Recept på världens kladdigaste kladdkaka – a la Gertrude

Halloj fellas! I helgen var vi hemma hos några vänner, där frugan in the house aka min nära vän Ebba ofta ställer saj och spontant bakar ihop någonting? Jag ÄLSKAR ju bakverk (väljer det framför godis, glass, chips alla dagar i veckan) men jag är alldeles för lat för att baka ihop något eget varje gång. Så istället köper jag. Men i alla fall…
Ebba och jag kommer in på det här med recept och plötsligt berättar hon något som för henne var helt självklart, men som jag aldrig någonsin har reflekterat kring?? När hon söker på recept på tex söker hon alltid på ”världens kladdigaste kladdkaka” etc. Och inte bara ”kladdkaka” som jag gör. Jag hade ingen aning om att det var en grej? Hur googlar ni? Som mig eller som Ebba?

Dagen därpå fick jag för en gångs skull feeling att BAKA något och kände mig sådär husmorig. Och så började jag googla såsom Ebba har lärt mig att man ska göra ”världens kladdigaste kladdkaka”, när jag plötsligt kom på att min gamle vän Gertrude Tornvall har både Instagrammat, youtubat och bloggat om att hennes kladdkaka är den ABSOLUT kladdigaste. Så jag letade upp hennes recept och från och med nu kommer jag ALDRIG att använda mig utav ett annat recept. Den var seriöst godare än Frödinges kladdkaka.

Här ser ni mästerverket! En perfekt krispig yta, superkladdig men ändå fast i konsistensen… Inte alls torr i kanterna heller utan sådär perfekt SEG. Ni är över 11 000pers (!!!) som har försökt leta rätt på receptet. Själv googlade jag bara på ”Gertrude kladdkaka” så kom den upp. Men ni var en del som ville ha receptet utprintat istället för i videoformat. Men oavsett så tycker jag att ni ska kolla på hennes klipp (här!) pga världens härligaste människa SAMT att hon ger VÄRDEFULLA  tips på hur kladdkakan ska ÄTAS på rätt sätt. Just do it. Meen här kommer receptet i textformat:

Världens kladdigaste kladdkaka á la Gertrude Tornvall:
– 100gram smör
– 2 ägg
– 3dl socker
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 6 msk kakao
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 tsk bakpulver
– Lite salt (1 kryddmått tog jag)

Juste! Jag toppade även med lite havssalt innan jag slängde in den i ugnen vilket var succé! Ugnen ska för övrigt sättas på 150 grader och jag hade min kladdkaka inne i 20min, Gertrudes ugn kräver 25min. Men hellre för kört än för länge! Det här är alltså VÄRLDENS KLADDIGASTE KLADDKAKA allihopa!!!!!

  1. Här blir det raka vägen till kylskåpet,nu blev man ju verkligen sugen på nåt.Tur att det ligger två 200 grams chokladkakor där kom jag på nu:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi