Jag har lanserat ett eget kaffe! ADHD-kaffet som är till förmån för Hjärnfonden

i samarbete med beans and brains.

Detta är något av det största, men absolut viktigaste jag någonsin har gjort. Allt annat känns så oviktigt i jämförelse med detta… För jag har…

 Jag har lanserat mitt alldeles egna, ljuvliga kaffe – tillsammans med kaffebolaget Beans And Brains! Hahaha nejmen det här är så sjukt!! Jag skrikgråter typ. Det är inte bara världens godaste kaffe, det är för någonting gott också! Gud jag vet inte vart jag ska börja. Jag skakar i hela kroppen när jag skriver det här.

Känner ni att ni inte vill ha någon background info eller någonting, utan bara vill beställa hem kaffet direkt så klickar ni häääär.

Men för er som vill läsa hela historien så kommer den nu…

Alltsammans började med att jag lärde känna Ditte och David, som _på riktigt_ är världens genomfinaste människor. Ditte är influencer precis som mig, och har skrivit mycket om sin dotter Della som har en hjärnskada.

Ditte och hennes dotter Della<3

Och hennes man David har jobbat med kaffe i hela sitt liv, och är nog den största kaffenörden jag träffat hehe 🙂 Så tillsammans startade dom Beans And Brains (hur smart namn?). Ett kaffemärke där 10kr/per paket går direkt till Hjärnfonden.

Detta är alltså det vi har pysslat med den här hösten, att ta fram en helt egen rost som bara är min. Och det var det jag hintade om i det här blogginlägget – där jag skrev om att min kille har fått en stroke.

David och Ditte <3 Grundarna bakom Beans and Brains.

Jag fick träffa Hjärnfonden, och insåg ganska snabbt hur lite jag visste om deras arbete. Jag trodde att dem enbart var inriktade på hjärnskador likt Dellas. Men så är det verkligen inte!! Dom forskar på ALLT som berör hjärnan. Alltså: alla NPF-diagnoser (ADHD, autism),  beroendesjukdomar som alkoholism, psykisk ohälsa, alzheimers, stroke, ALS, stress, ätstörningar och epilepsi.

Det vill säga: vi alla känner någon som har blivit drabbad, eller är drabbade själva. Forskningen kring att få en stroke i ung ålder (som min kille fick) har gått jättemycket framåt de senaste åren vilket är fantastiskt. Men min kille hade faktiskt kunnat slippa en halvkroppsförlamning och allt annat en stroke innebär, om läkare visste det man vet idag.

DÄRFÖR är Hjärnfonden så viktig för mig. För utan deras arbete är det inte säkert att P hade blivit så pass frisk som han är idag.

Men en annan anledning till varför det här är extra viktigt, och framförallt känsligt för mig, är för att dom forskar på ADHDn såklart. Jag har hela livet känt att något är ”fel” på mig, och det är på ett sätt en sorg att jag aldrig fick hjälp tidigare. För herregud vad mitt liv hade kunnat sätt annorlunda ut idag, på ett bra sätt.

Men flickor överlag med ADHD får oftast hjälp senare i livet, för att det helt enkelt finns för lite kunskap. Både bland vuxna och lärare, men också inom sjukvården. För ADHD visar sig inte på samma sätt för alla, och tillskillnad ifrån pojkar så utspelar sig svårigheterna ofta på ett annat sätt hos flickor.

Jag har ändå en lillebror med ADHD, men trots det har jag inte fattat att jag skulle ha samma diagnos. För den är så olika för oss.

Så även fast det står ”Ellinor” på paketet just nu, så är tanken att det ska stå ”ADHD-KAFFE” istället (men det kommer i så fall i nästa leverans så det gäller att vi hjälps åt att göra det möjligt!!!).

Så det här kaffet är tillägnat alla oss med en ADHD-diagnos! Och alla dom som lever runt oss med en diagnosen! För herregud vad vi alla KÄMPAR bakom kulisserna för att hålla ihop livet.

Precis som för många andra med min ADHD-diagnos så har jag också blivit utsatt för mobbning, djupa depressioner och har haft ett enormt självhat. Och kan jag hjälpa EN person att slippa det tack vare försäljning utav KAFFE så gör jag det gladerligen.

Eller såhär. Jag ägnar gärna resten utav mitt liv för att någon ska slippa uppleva det.

Nu vet ni varför jag gör det här, och varför det är så viktigt för mig. Så nu tänkte jag att ni ska få lite mer info om själva kaffet. För det är ju som sagt det godaste kaffet jag någonsin druckit <3

Kaffeprovning hemma! 

Mitt namn sattes inte bara på vilket random kaffepaket som helst. Utan jag har verkligen fått prova mig fram till vilken exakt rost jag ville ha.

Och det slutade upp i denna kombinationen: 
– Mörkrost
– Ljus kakao
– Vindruva
– Toner av nöt 

… Den PERFEKTA kombon i mina ögon såklart! Kaffet är malet, men ju fler paket som säljs så kan Beans And Brains börja sälja enbart kaffebönor i framtiden också.

Alltså SER det inte ljuvligt gott ut?!

VART KAN MAN KÖPA ADHD-KAFFET?
Här. Vill ni köpa mitt kaffe så kan ni än så länge göra det på Breans And Brains hemsida. Målet är såklart att det ska finnas i alla matvarubutiker (och än så länge finns det i några få utvalda där konsumenterna själva har bett butikerna att ta in kaffet).

PRENUMERERA OCH FÅ HEM ADHD-KAFFET:
Antingen beställer du hem 1kg (a la 4påsar 250gram) som är minsta ordern, eller så påbörjar du en prenumeration. Då får du hem kaffet en gång i månaden (eller hur ofta du vill). Och då bjuder Beans And Brains på leveransen. Målet vi tillsammans har är att 3500 personer i Sverige ska börja prenumerera. Jag är en person, så 3489st utav er alltså!!!

VARFÖR SÄLJS PÅSARNA I 250G? 
Ju mindre påsar och desto bättre förslutna dem är – desto länge håller smaken. Det är enbart därför 🙂 Påsarna återvinns efteråt också, bra va!

VARFÖR KÖPA MITT ADHD-KAFFET?

Jag personligen handlar ju gärna så lokalt det bara går, och lägger mer än gärna en liten extra slant till en småföretagare. Än att lägga alla pengar på ett globalt jumbo-företag där någon dunderrik gubbe blir ännu rikare. Så lite av den anledningen, men såklart också för att det är SINNESGOTT, VIKTIGT för forskningen och berör ALLA.

VÄRLDENS BÄSTA GE-BORT-PRESENT!
Dessutom har du alltid kaffe hemma, men också alltid något att ta med till kompisarna, grannarna eller familjen när du går iväg på middag. För förlåt, men hur passé är det inte med att ge bort en flaska vin? Tråkigt och dessutom har ju ni och jag en pakt året ut! Att INTE ge bort vin, just för att minska den alkoholhets som finns.

VAD KOSTAR ADHD-KAFFET?
1kg kostar 195kr. Innan köpte vi Zoega Skånerost som kostar 79kr/per 450gram. Dvs 158kr för två paket Skånerost (men då får du fortfarande inte 1kg utan 900gram).

Det är en väldigt liten extra peng för att rädda liv, stötta forskningen, få hem kaffet i brevlådan, dricka livets goaste kaffe och dessutom ha en perfekt ge-bort-present hemma.

Klicka här för att köpa ditt första paket.

Bruno hälsar att han tycker det är asviktigt att stötta hjärnforskningen, så hans husse och matte kan fortsätta att få hjälp.

BESTÄLL SOM FÖRETAG!
Ansvarar du för kaffeinköpet på din arbetsplats? Då är det för mig SJÄLVKLART att ert företag ska göra ett statement och stötta hjärnforskningen. För på ett eller annat sätt så drabbas alla anställda någon gång utav de diagnoser och sjukdomar som Hjärnfonden stöttar.

(Minns ni? Beroendesjukdomar som alkoholism, om någon går in i väggen (stress), ADHD, autism, alzheimers, psykisk ohälsa, stroke, ALS, stress, ätstörningar och epilepsi). 

HJÄLP MIG ATT HJÄLPA ANDRA!

Jag ber aldrig mina vänner eller min familj om hjälp. Men nu gör jag det. Så alla jag känner, snälla snälla snälla, det här är så otroligt viktigt för mig. Min ADHD-diagnos förändrade mitt liv. P förändrade mitt liv. Och utan Hjärnfonden så hade varken han eller jag fått hjälp.

Livets kaffebryggade – en Wilfa. Mycket godare än kaffet ifrån en Moccamaster. Finns också att köpa hos Beans And Brains.

Alla jag känner dricker kaffe, så kan ni inte bara dricka det kaffet som är godast – men som också är för någonting gott? Testa i alla fall, och gillar ni det inte så skit i det då eller beställ någon utav de andra smakerna Beans And Brains säljer.

Men mitt ADHD-kaffe finns att beställa här. Och jag vore på riktigt, så evigt tacksam om ni stöttade det här projektet.

 1. Självklart har jag köpt. Köpte till mig själv och gav bort många i Julklapp. Köpte ditt och dittes , super gott 🙂
  Har en son med Adhd så jag stödjer det mer än gärna:) Jag hoppas att alla jag gav till också köper !
  Du är så bra <3

 2. Du är en sann förebild. Är en 22-årig tjej som har fått kämpa i flera år för att få en adhd-utredning och har äntligen påbörjat den. Tog sån tid bara för att jag inte har varit utåtagerande och för att jag har tyckt att skolan till stor del har varit kul, och när det är kul kan jag sitta med något i flera timmar för att jag tycker att det är så intressant (annars kan jag inte koncentrera mig och hänga med). Du är fantastisk Ellinor, på alla sätt. glöm inte det. Fina fantastiska du<3

 3. vad fint! ska kolla med vår reception om vi kan beställa detta till kontoret <3

  en lite annan sak men tänkte du kanske har några kloka ord. jag är 24 år och har ingen att fira nyår med, har alltid varit en som haft många vänner men i år är alla på eget håll, firar med pojkvännens vänner etc och jag är själv kvar. har verkligen frågat runt men har bara fått "det är tyvärr fullt". hur hanterar man den typen av ensamhet? känner mig både ensam och misslyckad och har total ångest inför denna dag och även om jag vet att den är över lika snabbt som alla andra är det ändå något som pratas om med alla man möter efter, "vad gjorde du?" etc. några kloka råd? <3

  1. Ett tips – registrera dig på appen Go Friendly. Det är en app för tjejer som letar nya kompisar, och där har det skapats flera nyårsevenemang. Det är alltså tjejer i samma situation som dig som dragit ihop detta. Som vem som helst kan haka på. Har själv funderat på att haka på något evenemang där för att lära känna nya kompisar. Kanske kan vara något? <3

  2. Wie åååå! Kontakta info@svanfeldtscoffee.se så hjälper han dig! Säg till om du vill ha Davids nummer istället så är det bara att ringa honom 🙂

   Sen till frågan… Jag blir så ledsen av att läsa det här. Men Isabelle verkade ju ha en grym lösning med Go Friendy appen!!! Jag hade lätt gått med i den, och vill typ göra det oavsett bara för att skaffa nya vänner 🙂 Schysst också Isabelle att hoppa in med tips, från mitt perspektiv blir jag så varm i magen av tjejer som peppar andra tjejer dom inte känner!!!

   MEN du är ABSOLUT INTE misslyckad <3 Förlåt, men det är ju dina vänner som har misslyckats helt med att vara just det – dina vänner. Du ÄR inte ensam, det handlar bara om att dina kompisar inte vågar tjata tillräckligt på den som styr festen. Vet dom om att du inte har något att göra nu? Om inte annat tycker jag att du ska säga det till dom rakt ut så att dom förstår och kan ta ställning därifrån. Jag tycker faktiskt du ska be dem att hoppa av sina firanden för din skull, då får du se reaktionerna också (verkligen sista minuten iom att det är nyårsafton imorgon). Men då får du rätt svart på vitt vart du har dina kompisar. Det är ju så jag "testar" mina vänner hela tiden. Presentera en kul idé ni kan göra, och se hur dem reagerar.

   Angående att få frågor i efterhand så säger jag bara äsch!! Ljug 🙂 Att du tog det lugnt och firade med familjen bara typ? 🙂 Nu när jag skriver det känns det ju faktiskt asskönt. Ett sånt firande hade jag inte bangat.

   Mitt råd är alltså att ta tillfället i akt och se vart du verkligen har dina kompisar, och om dom ställer upp när det verkligen gäller. Annars tycker jag inte att du i fortsättningen ska "lägga in" lika mycket i de vänskaperna.

   DU ÄR GRYM OCH MAGISK OCH UNDERBAR och det handlar inte om att ingen vill fira nyår med dig <333 Jag tror inte att dem förstår att du blir ensam, att dem är för fega för att tjata in någon på festen eller för att upplägget på festen dem ska till verkar så kul.

   PUSS PUSS PUSS din fina själ!!!!!!!

 4. Jag är normalt sett ingen lättrörd person men detta inlägget berörde verkligen och här sitter jag nu med tårar i ögonen.Ellinor Ellinor❤…
  Vilket fint initiativ och klart att jag stöttar hjärforskningen!

 5. Hej, jag din blogg är så bra. Du tar upp allt. Från glam till djupa saker. Du är så härlig och hjärtlig. Jag jobbar i skönhetsbranschen och älskar allt runt om mode och inredning och är armband och väsk samlare. Tror alltid att nu har jag köppt it armbandet el väskan sen dyker nya upp. Har haft det tufft själv. Är väldigt känslig med allt vad det innebär. Tyckte du förklarade så bra om allt kring din diagnos. Är själv munntår så jobbigt. Har hittat en gel som är super. Så jobbigt att när man är klar hos tandläkaren så är det dags igen. Ha en härlig helg.

 6. KAN inte du snälla skriva mer om skillnaden mellan killar och tjejer med ADHD? Hur ser dina brors symptom ut VS dina? Hur märktes det att han hade ADHD och hur märktes det att du hade det?

  1. Jag kan skriva generellt sätt, men jag kommer inte att ta upp min lillebrors svårigheter 🙂 Det känns helt moraliskt fel. Men som sagt, jag kan absolut skriva ett blogginlägg om hur en utredning går till, vilka & hur många kriterier man behöver uppfylla. Och generellt sätt vad som skiljer åt 🙂 <3

   Men känns något fel inuti, så sök hjälp <3 Det är det enda rådet jag kan ge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi