Årets julgran 2019 – tema naturligt

Tadaaaa!! Här ser ni årets julgran 2019! Jag ÄLSKAR den! Om det är något jag tycker är OTROLIGT kul så är det just julpynt. Skulle jag starta ett inredningsmärke skulle jag helt klart sälja julkulor och annat kul. Jag vill ju verkligen att mina barns barn ska ärva mitt julpynt, och att dom ska ha en lika helig stund varje år när dem packas upp som jag har…

Julpynt, porslin och smycken är tre utav få saker som verkligen kan leva vidare – generation efter generation. Och det är också tre saker jag vill bli ihågkommen för. Som den där mormorn med ett vitrinskåp fyllt av tallrikar för vartenda tillfälle. Och en källare med julpynt uppstaplat i ett tiotal olika kategorier. Och ett smyckesskrin innehållande fler ringar än man någonsin kan räkna. Herregud LIFEGOALS.


Glaskulor & Snöbollar ifrån Design Torget | Svarta blanka kulor Brisak | Glaskulor med vit spröjs present ifrån mamma 

I alla fall… I år är i alla fall temat beige, och att granen ska kännas lite ”naturig”. Därav alla ”kulor” i ull. Jag ville att dom skulle sitta mycket glesare än förra året också. Då hade vi ju prick en kula på varenda kvist haha.

Vill ni ser förra årets julgran så klickar ni här för att komma till det blogginlägget!

Beige & svart halmbock ifrån marknad – men jag har bytt band på dem själv. 

PRECIS innan den här bilden togs så tog Bruno fart rakt mot en utav halmbockarna. Och såklart hade han ner en triljon barr hahaha. Jag hade precis dammsugit innan det, så jag orkade verkligen inte dra fram centraldammsugaren igen för de här bilderna. Så ni får ursäkta mig!

Julgranståg ifrån Brisak | Julgransfot Jula förra året

I år skippade vi faktiskt julgransmattan då jag inte tyckte att jag hittade någon fin. Men istället införskaffade jag det här tåget. Då det vi köpte förra året hade en brun tågräls. Svart är mycket snyggare tycker jag. Så de andra tåget fick flytta upp till ”fulgranen” i tv-rummet.


Luftballonger Artilleriet

Dessa är nya för i år! Köpta på Artilleriet och finns i flera olika färgkombinationer. Under ser ni snöflingorna ifrån Georg Jensen. Samlar även på deras julklockor som man hänger i granen, som dom graverar in årtal på. En killkompis till mig som bor i Göteborg, kom med dessa väl inslagna i en vacker påse i förra veckan. Jag hade på riktigt tårar i ögonen när jag packade upp dom. ÅÅÅÅÅÅÅ julkulor är verkligen HELIGT för mig.

Något som saknas på granen i år är en julstjärna. Jag ville verkligen ha den ifrån Watt & Veke. En magisk fjäderkreation men som tyvärr är slutsåld överallt… Nåväl! Hellre ingen alls än en som inte passar temat kände jag. Nästa år ska jag ge mig på att måla om tåget så att det blir svart istället för rött. Men jag har varken haft kraft eller energi till att göra det i år…

Min första riktiga ”egna jul” när jag och P precis hade köpt lägenheten, så var det superviktigt för mig att allt skulle vara knallrött och i guld. Det var liksom ”jul” för mig. Vilket passade vår sekelskiftslägenhet väldigt bra också. Men man lär ju sig med tiden vad man gillar. Eller så är man som jag, gillar allt och varierar år för år ha ha.


Teman på julgranen tidigare år:

1a året: knallrött och guld
2: Mossgrönt och rött (bodde fortfarande i lägenhet)
3: Mörkröd, beige och svart
4: I år är det beige och ”naturligt” + crazy på lill-granen

Det finns ju sååå mycket olika stilar på julpynt (jag tycker precis allt är vackert förutom typ blåa & lila kulor) men jag måste säga att det vi har i år passar vårt hus bäst. Jag hade gjort en beställning på nya ulltomtar i vitt ifrån Åsas Tomtebod som inte har hunnit komma än. Men de kommer jag njuta av år efter år – oavsett vilket tema jag har på granen.

Har ni någon gran? Och i så fall, har ni något tema på den? Vilket utav våra teman genom åren tycker ni låter snyggast? Ååå berätta allt om hur ni pyntar – jag ÄLSKAR att läsa om sånt <3  

  1. En liten kort historia om jultema kan jag bidra med och det är när jag jobbade på ett ställe med människor från i stort sett världens alla hörn.Granen skulle kläs och en del hade aldrig ens sett en gran och temat var fritt.På granen hängdes pelargonier,tomhylsor till toarullar,chokladkakor,kaffepaket och jag minns inte allt.Jag skrattade så jag höll på att dö men det var nog den gran som var klädd av riktig kärlek och från hjärtat av alla.
    Jag har en plastgran som dock är traditionellt klädd:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi