Billigt julpyssel

Det här har jag gjort idag: torkat grapefrukt. Förra året gjorde jag bara med apelsin, men i år fick jag idén att göra det med blodapelsin – så att man får till den där riktigt härliga vinröda färgen. Men tyvärr var dem slut i affären, så jag fick köra på grapefrukt.

Man skär dem bara i tunna tunna skivor (helst lika tunna allihopa så att inte vissa blir mer brända än andra osv). Här över ser ni hur dem blir när dom är torkade. Det är lätt som en plätt – såhär gör man:

6h i ugnen på 100 grader. Sedan kan de vara kvar därinne på eftervärme tills dom är helt torkade.

Torkade VS färska

Tadaaa! Klara! Färdiga att pynta juldukningarna med. Eller varför inte hänga i julgranen? I julkransen på dörren? I paketen på julklapparna? I juldrinkarna? Eller bara som girlanger i köket under jul?

Torkade apelsiner är fina till precis allt såhär års, och det är kanske ett utav de billigaste julpysslen. Förutom kottar eller mossa direkt ifrån skogen då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi