Gravid vecka 25 – celluliter, åderbråck och marabou TUC

Halloj! Inlägget ni får läsa nu skrev jag ihop i förra veckan, men glömde helt att publicera. Då hade jag precis gått in i v25 (byter vecka på fredagar). Men texten handlar alltså om v.25. Hoppas ni inte blir allt för förvirrade. Men i dagsläget är jag alltså inne i v26 så det kommer en ny uppdatering om den veckan också.
GRAVIDVECKA: 25
62,9% avklarat och det är 113 dagar kvar av graviditeten!

Bebisens status:
Bebisen är 30cm lång och väger ca 800gram. När jag träffade barnmorskan i början utav veckan så fick hon veva runt med ultraljudsmonitorn som en elvisp över magen. Så fort hon satte ner staven fick hon febrilt flytta på den för att hinna med i bebisens tempo. Hittills finns det ju en del plats kvar där inne som h*n kan röra sig på, men trots det känns det så så trångt. Jag har börjat fatta mönstret för när h*n är vaken och sover också, det följer ett ganska tydligt schema timme för timme.


Min kropps status:

Jag mår fortfarande toppelitopp! Inga krämpor alls egentligen *peppar peppar*. Hoppas det håller i saaj! Magen har börjat klia saaaatan dock. Det spelar ingen roll hur mycket jag smörjer med olja och hudlotion. Så idag köpte jag Locobas på Apoteket som är en superfet kräm. Håll tummarna för att det hjälper! Eh juste jag har börjat flåsa som en jävla ko så fort jag ska flytta mig i soffan pga att magen är stenhård och proppfull känns det som haha. Har även märkt att magmusklerna har börjat glida isär nu och att jag inte har samma styrka där. Har även fått mycket celluliter på sidan av låren + åderbråck (tydliga blodkärl). Antagligen för att jag har gått upp i vikt hehe.

Psykisk status?
Jag känner att min ADHD spökar en del nu. Eller ja, den i kombination med min preggo-hjärna är faktiskt inte ashärlig. Gråtit över det i veckan för att jag känner mig som ett BARN i huvudet. Absolut ingenting fastnar och det är så förbannat frustrerande, speciellt när jag jobbar. Här om dagen åkte jag ut med bilen och hade glömt att stänga laddlocket till elen? Och när jag tittade upp mot huset stod ytterdörren öppen? Haha hade alltså tänkt att lämna huset helt öppet. Ahh pallar ej.

Cravings?
Denna veckan har det helt klart varit Marabou TUC. Den chokladkombon är…? Out of this world. Har ju som vanligt en dille på kriiiisp (genomgående i mitt liv generellt dock). Alltså typ rödkål, granatäpple, popcorn, knäckebröd etc.

Är det något nytt som har hänt sedan sist?
Första babygrejerna har kommit hem! En bärsele (någon frågade om modell och det är en Babybjörn Mini tror jag man säger?) samt en Babysitter ifrån samma märke + leksaken man kan köpa till och hänga över. Det var en så sjuk känsla att packa upp?! Det blev lite lite verkligare på något sätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi