Gravid vecka 35 & 36

GRAVIDVECKA: 35 + 36
Omg vi har äntligen passerat 90% utav graviditeten! Goals!!! Nu pratar vi inte längre om att bebisen kommer om månader – utan om bara några VECKOR.

BEBISENS STATUS:
Det är trångt att röra på sig för honom därinne nu. Men när det dricks kaffe eller när han ska dela plats med en semla så börjar det att röra på sig därinne. På det senaste barnmorskebesöket så hade han gått över sin kurva. Man mäter sånt med ett måttband över magen och hur mycket han växer. Men tydligen behöver det inte betyda att han är stor, utan att jag bara kan ha mycket utrymme i min mage för honom. Läste att sånt där kan diffa med hela 1kg?! Så jag tar det med en nypa salt. Föds han stor så gör han ju det och det finns inte så mycket för mig att göra åt saken hehe. Kanske bara är ungens huvudomfång som spelar roll i slutändan ändå hehehe…?!

MIN KROPPS STATUS:
Bra! Jag har varit nära migränattacker flera gånger men sluppit. Men det tror jag mest beror på att jag har börjat jobba en del igen (mitt jobb går ju i cykler varje år och jag är mitt i en sån cykel nu). Så mycket skärmtid + att jag har börjat dricka massor utav hallonbladste (vätskedrivande) är nog boven. Så jag måste börja dricka mer vatten! Eh juste och jag måste börja använda mina stödstrumpor, för nu har kroppen börjat lägga på sig vätska på benen och fötterna…

PSYKISK STATUS?
Upp och ner. Vi har ju varit i nära kontakt med en doula då hon har hållit i profilaxkursena för oss dessa veckorna. Och efter hennes besök har både jag och P varit SÅ PEPPADE. Alltså jag har nästan blivit rädd för mig själv för att jag har varit så REDO och bara HOPPATS på att värkarbetet ska dra igång nu nu nu.

… Men nu var det en vecka sen vi såg henne och jag har börjat jobba en del igen = stört mitt fokus inför förlossningen = jag har börjat bli rädd igen. Jag orkar inte ha mer ångest över att vi ska vara på ett sjukhus och att jag inte ska känna mig trygg. Så att sent igårkväll mailade jag vår doula och sa att vi gärna vill ha med henne på förlossningen också. Vilket känns så så bra. Ena delen av mig längtar så saaaatans mycket efter att han ska komma nu. Men samtidigt har jag panikkänslor som jag konstant bara försöker trycka undan. Extra jobbigt var det när jag skulle gå igenom min förlossningsjournal med min aurorabarnmorska om önskemål inför förlossningen, vilket jag även kommer behöva göra idag igen med min barnmorska. Usch. Det blev så mycket verkligare att förlossningen närmar sig då. Just nu försöker jag ju bara ignorera att det ska hända mig haha. Vill tillbaka till känslan att jag ser fram emot att gå igenom det!!!!
CRAVINGS?
Semlor! Ätit kanske sju stycken den senaste veckan. Och lösgodis. Jag undrar verkligen hur jag ska planera upp inköpen utav snacks inför förlossningen?! Vad i hela friden kan jag tänkas bli sugen på efter att jag har fött barn?! Juste mina cravings efter stark mat har chillat ner sig lite pga all halsbränna haha. Jag tror att det där satans teet är orsaken till det också hahaha. Jaja förhoppningsvis gör teet att jag blöder mindre under/efter förlossning och då är det ju värt det.

STATUS PÅ INKÖP TILL BABY?
Vi fick ett ”bra-att-ha-kit” utav mamma med grejer jag absolut inte hade tänkt på. Typ rengöring till naveln och annat sköj + en värmekudde till mig. Men i övrigt har vi kvar allt på listan som jag skrev om senast hehe. Barnstolen i bilen är monterad i alla fall. Så åker vi in till BB imörra så är det preppat. Många hetsar oss om att packa färdigt BB-väskan också men det har vi inte börjat med än. Mormor postade även över gamla plagg som är min storebrors gamla vilket känns mysigt<3 Det vi har köpt är muslinfiltar. Men vi måste ta tag i att köpa det sista nu! Börjar bli aningens stressad över det pga man vet ju aldrig med leveranstider online numera…

ÄR DET NÅGOT NYTT SOM HAR HÄNT SEDAN SIST?
Jag lovade ju er att uppdatera er angående statusen på det här med doula. Och vi älskade det! Nu är hon bokad inför våran förlossning. Shit! Och P’s bästa vän Carl har fått sin lilla son = Bumlingens första vän som ska födas under 2021 har anlänt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi