Såhär går designprocessen till med smyckeskollektionen

I samarbete med Safira och min egna smyckeskollektion.

Hej gänget! Idag ska ni få se hur designprocessen går till med Safira nu när vi gör kollektionen tillsammans. Jag tänkte att det både kan vara kul för er att se, men också viktigt. I och med att ni ska vara med och bestämma. Nu kör vi:

Det finns ett smycke som jag alltid har haft i bakhuvudet att jag vill skapa. En flätad ”mullig” ring med volym. Jag försökte visa er skillnaden här över på fläta och fläta. Förstår ni vad jag menar då? Det där armbandet på bilden skulle jag vilja ha både som en lite tjockare ring, men gärna en tunnare också. Så att man kan ha dem som ett par på fingret?

Tillsammans med designteamet så går vi då igenom de här tankarna, men också vad som är min stil generellt för att dom ska kunna hjälpa mig/oss att knyta ihop säcken så att säga (eeeh det var så svårt att sätta ord på? Men det enda jag vet är jag inte gillar ”romantiska” smycken).

Vi bollade tankarna kring två flätade ringar, och när dom började fråga om storlekar så blev jag såå osäker…

När vi var klara så skickade vi in referensbilden till en utav smyckesleverantörerna. Efter några veckor återkommer dom med skisser. Och de är alltså dessa skisserna jag har fått nu! Håll i er…

Här över ser ni skissarna vi har fått tillbaka + de ändringarna jag vill göra. Det här steget med detaljer kan man egentligen hålla på med ”hur länge som helst”. Men så fort vi har gett en skiss OK, så gör fabriken en ”mall” eller ”form” som dom häller i guldet i.

Därefter får man ju hem ett riktigt sample som man kan klämma och känna på. Efter det är det svårt och dyrt att göra ändringar. Men blir det inte alls som man har tänkt då, så får man slopa den idén helt. Men oftast så har det ju blivit 100%!!


Nu kommer mina frågor till er!

1) Tycker ni att ringarna ska säljas som 2-pack eller inte? För det är såå fint att ha dem ihop. 
2) Vilken bredd ska ringarna i så fall ha? Både den tunna och tjocka – help me?!
3) Är det något annat ni tänker på generellt just kring den här designen? 

Planen är ju att alla ringar som produceras ska vara fina en och en. Men dom ska också vara enkla att matcha ihop med andra ringar. Då jag upplever att många tycker att just den biten är svår.

Omg gänget jag är så pirrig på att få höra era tankar!!!!!!!!!

 1. Tycker 2-pack låter som en bra idé!! Gillar även mest den som är 6 mm och den som är 2mm 🙂 Grymt jobbat av dig!!

  1. Tack fina!!!!! <33333 Okej bra. Gillar också 2-pack men då blir det ju liite dyrare iom att man får 2st ringar<3 Bara så att man är medveten om det!

 2. 2-pack skulle jag vilja köpa! Gärna ett helt set med flera ringar, kanske 6 stycken, som alla funkar att mixa men också bäras solo skulle vara dröm!
  6mm och 2mm var snyggast.

  1. Oj vilken härlig idé! Känner dock direkt att det blir svårt med storlekarna. Men jag ska absolut ha detta i åtanke. Man kanske kan fota kampanjbilderna så att man får en tydlig bild av hur fina dem blir ihop. Eller kanske prisvänligare att köpa fler. Tex ”köp 2 för 3” eller ”köp 3 och få en på köpet”. Vet dock inte om Safira har sånt, men något så att det blir lättare med just FLERA ringar. Hmmmm kom gärna med förslag!

 3. Såå fina!!😍 Tänker att det hade varit kul om de såldes var för sig med tanke på att det lär bli (många) fler ringar man vill ha och att man då hade velat ha möjlighet att köpa en flätad och en annan, CSN ger tyvärr inte möjlighet att köpa hur många som helst haha
  Galet kul att få se hur det faktiskt går till i en produktion och inte bara få se ett färdigt resultat, kreativt tänkt av dig!!❤️

 4. 1. Tycker det vore så kul att köpa dem i 2-pack. Men går det att välja olika storlekar på dem? Tänker om man ibland vill ha den bredare på ett finger & den smalare på ett annat? Fast det kanske är snyggast på samma finger? 🙂

  2. Älskar den som är 6mm & den som är 2mm!!
  3. Alla ringar är väl hårda? Den minsta ser nästan ut som den svänger lite? Kommer allt säljas i silver med? 😍

 5. Jag måste ändå säga att jag gillar ringen som är 1.1 cm! Den sticker ut från andra ringar och framhäver flätan samt formen lite mer + att den blir lite mer ”Oj vad är det där för ring. En sån vill jag också ha”. Hahaha men alla är jättefina!

 6. Så kul projekt! Heja dig! Tycker inte två-pack, för en som aldrig bär ringar (hjälp) kan det bli lite övermäktigt och lättare då att börja med en i taget. Med det sagt, ÄLSKAR jag 1.1cm och 6mm. Oavsett vad som väljs kommer det bli snyggt – litar på dig! Kram

 7. Tycker inte dessa ska säljas i 2-pack då man kanske endast vill ha en flätad ring och någon annan. Enklare om man köper en och en då. Jag själv tycker att den som är 6mm och den som är 1,1cm är snyggast. Gillar det flätade lite ”maffigare” eller hur man ska säga och ha det ihop med något väldigt enkelt. Tror den här kollektionen kommer bli grym Ellinor! ☺️

 8. Separat och den tjockaste varianten tycker jag är finast! Den minsta är också fin men blev mest sugen på den tjockaste + den känns mer intressant och nyskapande.

 9. Tycker inte 2-pack men eventuellt ett ”paketpris” om man köper båda!
  Ang storlek tycker jag 1,1 cm och 6 mm! Förstod inte om de skulle göras klumpigare eller ej men det tycker jag! Mer lik inspirationsbilden med att ha dem klumpigare! 😍
  Förövrigt underbara!!! Kommer köpa!!

 10. Jag älskar den stora feta ringen, 1.1 cm! 😍
  Den känns som en statement-ring. Jag hade gärna köpt den för sig.

 11. Jag tycker precis som du att det är väldigt fint att ha två stycken på ett finger. Därför hade ju två-pack varit jättesmidigt. Isåfall tycker jag storlekarna ska vara 7 mm och 3 mm för att det annars blir lite väl mäktigt på fingret. På en ring som är tunnare än 3 mm försvinner ju detaljerna (om man kollar snabbt/från långt håll) vilket känns väldigt tråkigt då designen är så fin.
  Det är ju också väldigt fint att ha ringar på flera fingrar och då behöver de ju vara olika storlekar så lite beroende på vad du ska ha med för andra ringar tycker jag separat (för att själv kunna välja storlek) eller 2-pack. När jag tänker efter kan dock det högre priset dra folk från att köpa någon överhuvudtaget när det blir två stycken, tror det säljer bättre med var och en för sig. Men att man kan inspirera att ha de tillsammans via bilder. Röriga tankar från mitt håll haha, förstår att det inte är lätta beslut.
  Så imponerad av ditt jobb! Roligt att få vara vid en del i processen.
  Smycken är det bästa jag vet, så kreativt och personligt. Kram

 12. Wow!!
  1. Jättesvårt men jag tror ändå var för sig? Dels för de som kanske inte vill lägga för mycket pengar och kan då välja att köpa 1 eller 2 men också för att en del kanske bara gillar just den stora ringen och vill matcha med nånting annat de köper eller kanske redan har!
  2. Jag är ju en allt eller inget människa! Och tycker mest om den bredaste på 1.1 cm samt den minsta på 2mm. Älskar nätta ringar men då är det också snyggt att ha nån som är lite mer WOW BANG! Om du fattar 😉
  3. DU ÄR GRYM! LÄNGTAR TILLS KOLLEKTIONEN SLÄPPS!
  Kram <3

 13. Jag kan inte bestämma mig för vilken jag tycker är snyggast,alla tre är fina men kanske det ändå lutar åt den tjockaste,gärna med några stenar på! Som present känns det nog exlusivare att köpa enpack.Jag skulle nog inte köpa tvåpack som present.

 14. ÄLSKAR ringen som är 1,1 cm!!! Men ser faktiskt även alla storlekar, grymt snyggt! Jag tänker att det är ett bättre alternativ att kunna köpa ringarna separat🙌🏻❤️

 15. 1.1 cm och 6mm!!! Gärna separat och snälla i stora strl!!! Alltid tråkigt när ringen bara går på ens lillfinger!

 16. Gud vad spännande att läsa om detta, blev inspirerad! Men gärna 1 pack, lättast så. Så kan man som student unna sig en fin ring. Fullkomligt ÄLSKAR. Ringen som är 1,1. Den i guld hade jag lätt köpt och burit varje dag!!

 17. Jag tycker dom borde säljas var för sig eftersom man kommer vilja ha dom på olika fingrar och kan behöva olika storlekar. Sen kommer man garanterat vilka köpa fler från kollektionen vilket kanske gör att man överväger köper om det är ett två-pack eftersom det blir dyrare.
  Och alla tre modellerna är galet snygga så kan inte välja mellan dem…

 18. Jättebra idé!!! Men Inte fler-pack!!! Slutar bara med att man endast använder en ring för alla vill ej ha dem ihop alt. inte på samma sätt som planerat. Kanske ett alternativ är att sälja separat och i flerpack?

 19. Så himla snygga! Gillar alla storlekarna..men tror jag gillar den mindre och mellersta mest. Men blir häftigt och maffigt med 1.1 cm. Gillade idén du skrev ovan ang någon form av kampanj med 2 för 3 eller liknande. Om det är möjligt då! Ser fram emot att se nästa släpp😍

 20. De borde säljas en och en, så att man kan anpassa till det man själv vill ha och om man vill ha på olika fingrar.

  Gällande storlek gillar jag din tanke på 9mm och 3mm. 1,1 känns lite ”för mycket” om man vill kombinera med andra ringar. Samtidigt blir det ju mer utav ett statement-smycke, vilket är fint. Ser fram emot båda idéerna!

  Hoppas hoppas att smyckena även kommer i silver/vitt guld!! 🙂

 21. Älskar ringarna! Min absoluta favorit som jag dör för är den ringen där du visar olika storlekarna, och då är 1,1 cm den perfekta! Älskar även detaljerna och formen på den ringen!
  Tycker inte att de ska säljas i två pack utan att det ska vara något man får avgöra själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi