Nya utemöbler + tips på inköpsställen

Hallu gänget! Jag vet ju att ni har sagt att ni vill se mer om mina ”tankar” kring trädgården. Så nu tänkte jag visa er lite möbelförslag som jag skickade iväg till vår nya inredare Caroline (ifrån Hillehem) förut idag. Hon kommer att få bestämma (det kanske inte ens blir något utav det här under men det är mina förslag!) men jag vill ändå ha er åsikt!


För såhär ser ju möbleringen ut idag. Matbord till vänster och loungegrupp till höger. Så fråga nr 1 lyder: ska vi fortsätta ha det så? Eller ska vi byta plats på dem? Pergolan är egentligen anpassad efter matbord+stolar i höjd + bredd. Nu är det ett sådant glapp mellan soffa och pergolans höjd. Hmmm. Aja nu kommer dilemmat:


1. Betongbord orginal Artwood | 2. Svart bord med iläggsskiva | 3. Beige bord

När vi flyttade hit så köpte vi det vita matbordet vi har idag, men vi glömde att köpa med skydd. Så tyvärr släppte alla plankorna i bordet redan första säsongen. Vi har försökt att laga men inget verkar gå, så nu säsong nummer tre har vi tröttnat. Jag trodde inte att jag kunde få tillbaka något på reklamation, men av en läsare (tack!) så fick jag råd. Därav vi måste ha ett nytt. Här är nr 1 + 2 mina favoriter.

I och med att bordet ska bytas, så vill vi även byta stolar. Jag köper+säljer en del på blocket. Så jag tänker att stolarna får hamna där (+ att man får bordet på köpet). Men herregud hörrni… Det här med stolar är så svårt?

1. Beige karmstol | 2. Regissörsstol | 3. Rottingstol

Jag älskar färgen på nr 1, men där blir jag osäker om det blir för mycket trä med benen. Hade egentligen tänkt mig tunnare svarta ben. Nr2 är en regissörstol som jag ALLTID har drömt om att köpa sen man gick till en nice beachclub i Europa för första gången. Dock är benen i aluminium istället för vitt vilket får mig att tveka… Nr3 är snyggast, men absolut minst tålig + inga armstöd vilket är skönt om man ska sitta läääänge. Vilket vi ju gör på somrarna…

Något annat deppigt är att dessa också hamnar på Blocket. Jag älskar dom<3 Men tyvärr är dom knepiga att sitta i när man tar en drink + att dom inte riktigt är min stil hehe. Så här ska jag leta upp något annat på Blocket istället. Fåtöljer? Bänk? Aaah vi får se.

Såhär ser ju loungehörnan ut just nu. Jag älskar prick allt med den (hade dock kunnat ha något större för att nyttja hela ytan) och den är köpt på Baushaus för tre säsonger sen. Fick fortfarande att köpa dock. Men här blir i alla fall prio 1: VÄXTER. Prio 2: vita tyglängder som ”tak”. Prio 3: Köpa nytt tåligare soffbord. För som ni ser är ”träet” aka plasten förstörd…

1. Min drömbänk | 2. De perfekta solstolarna

Bredvid pergolan så har vi egentligen ingenting. Så där får Carro fria tyglar, men det vore bra med mer sittplatser. Tex något utav detta ovan? Vad tycker ni? Har ni något annat förslag?

1, 2, 3, 4, 5, 6,

Förutom matbord och växter så behöver vi små sideboards! Minst 3stycken tror jag att vi behöver? Jämte loungehörnan, mellan solstolarna etc. Här har jag absolut ingen aning om vad som blir bäst för den ”röda tråden”????

Som ni vet så ritar ju arkitekter på innergården nu också. Grus ska bort och ersättas med jord. Och rabatter med bara sand ska ersättas med blomster! Det dom gör är att rita på en 5-årsplan med byggnationer. Och först ut i sommar är grinden mellan hus och carport/staket.

1. Puff | 2. Fyrkantiga krukor | 3. Svampbord | 4. Rektangulär kruka 

Vi behöver ju mer krukor också, och jag är en riktig sucker för BETONG. Så här nedan kommer några favoriter. Men i år vill jag testa på att gjuta mina egna. Då sparar man en del kronor, men vi får se om min kille är lika pepp på det. Har även letat efter begagnade sedan i höstas, men tyvärr utan framsteg. So we will see how this turns out!!! Så satans pepp på trädgårdssäsong!!!!!!!!!!


EDIT: VAD I HELA FRIDENS NAMN! 

Nej men alltså neeej neeej neeeeeeej!!!! Kolla vad jag hittade?! Världens snyggaste jäkla och loungemöblemang? Precis när jag hade klickat på ”publish” så kom det här upp. Dem är i samma serie som matstolen här ovan. Dom är ifrån Hillerstorp serie Himmelnäs och är just nu på extrapris hos Homeroom. Jag dör verkligen? Det är typ den den mest perfekta blandningen mellan modernt, Europeiskt, hemtrevligt och beige/grått. Fanfanfan. Det här pajade typ alla mina planer.

Vad tycker ni? Jag måste bolla detta med inredar-Carro asap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi