Min helg i bilder


Jag skrev ju att ni inte skulle få min helg i bilder hehehe, men här kommer det ändå för jag hade tydligen fotat litegrann i alla fall? Kanske inte är en sån värdelös bloggare som jag själv tänker att jag är heeeh.

I fredags fyllde i alla fall min bästa halva 32år. GÖBBEN<3 Vi är rätt duktiga på att ge varandra frukost på sängen (okej han e bättre än mig vad ska man säga? Jag har gjort mitt livs kap osv). I alla fall så älskar P toast så det fick det bli. Kakorna och flingorna var dedikerade till mig själv. Samt häften av allt det andra också såklart.

Till alla i min familj så önskar jag mig en frukostbricka i trä i födelsedagspresent! Kom ihåg det! Aja nu ska det inte handla om min födelsedag utan om P’s.

Sedan jobbade jag i några timmar medan P piffade på innergården samt med båten. Sedan tog vi mini coopern ner till ett område här i Nacka som heter Tollare. Där åt vi lunch på restaurangen Bruket.

OBS: det är helt orimligt hur P kan vara brunare än mig när han inte ens solar?? Aja det är en diskussion i sig självt. 

Jag åt ceasarsalladen (lite mkt dressing denna gången men den eee god) och P valde den rimmade laxen med dillstuvad potatis. Mycket gojsiga konsistenser med andra ord, som jag själv har rätt svårt för. Knaprigt for the win! Bruket är systerrestaurang med Old Smoke House (restaurang nära oss som många känner till). Men Bruket är lite mer chill, har en traditionell meny och aningen billigare. Gillar Bruket mer matmässigt och servicemässigt (!!) så stort tips.

Det enda jag springer runt i now a days är blommiga klänningar? Den här är ifrån H&M och inhandlades i våras. Men finns nog kvar i butik. Slutar på min ankel.

Därefter blev det glass på den omskrivna glassbaren Kennys Gelato. Rekommenderar alla som vill äta god glass att åka dit.

Vad är ni för glasspersoner? Jag väljer ALLTID sorbet om det finns. Samt bägare. Det kladdar minst + sorbet smakar så mycket meeer tycker jag. P är precis tvärtom och väljer alltid gräddglass och strut. Sen smakar jag alltid utav honom 🙂 Men han aldrig utav mig. Säger kanske lite om vilka personligheter vi har och vilka vi är i vår relation så att sägaaaa hehe.

Glassen avnjöt vi på bryggan. Bruno mår så mycket bättre<3 Tack till alla er som engagerat er och brytt er <3

När vi kom hem fick P sin present (en såg som han har önskat sig???) och efter det åkte vi in till stan för picknick med kompisarna (klick!) som ni vet.

I lördags var det dåligt väder. Så vi tog sovmorgon och började att sträckkolla på alla Harry Potter. Men vid lunchen kände vi oss trötta på att bara sega oss. Så då blev det en utflykt till Velansund och restaurang Långa Raden. 

Det är precis vad det låter som, ett sund i nordöstra Nacka, mellan sjön Insjön och Mälaren. Där ligger ett stort stall, massor utav promenadstråk, restaurang Långa Raden och en liten butik med gårdsprodukter att köpa. Det var såå såå fint.

Man kan åka dit med båt också, så det kommer vi med största sannorlikhet att göra i sommar. Dom hade en bar utomhus också! WIHO! Jag är så glad över att vi fick tips om detta stället via vår hundtränare, Fellan + vår granne. Nacka for the win. Finns typ tusen olika ställen att besöka här. Så det är bara att börja göra en lista och sedan bocka av! Men vi har ju en del år på oss så att säääga hehe.

Jag blev så himla sugen på att börja rida igen. Jag red ju i 4-5år tills att jag blev tonåring i princip. För då la mina klasser ner, och handbollen tog upp för mycket tid. Sista gången jag red var dock inte på en islandshäst (som jag vanligtvis red på) utan på en häst med typ 193cm i mankhöjd. Så trillade jag av när vi galopperade i skogen. Och efter det blev jag lite rädd.

Men jag har pratat med några tjejkompisar härute som också är sugna. Hoppas verkligen det blir av. För tillskillnad ifrån om jag skulle börja med en bollsport (tex handboll eller padel) så är ju ridning något man kan pyssla med prick hela livet tänker jag haha. Aja någon som har ett stall att rekommendera i Nacka eller Värmdö?

Gissa EN gång vad vi gjorde sen (jag fick välja)? Vi åkte runt och upptäckte nya villaområden och gator såklart! Det är prick det roooooligaste jag vet.

Och igår söndags tog vi sovmorgon igen. Jag åkte och handlade lite blommor, sedan kom mamma, min lillasyster Olivia och vår familjehund Happy. Grannungarna kom förbi en sväng också. Sedan blev det städ utav innergården och avslutningsvis Harry Potter 3 i sängen (sämsta filmen ever?).

Det var min helg det!

  1. Hej Ellinor!

    Skärgårdens ridcenter precis vid Gustavsbergs hamn är en ridskola med bra hästar och många vuxengrupper i olika nivåer 🙂 Kan vara lite kö men om man mailar och ligger på lite så kan man ha tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi