Nya tavlor här hemma

Inlägg i samarbete med Desenio<3 Ni har ju redan koll på detta, men för er nya så betyder det inte att mina åsikter är köpta. Tvärtom. Jag tycker om dom lite extra mycket, det är därför vi jobbar ihop. 


Nejmen gänget! Ska vi ta en närmre kik in på mitt kontor… Som faktiskt är färdigt nu?!

FÖRE

Såhär såg det ju ut för några veckor sedan. Och då hade jag ju planer på att beställa nya posters. Det skapar en sådan enorm värme i ett rum tycker jag.

EFTER

TAVLOR FÅR ETT RUM ATT SE STÖRRE UT:
Och såhär ser det ut nu?! Det sjuka med tavlor är att att ett rum ser större ut tycker jag. Rent principiellt kanske man tänker att ett rum upplevs större när man inte har någonting alls på väggarna. Men icke sa nicke alltså! Titta själva!

Tavla ballonger | Tavla hus liknande här | Tavla LOVE rea 59kr -10% extra rabatt med koden 10ELLINOR

Min kille gillar inte alls idén med att ha tavlorna ståendes på en skänk såhär. Men jag tycker att det är galet snyggt. Så länge själva printsen matchar varandra (jag brukar försöka beställa i samma färgskala och stil – i detta fallet fotokost). Och sedan olika höjder och ramar. Sedan måste skänken vara en bit upp. Är den väldigt låg och man ställer tavlorna på, så blir det ju för mycket yta mellan tavla och tak. Då ser taket mycket lägre ut.

Vad tycker ni?! Är det snyggt att ha tavlorna ståendes såhär? Ja eller nej?

Tavla piano | Matchande tavla ifrån samma serie här och här (klick!)

Det är helt omöjligt att fånga på bild hur vacker det här printet är. Det passar i prick vilket rum som helst är hemma också. Vi har ju väldigt mycket blandad konst här hemma, vilket jag bara tycker är snyggt. Någonstans är det ju faktiskt tavlor som gör ens boende till ett HEM. Och den här ser så lyxig ut i verkligheten. Hos Desenio så kan man hitta flera tavlor i exakt samma stil. Den här tavlan finns tex en likadan fast ur en annan vinkel och mer inzoomad på en boll. Det är ASBRA tycker jag. För då är det lätt att matcha hemma, eller göra en tavelvägg.


ALLA STILAR

När jag köper hem tavlor så vill jag att det ska kännas 100% rätt. Och i och med att Desenios utbud är helt sinnessjukt enormt, så fick jag snarare stryka antalet kandidater – än att leta som en tok. För dom har så så sååååå mycket fint i alla stilar. När jag söker på deras site så klickar jag oftast i kategorierna ”fotokonst” och ”konstmotiv”. Eller så söker jag på siten. Tex på ”byggnader”. Vill jag sen kategorisera efter färg så gör jag det.


GLÖM FÖR GUDS SKULL INTE PASSEPARTOUT

Jag har ett budgettips, och det är att köpa prints som redan har en ”inbyggd” passepartout. Då sparar man lite pengar, även fast det är snyggt att köpa till också såklart. För jag vill inte vara den som är den, men 9 utav 10 gånger så tycker jag att ni ska satsa på att ha passepartout i era tavlor. Dvs den vita linjen mellan print och ram. Det ser HUNDRA gånger lyxigare ut.

VILKEN FÄRG PÅ RAMEN SKA JAG VÄLJA? 

Olika ramar för olika rum! Jag går mer och mer ifrån att ha svarta ramar här hemma. Då det är ABSOLUT SNYGGAST att ha en ram som matchar den övriga inredningen i ett rum. Det ger ett mjukt intryck. Dvs, har du ett ekgolv hemma, köp en ekram! Att ha en träram tycker jag också ser mycket ”lyxigare ut” än att ha en guldig blank tex.

Tavla kvinna 66kr + min kod | Matchande tavla ifrån samma serie här | Liknande motiv här , här , här

FÄRRE STORA TAVLOR VS FLERA MINDRE?

Om du är trött på ett rum där hemma, så testa att bara byta plats på några tavlor. Jag lovar, det kommer bli en helt annan känsla i rummet. På den här väggen tycker jag dock att det hade varit snyggare med en ram i en ännu större size. Jag gillar STORA tavlor som tar upp mycket plats. Det blir en mer ”rörig” känsla om man har massa småtavlor i ett rum har jag märkt.

VILKEN STORLEK PÅ TAVLA SKA JAG KÖPA?

Nere i kontoret så har jag ju bara en dator + den här väggen. Så rummet i sig har knappt några möbler och är väldigt enkelt. Då behövde jag liva upp med flera tavlor. Det blev liksom för tråkigt med bara en. I vårt vardagsrum å andra sidan, där vi har massa möbler/olika färger/mycket som händer så behöver vi ha FÅ STORA tavlor. Annars hade helhetsintrycket blivit för rörigt och det hade blivit för mycket för ögat att fokusera på.

Så:
– Händer det mycket i ditt rum? Satsa på färre stora tavlor så balanserar det upp helhetsintrycket.
– Känns ett rum tråkigt och tomt? Satsa på en tavelvägg eller blanda flera storlekarna på tavlor. Så balanserar det upp helhetsintrycket. 

Tavelram valnöt -25% rabatt (matchar skänken) | Tavla två händer | Matchande tavlor i samma stil

Den är tavlan är också svår att fånga på bild, men den ser ut att vara i ”vävt linne” ungefär. Det finns en hel serie utav denna om man vill matcha eller inte ha exakt detta printet. Men det är verkligen ett motiv som är vackert enklit, eller ihop med andra tavlor.

SÅHÄR HITTAR MAN EN PERSONLIG TAVLA:

Den här tavlan (klick!) är så äckligt fet tycker jag. Helst av allt hade jag velat köpa den i typ 2×3 METER och ha över soffan eller i köket över bänken. Det är något med mig och nakna kvinnor haha… Och fotokonst! Jag brukar söka på siten i sökrutan tex ”hund” eller ”stad” om jag letar efter ett speciellt motiv. På det sättet har jag faktiskt hittat massor utav tavlor här hemma.

VI BYTER TEXTILIER EFTER SÄSONG MEN SAMMA TAVLOR HÄNGER KVAR?

… Att byta tavlor efter säsong är en grej som man kanske glömmer bort. Och istället bara byter bort den beiga duken mot en röd på julen. Men det är så snyggt att matcha höstens färgpalett hemma eller att ha lite ljusare och pastelligare toner på sommaren i sina tavlor. Eller bara byta motiv helt för en annan känsla.  Söker ni på ”illustrationer” på Desenios hemsida så kommer det upp flera liknande prints som ovan.

ANVÄND MIN KOD FÖR EXTRA RABATT!

I helgen har Desenio -25% rabatt på siten, och med koden ”10ELLINOR” så får ni -10% extra!! Bra va?! Gäller ej på ramar, handpicked eller personliga posters.

För att göra det lätt för er att hitta era favoritprints på siten, så har jag anpassat mina länkar efter lite olika teman på prints. Så, klicka på följande nedan ifall du vill komma till:

– Tavlor med beigea jordnära toner. 
– Illustrationer dvs enklade målade linjer.

– Årets stora trendmotiv ”Line Art” som jag älskar. Påminner om våra ”Stockholmer” tavlor osv här hemma.
– Alla svartvita tavlor, både målade & fotokonst. 

Visste ni förresten att för varje träd Desenio förbrukar när de producerar sina prints, så planterar de två nya träd. Bra va?! 

Lycka till nu med ert piff därhemma! Koden gäller enbart över helgen också så ni vet <3 PUSS

Gillade du detta inlägget? Då måste du läsa ”före/efterbilder på vår läshörna – mina 8 lättaste tips när du skapar en tavelvägg”. Klick!

  1. Hej Ellinor! Shit va snyggt allt blev 😍
    En fråga, vart någonstans planterar Desenio träden någonstans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi