – Göteborgs motsvarighet av typ Espresso House haha. Men 10 000ggr bättre. Finns lite överallt och jag hängde här jämt när jag bodde i Göteborg för 4år sen.

Jag och Emelie behövde påfyllning, så det blev kaffe och morotskaka innan vi traskade bort mot avenyn.

Där ligger nämligen restaurang The Parlour, med ett kök som är inspirerat utav Peru och Japan. Konceptet är sharing och man beställer in massa smårätter. Jag har varit på typ 100 förfester här, och det är faktiskt att rekommendera att köra lite drinkar här innan en utgång med tjejerna.

Gott med GLITTERDRINKAR. Men framförallt Instagramvänligt hehe.

Dom byter meny rätt ofta, och nu hade dem tagit bort Steam Bunsen jag åt för ett år sedan som var såå goda. Men ska ni hit snart så beställ in edamamebönorna, pulled tacos och tonfisk ceviche. Dom är 10/10.

Plötsligt kom ägaren in med en SUPERstark sås. För att ni ska förstå starkheten så är tabasco ca 30 000 scoville. Denna lilla rackaren var 9 MILJONER scoville. Christofer och P ville såklart testa trots att vi tjejer starkt avrådde dem. Men dom var förvånansvärt coola och mådde prima efter ett tag. Men det var kritiskt de första 10 minuterna om vi skulle bli tvungna att åka hem hahaha.

Maten var verkligen såå god. Jag orkade dock typ 1/4 del utav all mat som var min, så när efterrätten kom in slickade jag typ bara upp två droppar mangosorbet… Men all choklad såg så smarrig ut…

Vi satte oss och käkade vid 16, och vid 23 åkte vi ifrån stan.

Och hem till Emelies föräldrar som bor granne med dem ute i Onsala.

Där åt vi löjromstoast och chark som vi köpte med på vägen. Som lite nattamat hehehe. Vi satt uppe till 00 och pratade inbrotts och kidnappshistorier… Hua usch och fy! Det var lite läskigt att knata hem i mörkret efter det…

Söndagsfrukosten framför Nyhetsmorgon! Crossiant med ost och drottningsylt skojar man inte bort!!!

Vi bestämde oss spontant för att åka till Gunnebo’s Slott och julmarknad – vilket jag tyckte var en grym idé. Allt för att skjuta på hemresan ifrån Göteborg hehe…

Kottkransar är ju nästan det finaste! Och de kan man ju spara år efter år också tillskillnad ifrån de i gransris…

Små jultomtar! Jag ville så gärna ha de små vita tomtarna… Men jag hade redan shoppat vader till mina amaryllislökar och färgade ljus. Så det blidde inget. Men är det någon gång man ska handla så är det på gårdsmarknader såhär. Man måste gynna våra bönder.

Fikapaus… Slank ner en kopp glögg också.

Alltså AAAMAJGARRRRDDD detta var typ det finaste jag har sett. En otroligt skicklig kille sålde dessa mini-kakelugnarna som han hade gjort själv. De olika modellerna kom ju under olika år, så man kunde läsa lite historia om vardera modell också. De var så OTROLIGT vackra. Men tyvärr passar dem inte hemma i vårt hus.

Efter två timmar hade vi sett allt och då var det dags att åka hem. Tack världens bästa par för en magisk helg!!!! <333

Nu har vi precis passerat Norrköping och ett matstopp… Om bara någon timme är vi återförenade med vår lilla älsklingskotte också. What a weekend! Detta kommer jag att leva på länge!

 1. Haha espresso house har vi också? Samt EH suger? Da matteo är världens bästa café! Saknar varje dag som jag är i Stockholm.

 2. hej, bara nyfiken på varför du behöver skriva hur lite mat du orkar äta upp. kan nog upplevas triggande då det är normalt att orka äta mer än 1/4 av maten man beställer. inget illa menat, bara nåt jag reagerade på! ha det gött 🙂

 3. Du är en pärla Ellinor.Dill är ett måste till nästan allt!:)
  Tack för fina inlägg från Göteborg.
  Vill minnas att man kan hitta Onsalakorv i charkdisken så Onsala är ju världsberömt ända till Skåne!

 4. Vilken härlig helg i underbara Gbg!
  En helt annan fråga: såg i ett inlägg att du har en Mulberry Lily Medium. Jag är själv väldigt sugen på att köpa denna godingen och undrar vad du tycker om den? Nåt som är bra/mindre bra med väskan? Den är ju inte helt gratis om man säger så 🙈❤️

  1. Jaaa älskade GBG!!!! Det är inte min utan Elin Skoglunds. Men den är ju sjukt användbar! En diskret klassiker tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi