Nytt i kontoret – före/efter


Hello fellas! Hoppas allt är jättebra med er!!! Jag mår prima idag, och försöker att tänka bort ångesten när jag skriver det här (tycker inte att kvalitén på bilderna är tillräckligt hög och tusen andra grejer men försöker utmana mig själv och skita i det och publicera ändå). I alla fall, idag ska ni få se förvandlingen utav mitt kontor.

Ljusstakar ByOn | Skål Georg Jensen | Gris & böcker är presenter | Spegel ByOn | Vattenkanna DBKB | Byrå IKEA Billy | Stol loppisfynd

Jag vet inte ens om ni har fått se mitt kontor innan? Men det ligger i direkt anslutning till köket, och till höger i bild står mitt skrivbord intill ett långsmalt fönster som ni ser. Även om vi hade velat så är det tvek på ifall det hade fått plats en liten säng härinne. Utan det var som gjort för att bli mitt kontor! Men i framtiden antar jag att jag kan glömma det och låta kidsen ha sitt lekrum här.

Men! Igår var vi i alla fall på IKEA för att köpa dörrar till min billy-byrå för att kunna GÖMMA ALL SKIT som alltid samlas här inne. Herregud nu ska ni få se hur det såg ut innan vi köpte dem…

Alltså HERREGUD!!! Trots att vi bokstavligt talat har ett soprum vägg i vägg med mitt kontor så samlas det ändå så mycket skit härinne. Så fort man inte vet vart man ska ställa något så hamnar det liksom här inne? Torkade blommor som jag inte vill slänga, bud, vaser, pyssel, gamla teknikgrejer etc i all oändlighet. Jag har en teori om att: ifall det ser minsta rörigt ut (vilket det alltid gör om man inte har dörrar) så dröjer det inte länge innan det spårar ur.

Det här stöket tar absolut rekord för hur stökigt vi någonsin har haft det härinne (så det är med en klump i magen jag bjurrar på dessa bilderna hahaha). Så därför fick vi båda nog igår och köpte de där 6 dörrarna.

Förlåt för kvalitén på bilderna verkligen! Jag har köpt en ny kamera och jag vill verkligen lära mig hur den fungerar innan vi åker till Afrika om två veckor…!

Aja nu kan man i alla fall andas härinne. Och jag har märkt hur bra jag mår utav att få gömma undan allt. Jag vet inte om jag hade klarat av att ha typ ett kök med bara hyllor som ”ovanskåp”? Eller en walk-in där allt hänger helt öppet (eller obviously kan jag inte det eftersom att jag hade det så och vi satte upp dörrar överallt). Egentligen skulle jag vilja ha en matta härinne för det optimala myset, men jag tror tyvärr inte att det går om vi inte har en heltäckningsmatta… Och just nu är inte det prio (och jag vet inte ens om jag vill ha det här? Känns konstigt?) så det får vänta.

Nu har jag kategoriserat upp bokhyllan i tre:

1. Viktiga papper och pärmar
2. Jobbgrejer. Kameror, datorer, stativ, objektiv etc.
3. Vaser och krukor hehe. 

Om det är något jag samlar på så är det just krukor och vaser. Det är typ det bästa jag vet? För att dom går att flytta runt så lätt, piffar till ett helt rum osv.

Innan hade jag faktiskt en sektion i den här hyllan som hette ”ge bort”. För som ni vet rensar jag ju varje månad. Men alla dom sakerna bara spred ut sig överallt. Så nu har jag gjort en helt egen sektion för det på ovanvåningen vid linneskåpen istället. Det känns lika bra att varje gång ge bort pressutskick av produkter etc till familj & vänner. Det är ju apdyrt att köpa hudvård och smink, så kan jag göra det för dem tvekar jag inte en sekund hehe.

FÖRE

Såhär såg kontoret ut INNAN vi flyttade in. Kanske inte så optimalt möblerat, och ganska så opersonligt. Nu känns mysigare även fast det sista piffet inte är på plats än.

EFTER

Det som står handtag till skåpen på tur. Jag funderar på om vi ska ha samma som i bokhyllan i vardagsrummet & på garderoberna i sovrummet? Eller om vi ska köra på några ”skinnflärpar” som hänger? Vad tycker ni? 

När vi flyttade in här så var även tanken att måla in hela byrån i samma färg som väggen. Just nu känner jag dock inget behov utav det, men vi får se vad som händer framöver hehe… Och min älskade loppisfåtölj ska kläs om, jag har bara inte hittat det perfekta tyget än sisådär 6mån senare haha…

Tavlor ifrån Desenio

Måste även beställa tavlor ju! Gjorde en liten skiss för hur jag vill ha det. Tanken är ramar i valnöt och ljus ek, blandat i olika storlekar. Jag tror inte att jag vill hänga upp dom, utan ha dom ståendes såhär. Men att sedan ha mindre tavlor runt om datorn som hänger på väggen? Vad tror ni?

Denna serien med handtag har vi alltså nu i hela huset. Dem heter ”helix” och gjorde hela känslan på huset så mycket mer modern och lyxig än dem vi hade innan. Köpa hos BeslagDesign.

Gillade ni det här inlägget? Då kommer ni nog att gilla dessa också:
– Renovering av vårt sovrum före/efter
– Före/efter nya läshörnan i huset + mina 11 bästa tips när du gör en tavelvägg

– Min walk in closet är färdig!

 1. Nej men alltså hur kan du ha ett så bra öga för inredning!? Tycker själv det är sjukt svårt och du får verkligen till det så bra och snyggt!! Har du några tips på hur man ska tänka med färgnyanser och allt? 🙂

  1. Men gud tack!!!! Tips ett är väl typ, bestäm dig för vilka färger du gillar. Varmt (beige) eller kallt (grått)? Vitt känns aldrig ombonat. Myset kommer av växter, TYGER (kuddar, gardiner) etc. Och att allt ska gå ton i ton. Sen typ: har du EN stor soffa, och EN stor tavla i ett rum – bryt två av med två SMÅ bord och kuddar i olika tyger. Allt för att skapa balans!

   Så bestäm dig typ för att antingen:
   – Ha få stora möbler och mycket små detaljer
   – Ha många mindre möbler i ett rum, men i så fall enfärgade och större detaljer.

   Då brukar ”nivån” på det hela bli bra.

   Sen skapar man ju en härlig känsla med olika nyanser i en och samma färgskala tycker jag. Så att man kör ljusbeige, mörkbeige och brunt. Inte bara att ha ALLT i ett rum ljusbeige om du förstår? Jag beställer ofta färgprover och testar mig fram!

   Lycka till och stort tack för komplimangen <33 Blir sååå glad <333

 2. Så himla mysigt kontor! Helt klart ett mål för mig att bo så pass sort i framtiden att jag kan ha ett eget mysigt kontor hemma. Love it!!

  1. Men ååå <3 Ja det var mitt mål i flera år också. Är så himla glad för att jag har det <3

 3. Vi bryr oss inte om det är sämre kvalité på bilderna (tycker det är bra och skulle ej ha tänkt på det??), det är MYSIGT att se blandat, bilder på stök etc etc. Vi är ju här för att FÖLJA DITT LIV. Det är sååå inspirerande att se hur snyggt och wow vissa saker i livet är samtidigt som att det ibland är stökigt eller man inte har sin bästa kamera med. Det gör allt mer personligt <3 vilket är allt!! Ha inte ångest <3

 4. Vad smart att kunna köpa till dörrar.Bokhylla har plötsligt blivit en snygg byrå.Ja,det gick ju att få fason på grejorna! Oordning är det bland det värsta jag vet och jag kan gå i timmar och placera grejer för att få något slags ordning som ger lugn och harmoni.Glöm inte att ge Bruno nåt gott:)!

 5. Jag hade kört samma handtag som i andra delar av huset och vitt/beige teddy-tyg till stolen 😀 Så himla fint inrett i kontoret!!!

 6. Älskar att följa dig Ellinor! Detta inlägget blir ändå intressant och så läsvärt!!! Du är en av få jag fortfarande följer och ser fram emot ett nytt blogginlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi