Vårt schema i Tanzania & Zanzibar

Jag tänkte snabbt skriva lite om vårt schema när vi kommer ner till Afrika. Så att ni kan hänga med lite, fastän jag inte uppdaterar (kommer i perioder vara HELT utan internet).

Alla bilderna är tagna utav någon annan, och jag hittade dem på bla Bookings & Google!

Först flyger vi (jag, P + två till kompispar till oss) till Dar Es Salaam, huvudstaden i Tanzania. Totalt tar det ca 12h dit och kommer fram rätt sent. Så det blir till att äta middag och direkt krypa ner till kojs. Dag 2 blir det sightseeing för att se så mycket av staden som möjligt.

Dag 3 hoppar vi in i ett pyttelitet propellerplan och flyger rakt in i hjärtat av Afrika. Så långt in i västra Tanzania man kan komma egentligen. Där checkar vi in på en lodge (inte just denna på bilden då vi bor nere på marken i det fria med djuren). Jag hittade dem inte nu, men när vi bokade detta så fanns det bilder av både lejon och andra djur som låg och sov ute på altanen på morgonen när man vaknade. Hahaha alltså detta ska bli så galet fett!

De 3 dagarna ute på savannen kommer egentligen handla om en enda sak – nämligen safaris! Vi åker runt med vår driver från 04 på morgonen, till sent på kvällarna. Jag hoppas att vi bokar av så många djur som möjligt, och det är dessa 3 dagarna jag ser absolut mest fram emot.

Just elefanter tror jag nog inte att vi kommer få se iom att det finns så få kvar (se dokumentären The White Gold på Netflix och böla sönder över hur mycket vi människor har förstört djurriket nere i Tanzania). Jag hoppas mest på att få se krokodiler, giraffer och flodhästar.

Efter 3 dagar tror jag att vi kommer vara rätt mosiga i huvudet utav alla intryck. Så då byter vi destination helt, och flyger med samma lilla mini-propellerplan ut till landet Zanzibar. En ö öst om Tanzania.

Vi har hyrt ett hus på stranden där, som ligger mitt emot denna kända restaurangen. The Rock. En pytteliten restaurang mitt i vattnet. Beroende på tidvattnet så behöver man ibland vada i vattnet för att komma ut. Eller gå på den snustorra sandstranden.

Här ser ni The Rock, och vårt hus som ligger mitt emot. Tanken är att vi ska vara här i 6 dagar. Sen åker de andra hem medan jag och P stannar kvar i 3 dagar till. Men då tror jag att vi åker tillbaka till Tanzania igen. Då lär jag nog vara rätt trött på att hänga runt på en paradisö hehe.

Syftet med resan är att se så många djur som möjligt. Jag och P har under många år sett ett trettiotal dokumentärer och filmer om djurriket i Tanzania, och det är verkligen en enorm dröm som går i uppfyllelse för att vi äntligen ska få göra det. Det blir alltså inte bara safaris på land (lejon/zebror etc) utan också i Victoriasjön (krokodiler/flodhästar). Men även på Zanzibar där vi ska ut och se delfiner, sköldpaddor och förhoppningsvis valhajar.

The Rock Zanzibar.

Vi ska eventuellt besöka ett sjukhus för skadade geparder (dom tar totalt emot 10 besökare om dagen som max. Samt ett hem för skadade sköldpaddor som inte klarar sig själva. Men jag vill först reka på plats innan vi betalar, så att vi inte supportar något som verkar vara bra i förväg. Men som bara är skit för djuren väl på plats.

Utöver det här så tar jag gärna emot restaurangtips i Dar Es Salaam, vad jag och P borde göra de sista 3 dagarna i Tanzania (jag skulle vilja flyga luftballong eller finns det något annat man inte får missa?) eller om ni har några övriga tips!

  1. Jag skulle rekommendera luftballong när ni är på safari, det är otroligt vackert och så häftigt att se soluppgången. Därefter rekommenderar jag starkt Pemba Island, The Manta Resort där de har ett undervattensrum! Det går inte att missa om man ändå befinner sig i Zanzibar. Kram och ha så roligt.

  2. Var i Tanzania i somras och de var bästa resan i mitt liv!!! Vi såg elefanter flera gånger så de finns absolut hopp om att se dem. dem är såååå fina och vår guide sa att de börjar bli fler elefanter igen. Ha så kul är SÅ avis. Godaste maten vi åt var på flames i dar-es-salaam. deras pizza är MAGISK

  3. Aaaah vilken drömresa, börjar gråta när jag läser allt! Ett tips om ni väljer att stanna kvar på Zanzi är byn Paje på ostkusten och ett litet hotell som heter The waterfront. Så himla mysigt och avslappnat ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi