Juldukning 2019

Inlägget innehåller adlinks.

Jag har fått så mycket frågor om vår juldukning i år, så nu tänkte jag visa er den! 

Jag köpte som vanligt hem några amaryllisar (min favoritjulblomma) i början utav december. Men inte helt oväntat blev dem för tunga för stjälken, så de gick av på mitten. Buhu! Men då satte jag dem i glas på bordet till jul istället, så slapp jag slänga dem.

Och här har ni den! Årets juldukning! Jag är besviken på min egna prestation kring dekorationerna… Alltså VÄLDIGT besviken. Allt är liksom i samma höjd? Så ni får ta detta med en nypa salt. Menmen det funkade ju toppen när min familj kom över och ingen tänkte på det förutom jag. Och för bildernas skull, borde jag ha bytt matta också hahaha. Menmen! Here it is.

Porslin | Vinlas Iittala | Vattenglas New Port | Linneservetter ByOn slutsålda liknande här | Ljusstakar Esther & Erik slutsålda

Detta är det i SÄRKLASS vackraste julporslinet jag vet. Alltså jag finner på riktigt inga ord. Den finns i hur många delar som helst, och jag har drömt om den i flera flera år. Nu lånade jag hem dem för att plåta lite content, och det var ju perfekt, för då fick jag klämma och känna på dem. Och se tallrikarna ”in action” så att säga.

Resultatet: jag är (om ens möjligt) ännu mer förälskad.

Porslin Royal Design (nu på -25% rea)

Ser ni detaljerna eller?!?!?! Som sagt räcker inte ord till för alla de känslor jag har för dessa faten. Varenda symbol är så vacker att det gör ont i ögonen.

Julgranståg Brisak

Julkulor Artilleriet + DesignTorget

Vinglas Iittala på rea, 4-pack 399kr här!

HUR fina är inte Iittalas vinglas då?! Jag har ju ”dessertglasen” också som ni vet. Ur dem kan man, precis som det låter, servera en dessert. Om inte annat så kan man dricka bubbel – you know me…

Som ni ser har jag blandat stilar väldigt mycket. Såhär i efterhand skulle jag nog ha gått all in på traditionellt istället. Med vita servetter och servettringar istället, det hade blivit mycket finare. Nästa år kommer jag gå all in på naturtemat även här för att skapa en enhetlig känsla. Många tycker säkert att jag är larvig som håller på med mina dukningar och hur mycket prestige jag lägger i dem. Men jag tycker ju genuint att porslin och dukningar såhär är så OFANTLIGT roligt. Obeskrivligt kul verkligen. 

Ni vet ju att det har tagit tre år för mig att hitta ”min stil” i julpyntsdjungeln. Dvs: jordnära toner som går i linje med den övriga stilen i vårt hus. Precis så som vi har pyntat det på nedervåningen. För det gör mig harmonisk och lugn i själen – att knalliga färger försvinner och julpyntet matchar den övriga inredningen i huset.

Och i år insåg jag att även min stil på dukning har ändrats. Så jag är redan peppad på att visa er hur nästa års dukning kommer att se ut hehe… Och det är väl mitt enda dilemma i allt detta, passar den här porslinsserien in i mitt ”moderna julpynt”. En del av mig säger ”JA KÖR”, speciellt när den är på -25% rabatt just nu. Men jag är inte helt säker? Vad tycker ni?

Ps, jag köper alltid julpynt nu efter jul då den reas ut nu. Tips tips! Men helt ärligt nu då, vad tycker ni att jag ska göra?! Köpa eller inte?!

Vill ni se förra årets juldukning? Och nyårsdukning? Då klickar ni här. Dem är jag nöjd med!

  1. Har en fråga. Hur långa dina förrätts bestick? Köpte smörgåsbestick ( stod att man dukar till förrätten med dem) Gaffeln är 14 cm. Känns så liten. Hittade dina bilder på besticken. Dina bestick ser ok ut. Därav blev jag nyfiken. Mvh Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi